بحران تصمیمگیری در دولت | رضا صادقیان
رضا صادقیان، عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز، در یادداشتی دربارهی تصمیمات دولت نوشت:
کارنامه دولت سیزدهم به صورت خاص در حوزه اقتصاد و روابط بینالملل حکایت از بیتصمیمی و عدم ارائه چشماندازی مشخص برای حل مسائل کشور دارد.
طی سه ماه گذشته مباحت ارائه شده از سوی دولتیها و به صورت عیانتر وزارت صنعت، معدن و تجارت، تصمیمات و بیانیههای شورای رقابت، واکنش خودروسازان و ارائه و یا عدم ارائه خودرو در بورس کالا همچنان نامشخص باقی مانده است. این مسئله به دلیل آنکه به صورت پیوسته با سایر حوزههای اقتصادی در ارتباط است، تحمیل هزینههای بسیاری را در زندگی شهروندان برجای گذاشته و خواهد گذاشت. همزمان نامشخص بودن وضعیت ارتباطات بینالمللی از سوی دولت به صورت کلی و احیای برجام به شکل مشخص، قیمت دلار را به صورت دنبالهدار دارای نوسان کرده و همین موضوع باعث شده در بازار امکان تهیه مواد اولیه کارخانهها و واحدهای تولیدی با مشکل روبرو گردد.
مهمتر آنکه به غیر از تحرکاتی که دبیر شورای عالی امنیت ملی طی دو ماه گذشته با رویکرد دوستی و برقراری روابط کارآمد با همسایگان ایران انجام داده است، دستگاه دیپلماسی در عمل راه حلی برای عبور از موانع اعمال شده تحریمها، برجام، عدم تحلیل جامع پیرامون جنگ روسیه و اوکراین و آینده این تنش نظامی با وضعیت کشورمان، زیادهگوییهای آذربایجان و … را بدون پاسخ رها کرده است.
آذرماه سال گذشته و با توجیه جلوگیری از انباشت زیان خودروسازان دولت تصمیم گرفت خودروها پس از طی کردن فرآینده پذیرش در بورس کالا براساس شرایط به متقاضیان عرضه گردد، این مسئله پس از بحثهای فراوان میان ذینفعان، شورای رقابت و کمیسیون اقتصادی مجلس همچنان لاینحل باقی مانده است. برخی بر این باور هستند که عرضه خودرو در بورس کالا زمینه گرانتر شدن قیمت خودرو در بازار را فراهم کرده است، از سویی شماری از مدافعان این سیاست بر این باور هستند که بورس کالا میتواند فاصله قیمت دستوری کارخانه تا بازار را کاهش داده و همزمان بخشی از زیان خودروسازان را جبران و امکان افزایش تولید را بیش از چهارسال گذشته فراهم کند.
این بحثهای بیپایان همچنان در میان مدافعان و مخالفان عرضه خودرو در بورس کالا ادامه دارد و تصمیم مشخص و قابل اجرایی از سوی دولت تا این لحظه اتخاذ نگردیده است. همزمان نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت با وجودی که وعدههایی مشخص درباره واردات خودروها تا پایان سال 1401 را به متقاضیان خودرو داده بود، تا امروز به غیر از راهاندازی یک سایت و ثبتنام خریداران توان پاسخ دادن به این درخواستها را نداشته است. به عبارتی مشخصتر و با توجه به گفتههای سخنگوی وزارت صمت، نه تنها تا پایان سال 60 هزار خودرو وارد کشور نشد، بلکه بازار خودروهای دست دوم به دلیل تحقق نیافتن همین وعدههای دیرینه، بیش از گذشته گران شد.
عدم چشمانداز مشخص و ملموس در حوزه روابط خارجی و اقتصاد و ناهمخوانی اظهارات مدیران ارشد دولت با عملکرد آنان، وضعیت امروز کشور را دچار بیتصمیمی، سردرگمی و سوء مدیریت کرده است.
انتهای پیام
این دولت مشکلاتی برای مردم درست کرد که اسرائیل نمی توانست اینهمه مردم را از نظام دور کند