جمهوری اسلام است که می تواند همه مقاصد ایرانی را انجام دهد
امام خمینی(س) عصر ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ در پی رأی قاطع ملت ایران به شکل گیری حکومت جدید با عنوان جمهوری اسلامی پیامی را خطاب به ملت صادر کرده و ضمن اشاره به وعده الهی برای حاکمیت مستضعفان بر مستکبران، جمهوری اسلامی را تنها شکل حکومتی دانستند که می تواند ملت ایران را به خواستههایش برساند. متن کامل این پیام بدین شرح است:
مخاطب: ملت ایران
بسم الله الرحمن الرحیم
وعده خداوند تعالی نزدیک است
خداوند تعالی وعده فرموده است که مستضعفین ارض را با منت خودش و توفیق خودش بر مستکبرین غلبه دهد و آنها را امام قرار دهد پیشوا قرار دهد. وعده خداوند تعالی نزدیک است. من امیدوارم که ما شاهد این وعده باشیم و مستضعفین بر مستکبرین غلبه کنند؛ چنانچه تاکنون غلبه کردند. تاکنون این راهی را که پیمودیم برای تبعیت از اسلام و احکام اسلام بوده است و ما اسلام را باید معرفی کنیم به عالم؛ و اگر چنانچه آن طور که اسلام هست معرفی بشود به عالم، عالم توجه به اسلام پیدا میکند. متاعِ مسلمینْ متاعِ ذی قیمتی است لکن عرضه باید بشود.
تحلیل نتیجه رفراندم
من از عموم ملت ایران تشکر میکنم که در این رفراندم شرکت کردند و رأی قاطع خودشان را که باید گفت صددرصد پیروزی بوده است و رأی داده شده است، به طور قاطع رأی خودشان را دادند و به جمهوری اسلامی همه رضایت دادند و رأی دادند؛ چنانچه قبلاً هم داده بودند این رأی را. ما احتیاجی نمیدیدیم در این مسئله به رفراندم لکن چون برای قطع بعض حرف ها و بعض بهانهها بنابراین شد که رفراندم بشود. و بهانه گیرها فهمیدند به این که مسئله آن طور که خیال میکردند نیست و ملت با اسلام است، ملت با روحانیت اسلام است، ملت میخواهد که قرآن کریم در ایران عمل بشود؛ و بحمد الله با شوق و شعف و شور و عشق، همه اقشار ملت از سرتاسر ایران رأی خودشان را دادند به جمهوری اسلام و نه چیزهای دیگر. جمهوری اسلام است که میتواند همه مقاصد ایرانی را انجام دهد؛ جمهوری اسلام است که احکام مترقی او بر تمام احکامی که در سایر قشرها و سایر مکتبهاست تقدم دارد.
(صحیفه امام؛ ج6، ص 457)
—
امام خمینی: من در این روز مبارک، روز امامت امت و روز فتح و ظفر ملت، جمهوری اسلامی ایران را اعلام می کنم
تعبیر امام خمینی(س) درباره روز دوازدهم فروردین هم عجیب است و هم بدیع. عجیب از آن جهت که یک رهبر مذهبی چنین تعبیری را استفاده می کند و بدیع از آن جهت که پیش از حضرت امام هیچ کس چنین تعبیری را به کار نبرده است و این تعابیر از تعابیری است که خاص و ویژه بنیانگذار انقلاب اسلامی است و لازم است بیش از پیش در مورد آن صحبت شود.
حضرت امام درباره روز دوازدهم فروردین از تعبیر بسیار عجیب و بدیعی استفاده می کنند و روز دوازدهم فروردین را روز امامت امت و روز پیروزی ملت می نامند. حضرت امام در اعلامیه تاسیس جمهوری اسلامی در ایران می فرمایند: … من در این روز مبارک، روز امامت امت و روز فتح و ظفر ملت، جمهوری اسلامی ایران را اعلام میکنم. به دنیا اعلام میکنم که در تاریخ ایران چنین رفراندمی سابقه ندارد که سرتاسر مملکت با شوق و شعف و عشق و علاقه به صندوقها هجوم آورده و رای مثبت خود را در آن ریخته و رژیم طاغوتی را برای همیشه در زبالهدان تاریخ دفن کنند.
اینکه حضرت امام ، این تعبیر عجیب و سنگین امامت را به مردم نسبت می دهد، نمونه ای تاریخی از توجه حضرت فراوان امام به نقش مردم است . واژه امام که حضرت امام در روز دوازدهم فروردین در مورد مردم از آن استفاده می کنند،از ماده « اُمّ » می باشد و در اصل به معنای قصد کردن است. این کلمه در کتب معانی مختلفی دارد که از جمله آن می توان به کسی که به او اقتدا میشود و در کارها پیشواست،پیشوا ومعلِّم اشاره کرد. ظاهراً ریشه همه آنها «قصد کردن همراه با توجّه خاص» است؛ لذا به مادر و اصل و اساس چیزی «اُمّ» گویند؛ چرا که مورد توجّه انسان است یا به مقتدا و پیشوا و رهبر «امام» گویند؛ چون مردم با توجه خاص به سراغ او میآیند.
سنگینی این تعبیر حضرت امام همین جا روشن می شود که روز دوازدهم فروردین را روز معلمی و پیشوایی خاص مردم می داند، روزی که این مردم هستند که جامعه ایرانی را به سوی سعادت راهبری می کنند. اگر پیام را اعلامیه استقلال ملت ایران بدانیم، تعبیر حضرت امام در مورد امامت مردم ، قطعا یکی از سنگ بناهای بلا تردید مردمسالاری در حکومت دینی مورد نظر حضرت امام است.
علاوه بر نقش بی بدیل مردم در این اطلاعیه، عدل است که در حکومت دینی مورد توجه مردم است و امام در چند خط محدود این اعلامیه نقش پر رنگی را برای عدل در حکومت جمهوری اسلامی قائل می شوند و در این باره می فرمایند: …مبارک باد بر شما روزی که پس از شهادت جوانان برومند و داغ دل مادران و پدران و رنجهای طاقتفرسا، دشمن غول صفت و فرعون زمان را از پای درآوردید، و با رای قاطع به جمهوری اسلامی، حکومت عدل الهی را اعلام نمودید. حکومتی که در آن، جمیع اقشار ملت با یک چشم دیده میشوند و نور عدالت الهی بر همه و همه به یک طور میتابد، و باران رحمت قرآن و سنت بر همه کس به یکسان میبارد. مبارک باد شما را چنین حکومتی که در آن اختلاف نژاد و سیاه و سفید و ترک و فارس و لر و کرد و بلوچ مطرح نیست. همه برادر و برابرند؛ فقط و فقط کرامت در پناه تقوا و برتری و به اخلاق فاضله و اعمال صالحه است. مبارک باد بر شما روزی که در آن تمام اقشار ملت به حقوق خود میرسند، فرقی بین زن و مرد و اقلیتهای مذهبی و دیگران در اجرای عدالت نیست.
بدون تردید عدل اگر از حکومت اسلامی مورد نظر امام گرفته شود، اصولا اساس جمهوری اسلامی از بین رفته است، چرا که حضرت امام، حکومت جمهوری اسلامی را در تساوی با حکومت عدل الهی قرار می دهند.
و سومین مولفه مورد نظر در حکومت اسلامی مورد نظر امام، استقلال کشور و جلوگیری از نفوذ دشمنان داخلی و خارجی است. اصولا انقلاب شده است که نفت خواران بین المللی دستشان از منافع ملت کوتاه و ملت خود تصمیم خود را بگیرد و مفت خواران داخلی هم از بین بروند.مفت خوارانی که اکنون به عنوان رانت خواران یا ویژه خواران از آنان یاد می شود و هنوز هم متاسفانه با گذشت بیش از سی سال از انقلاب همچنان حضور پررنگی در کشور دارند. حضرت امام در مورد ضرورت مقابله با نفت خواران و مفت خواران در اعلامیه تاسیس جمهوری اسلامی می گویند:
…طاغوت دفن شد و طغیان و سرکشی به دنبال او دفن میشود، و کشور از چنگال دشمنهای داخلی و خارجی و چپاولگران و غارت پیشگان نجات یافت. اینک شما ملت شجاع، پاسداری جمهوری اسلامی هستید. اینک شما هستید که باید این اثر الهی را با قدرت و قاطعیت حفظ کنید و نگذارید بقایای رژیم متعفن که در کمین نشستهاند و طرفداران دزدان بینالمللی و نفتخواران مفتخوار در بین صفوف فشرده شما رخنه کنند.
بنیانگذار جمهوری اسلامی در پایان اعلامیه تاسیس نیز جمهوری اسلامی می فرمایند: ….صبحگاه 12 فروردین – که روز نخستین حکومت الله است – از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند.
منبع: جماران
انتهای پیام