خرید تور تابستان

جهت‌گیری تازه در کنش دانشجویی و اندیشه‌ی توسعه

سید محمد امین قانعی راد، جامعه شناس، نشستی که هفته‌ی آینده در دانشگاه سیستان و بلوچستان درباره‌ی این استان از سوی انجمن‌های علمی دانشجویی برگزار می‌شود، را ستود و آن را یک کنش علمی و اجتماعی تأثیر گذار در گسترش گفتگوهای اجتماعی خواند.

به گزارش انصاف نیوز، متن یادداشت دکتر قانعی راد در پی می‌آید:

ابتکار ارزشمند اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم اجتماعی در برگزاری نشست دو روزه “مسائل محلی در زمینه ملی:سیستان و بلوچستان ماندگار یا فراموش شده؟” (۲۷-۲۶ مهرماه ۱۳۹۵) را باید به عنوان یک کنش علمی و اجتماعی تأثیر گذار در گسترش گفتگوهای اجتماعی به اعضا و کنشگران فعال این اتحادیه تبریک گفت.

ghaneiradگفت و گوی اجتماعی در باره مسائل استان‌های مختلف به ویژه در باره استان‌های حاشیه‌ای و مناطق محروم یکی از ضرورت‌های توسعه متوازن کشور است. متاسفانه بر اساس یک رویکرد نانوشته امنیتی هر چه منطقه‌ای محروم‌تر و وضعیت زندگی در آن پرمشکل تر باشد گویا باید در مورد آن کمتر حرف زد. اما این چرخه سکوت را قبل از این که با انفجارهای کور حرکت‌های تمرکز گریز شکسته شود باید به تدبیر اندیشه و گفتگوهای سه جانبه بین دانشگاه, جامعه مدنی و دولت در هم شکست. در این شرایط نقش دانشگاه بسیار با اهمیت و نقش دانشجویان نیز پیشگامانه است و دانشگاه با انگیزه مندی انجمن‌های علمی اساتید و دانشجویان در توجه به خیر عمومی می‌تواند به عنوان میانجی و تسهیلگر این گفتگوها برای شکستن بن بست های موجود در مسیر توسعه موزون در مناطق مختلف این سرزمین عمل کند.

هر چند در این نشست دو روزه اساتید و پژوهشگران برجسته از دانشگاه سیستان و بلوچستان و برخی دیگر از دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی حضور تأثیر گذاری دارند ولی نقش بی بدیل دانشجویان در برگزاری این رخداد علمی را باید پاس داشت و از تلاش‌های صادقانه آنان سپاسگزار بود.

تشکیل اتحادیه انجمن‌های علمی یک جهت گیری تازه را در جنبش دانشجویی نشان می‌دهد که همانا ورود فعال در جامعه برای میانجیگری بین فعالین مدنی و دانشوران و سیاستگذاران است. این جهت گیری تازه به تقویت خردورزی در سطح اجتماعی می‌انجامد و راه‌های مشارکتی جدیدی را برای حل مسائل محلی و ملی فراهم می‌کند. همان طور که عنوان این نشست نشان می‌دهد هدف این رخداد علمی توجه به مسائل محلی استان در زمینه وسیعتر ملی است و این رویکرد می‌تواند نقش و سهم استان سیستان و بلوچستان را در تلاش‌ها و مزایای توسعه ملی از طریق کار برای کاهش مسائل و مشکلات محلی افزایش دهد دستاودهای این نشست دو روزه به عنوان بازتابی از جهت گیری تازه در دنیای اندیشه و کنش توسعه را باید ارزیابی کرد و می‌توان امیدوار بود که این نشست با رفع نقاط ضعف احتمالی خود و به ویژه فراهم کردن شمول بیشتر در مشارکت نمایندگان بخش‌های سه گانه جامعه مدنی و دولت و اساتید و دانشحویان دانشگاه بتواند الگویی مناسب برای رخدادهای مشابه در سایر نقاط کشور فراهم سازد.

 ریز برنامه ی نشست

47625
برای مشاهده اندازه واقعی کلیک کنید

«اتحادیه انجمن‌های علمی علوم اجتماعی سراسر کشور» با همکاری «انجمن علمی علوم اجتماعی دانشگاه سیستان و بلوچستان» برگزار می‌کند:

نشست دو روزه «مسائل محلی در زمینه ملی: سیستان و بلوچستان ماندگار یا فراموش‌شده؟»

سه شنبه و چهارشنبه، ۲۷ و ۲۸ مهرماه ۱۳۹۵
دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشکده ادبیات، تالار ملاصدرا

✅سه شنبه ۲۷ مهرماه
ساعت ۱۴ الی ۱۹
دکتر رضا صمیم:
نقد رویکرد مطالعات فرهنگی در مطالعه “حاشیه”
دکتر محمدعثمان حسین‌بر:
جهانی سازی پتانسیل‌های محلی و ارتقای هویت ملی
دکتر سیامک زند رضوی:
استان سیستان و بلوچستان؛ جابه‌جایی نیروی کار؛ فرصت‌ها و تهدیدها
دکتر امان‌الله تمنده‌رو:
بررسی وضعیت مشارکت اجتماعی قوم بلوچ
محمد میهنی:
امنیت در استان سیستان و بلوچستان
احمد براهویی نژاد:
نقش سمن‌ها و مشارکت گروهی در توسعه پایدار استان
دکتر غلامرضا غفاری:
ظرفیت‌ها و تهدیدهای پیش روی استان بر اساس نتایج پیمایشهای ملی

✅چهارشنبه ۲۸ مهرماه
ساعت ۹: ۳۰ الی ۱۶: ۳۰
کارگاه مطالعات فرهنگی در حاشیه
دکتر محمد رضایی
دکتر عباس کاظمی

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا