پای دادستانی بر دمِ سنت باستانی!
روزنامه اینترنتی فراز نوشت:
تراشیدن شیر سنگی و نصب آن بر روی آرامگاه دلاوران، خوانین و جنگآورانی که برای حفظ نیک نامی قوم و تبار ایل تلاش میکردند، سنتی دیرینه است. شاید بتوان چهارمحال و بختیاری را سرزمین شیرهای سنگی نامید. شیرهایی که تا پیش از این، تحت حفاظت میراث فرهنگی لرستان قرار داشتند اما طی سه دهه اخیر تعداد بسیاری از آنها به دلیل ارزش بالا به سرقت رفتند! حال نیز طبق اظهارات معاون دادگستری کهگیلویه و بویر احمد، این سنت ممنوع و جزو جرائم اعلام شده است.
آن شیرِ سنگی که مسعود جعفرجوزانی در دهه شصت، فیلم خود را با آن به انتها برد میتواند مشتی از خروارها تاریخ و سنتی باشد که زیر پوست این مرز و بوم، ریشه دوانده است. تراشیدن شیر سنگی و نصب آن بر روی آرامگاه دلاوران، خوانین و جنگآورانی که برای حفظ نیک نامی قوم و تبار ایل تلاش میکردند، سنتی دیرینه است. شاید بتوان چهارمحال و بختیاری را سرزمین شیرهای سنگی نامید. شیرهایی که تا پیش از این، تحت حفاظت میراث فرهنگی لرستان قرار داشتند اما طی سه دهه اخیر تعداد بسیاری از آنها به دلیل ارزش بالا به سرقت رفتند! حال نیز طبق اظهارات معاون دادگستری کهگیلویه و بویر احمد، این سنت ممنوع و جزو جرائم اعلام شده است.
هرچند شیرهای سنگی که طی دو دهه اخیر ساخته شدند و طبق برخی دادهها، هزینه اولیه آن بیش از ۴۰ میلیون تومان است، شباهتی به آن نماد تاریخی ندارد و چه از لحاظ شمایل و چه علت نصب بر قبور، از نماد تاریخی خود فاصله گرفته با این حال مقابله دادستانی با آن شبیه به تقابل با هویت ملی، تاریخ و فرهنگ اصیل ایرانی است. تقابلی که به گواه همان تاریخ، جز تاثیر عکس و آب ریختن به آسیاب دشمنان این سرزمین، آوردهای نخواهد داشت.
انتهای پیام