خرید تور نوروزی

توییت انصاف | به یاد عماد افروغ

واکنش‌های توییتری به خبر درگذشت عماد افروغ، جامعه‌شناس، نویسنده و نماینده‌ی مردم در مجلس هفتم را به انتخاب خبرنگار انصاف نیوز می‌خوانید:

سیدعباس صالحی: دکتر ‎عماد افروغ خودش بود و شبیه هیچکس نبود. او را که می‌دیدی یاد کلام پیامبر (ص) در مورد ابوذر می‌افتادی: تنها زندگی می‌کند، تنها می‌میرد و تنها محشور می‌شود!
به مبانی خود ملتزم و در ابراز آن صریح، آزاده و شجاع بود.
خداوند او را با مولایش علی(ع) محشور کند.

عبدالله گنجی: خداوند بر درجات مرحوم ‎عماد افروغ بیفراید.
هم عالم بود اما متعهد و هم حریتی مثال زدنی داشت. و چه شبی بدرود حیات گفت
رحمت و رضوان الهی بر او باد ان‌شاءالله

محمد فاضلی: دکتر ‎عماد افروغ هم رفت. جامعه‌شناسی صریح بود و شجاعت بیان ایده‌هایش را داشت. شاگردش بودم و دو سه بار مفصل با هم درباره ایران حرف زدیم؛ درباره جامعه‌شناسی شهری، نابرابری، رئالیسم انتقادی بسکار و اندرو سایر، و روح انتقادی از او بسیار آموختم. خدایش بیامرزد و به بازماندگان صبر دهد.

حسین انتظامی: عماد افروغ باسواد بود؛ مطالعات معرفتی فراتر از رشته‌اش داشت؛ هر جا احتمال تأثیر می‌داد، دریغ نمی‌کرد؛ و چندین ویژگی‌ دیگر.
اما بارزترین خصلت‌اش صراحت بود؛ این صفت ممتاز در روزگاری که ریا و نفاق و حساب‌گری بر همه ما سایه افکنده است، بس ارجمند و برجسته می‌نماید.

امید حسینی: ‏از معدود چهره‌های قابل احترام. اهل تفکر، تامل و نقد. اما نه تنها قدرش رو ندونستند که حتی ساکتش کردند. پارک ملت یادتونه؟ با اجرای شهیدی‌فر؟ ‎عماد افروغ درباره جایگاه مجلس خبرگان گفت. فردا هیاهویی راه انداختند علیهش. ‎حميد رسایی در مجلس، سخنرانی کرد. پارک ملت هم تعطیل شد!

مالک شریعتی: انا لله و انا الیه راجعون
دکتر ‎عماد افروغ سحرگاه قدر بیست و سوم ماه مبارک رمضان پرکشید.
همواره او را یک متفکر تحولخواه و اندیشمند مستقل می شناختم تا چهره ای سیاسی؛ امیدوارم خدماتش به ساحت اندیشه، دستگیرش در آخرت باشد.

محیا ساعدی: بچه که بودم نشست‌های سیاست‌گذاریِ یه نهادی رو پوشش می‌دادم. پوشش خودم اما بخشی از حاضران رو ناراحت می‌کرد، برای همین هر بار از جمع دورترم می‌کردن.
توی یکی از جلسه‌ها، «عماد افروغ» صدام کرد، منو نشوند جای خودش و رفت جای من نشست. از اون به بعد همون ردیف‌های جلو برام صندلی گذاشتن.

مرتضی هاشمی: استاد عماد افروغ هم دغدغه داشت و هم جامعه‌شناس آکادمیک بود و هم با دستگاه‌های اجرایی آشنایی داشت. ترکیب اینها باعث می‌شد که همیشه از مکالمه با ایشون چیزی بیاموزیم. روحش شاد.

فاطمه کریمخان: مسیری که دکتر افروغ طی کرده بود، نشانه‌ی خوبی بود از این که درست‌کاری و عقل، در نهایت به بازگشت از ایدئولوژی منجر می‌شود
این مسیر البته متاسفانه در میان علمای آن جریان عمومیت نداشت و عمومیت نیافت.

جوادی یگانه: خداوند رحمت کند دکتر عماد افروغ را.
صریح بود و صادق، و تنها.

سارا معصومی: این سراییست که البته خلل خواهد کرد
خنک آن قوم که در بند سرای دگرند
سعدیا مرد نکو نام نمیرد هرگز
مرده آن است که نامش به نکویی نبرند
{خوش به سعادت ‎عماد افروغ که موافق و مخالف از شرافت، آزادگی و حریت او خاطره دارند. آغوش حضرت دوست بر او گوارا}

محمد آقازاده: ‏‎عماد‌ افروغ چهره شناخته شده رفت، واقعا اصولگرا بود، یعنی تابع قدرت نبود، چهارچوب نظری داشت و به باورهایش سخت باورمند بود و باد قدرت این باورها را دچار لغزش نمی کرد، حرفهایش راشفاف می زد، طرد شد چون اصولگرایان تنها اصولی که دارندحفظ قدرت است، از همه مهمتر شایسته نقد  بود، روحش شاد

گریگوری: مجلس هفتم سرآغاز دگردیسی جناح راست به اصولگرایی بود و در آن مجلس افروغ و ابوطالب دو چهره با صبغه ای متفاوت بودند، افروغ از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به سیاست ورود کرد و ابوطالب از مستند سازی و زندان آمریکا (عراق)، اما از ابتدا ساز ناکوک بودند در نتیجه زود تصفیه شدند. در ادامه هم ابوطالب به شب های مافیا رسید و افروغ هم مبدل شد به منتقدی در حاشیه سیستم که تحمل می شد اما شنیده نمی شد.

وحید اشتری: سالهای اول دانشجویی عمرمان به مطالعه آثار و مصاحبه‌ها و شنیدن سخنرانی‌هایش گذشت.
شاید یکی از تاثیرگذارترین‌ها روی فکر بچه‌های عدالتخواه بود.
اینکه بعدها چه شد بماند!
ولی صبح که بیدار شدم پیامک آمد به رحمت خدا رفت.
همه آن‌ سالها جلوی چشمم رژه رفت.
می‌بینی چه دنیایی است اسماعیل!

سیدمحمد صحفی: ‏برایش مهم نبود که مورد حمایت چه کسانی هست یا نیست، صریح و‌ شجاع و دلسوز مردم بود دکتر ‎عماد افروغ.
روانش شاد

پروانه سلحشوری: ‏«کسی کو نکونام میرد همی
ز مرگش تاسف خورد عالمی»
دکتر عماد افروغ، جامعه‌شناس و تحلیل‌گر واقع‌گرای کشورمان درگذشت. به خانواده، دوستان و همکاران ایشان تسلیت عرض می‌کنم.
او آنچه شرط بلاغ است را گفت، خواه از سخنش پند گیرند و خواه ملال، که عاقبت منزل ما وادی خاموشان است.

سیدمرتضی میر: جمهوری اسلامی یکی از دلسوزترین منتقدان خود را از دست داد.
روحت شاد مرد بزرگ و همنشین با مولایمان علی ع 😔

مهدی ایرانی: مرحوم عماد ‎افروغ، جامعه‌شناس اصولگرا ولی واقع‌بین بود.
جزو خودی‌هایی که نصیحت مشقفانه‌شون شنیده نشد و طرد شدند. در یک جلسه خصوصی می‌گفت به ازای هر نقدی که در مجلس نهم کردم برایم یک پرونده بی‌ربط ساختند.
وقتی عقلای انقلابی رو کنار می‌گذاری …
یغما فشخامی: عماد افروغ دی‌ماه ۱۳۹۰در برنامه زنده تلویزیونی پارک ملت گفته بود: “هر فردی از افراد جامعه این حق را دارد که رهبر را استیضاح کند و اگر رهبری نتواند پاسخ مناسب بدهد، خود به‌خود معزول است.”
افروغ بعدتر گفت: با غسل شهادت متن گفته هایش را منتشر می‌کند تا مورد نقد و تحلیل قراربگیرد.

مهدی شیرزاد: انا لله و انا الیه راجعون
رحلت زنده یاد دکتر افروغ، تلخ و تاثرانگیز است. جامعه شناسی بود که درد دین و دغدغه وطن داشت. اصولگرا بود ولی اصولی روشن داشت و حرف هایش از سر چرب و شیرین دنیا نبود. سعادتی است سحرگاه شب قدر از دنیا رفتن. خوشا به حالش. روحش شاد. تسلیت به خانواده و دوستانش.

مجید کریمی: «ما مظروف انقلاب اسلامی را در ظرف پهلوی ریختیم»
جمهوری اسلامی امروز یکی از آزاده ترین، خیرخواه ترین، تنهاترین، شریف ترین و منصف ترین منتقدان خود را از دست داد.
‎عماد افروغ پای انقلاب اسلامی مردم در سال ۵۷ تا آخرین لحظه مردانه ایستاد
روحت شاد
و نامت در تاریخ ایران جاودان

مصطفی قاسمیان: ‏خداوند ‎عماد افروغ را رحمت کند. چندی پیش ذیل بحث سیاست‌زدایی از جوانان، عملکرد دستگاه سانسور در سینما را این‌طور خلاصه کرده بود:
«من زمانی در شورای صنف (پروانه) نمایش بودم، هر فیلم سیاسی را به تیر ممیزی گرفتار می‌کردند، اما هر فیلم لوده‌ای را سریعا امضا می‌کردند.»

احسان عابدی: برای ما دانشجوهای دهه هشتاد ‎عماد افروغ یک راهنما بود. یک استاد  دانشگاهِ انقلابیِ صریح و دلسوز و منتقدی منصف و صاحب نظر در گفتمان عدالت.
خداوند او را با شهدا محشور کند.

مهدی بذرافکن: دکتر ‎عماد افروغ در مجلس هفتم اصولگرایان و دوره ریاست جمهوری ‎محمود احمدی نژاد یک تنه جور سایر نمایندگان در انتقاد از سیاست های خاص رییس دولت وقت را می کشید.

یعقوب کریمی: انا لله و انا الیه راجعون
عمادافروغ در سحرگاه شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان درگذشت. انشاالله با مولا علی (ع) محشور شود. به شخصه مطالب زیادی رو از ایشون یاد گرفتم. کتاب ما قال و من قال، توحید گرایی و صلح و عاشورا و رهایی تعدادی از آثار ایشان است.

عبدالرحمن حسنی‌فر: دکتر عماد افروغ استاد صبور و خوش فکر و عاقبت اندیش هم از میان ما رفت و جامعه ایرانی از حضور پر خیرش محروم شد.
خبر رحلتش برای شخص من عمیقاً جانگداز است.خدای رحمان در جوار مقربینش فرارش دهد. آمین!

رضا بهزادیان‌نژاد: ای بابا عماد افروغ از معدود آدم‌هایی بود که همیشه مستقل بود. خدا رحمتش کنه یه بار گفت بعضیا افتخارشون و رزومه‌شون اینه که چند بار رفتن حسینیه امام خمینی! من اینطور نبوده و نیستم

محمد لک: مرحوم ‎عماد افروغ حيف بود
برا خودش خوب شد چون راحت شد
براي جامعه و حكومت بد شد چون يكي از منتقدان به درد بخور و دلسوزش رو از دست داد

سعید مالکی: ‏‎عماد‌ افروغ از جمله اصولگرایانی بود که با قلبی مطمئن به انصاف او، می توانستیم به سخنانش گوش کنیم و در برابر نقد مخالفش هرگز دلخور نشویم. روحش قرین رحمت الهی و نامش جاودان دل ها.

محسن محمدی: جامعه‌ای که منتقدان سلیم‌النفسی مثل ‎عماد افروغ را خانه‌نشین کند و نهایتا در عزلت بمیرند؛ لاجرم به محل رشد قارچ‌گونه لمپن‌ها تبدیل خواهد شد
خدایش بیامرزد…

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. خدایش بیامرزاد. منصف و واقع بین. از یک کارشناس مسائل اجتماعی چه توقعی دارید؟ همه آن توقعات را و همه انتظارات را بخوبی پاسخگو بود با حرف و عمل.

    7
    1
  2. بنام خوبیها – آقای عماد افروغ فردی بود که سختیهای دوران را چشیده بود، با سواد عامل به گفته هایش بود، صداقت در گفتار، رفتار و کردار داشت، محافظه کار نبود، یک رنگ بود، فرقی نمیکرد شنوندگانش در کدام تفکر صفبندی دارند، دیدگاهش، صحبتهایش، تحلیلهایش صریح و رسا بود و چه زیباست در چنین روزی در عزای نادی عدالت علی علیه السلام در زیر خاک آسوده آرمید، آرام و دل نگران در زیر خاک، آرام از عواقب عملکردش، دل نگران به خاطر وضعیت موجود کشور. خدایا پاکیزه بپذیرش در جوارت، الهی آمین .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا