چگونه فیش حقوقی دریافت کنم؟
رپورتاژ آگهی
یکی از دغدغههایی که کارمندان و کارگران همواره با آن مواجه هستند، نحوه دریافت فیش حقوقی به صورت غیر حضوری و آنلاین است. امروزه مجموعههای مختلف تلاش میکنند تا روشهای گوناگونی را برای ارائه فیش حقوقی به نیروهای خود به وجود آورده و این امکان را فراهم کنند تا افراد بتوانند با کمترین چالش اقدام به دریافت این فیش کنند. در همین راستا در این مقاله قصد داریم تا شما را با نحوه دریافت فیش حقوقی آشنا کرده و در این زمینه اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم.
فیش حقوقی چیست؟
به منظور بررسی و معرفی مفهوم فیش حقوقی باید گفت که این فیش سندی است که به کارمندان و کارگران ارائه شده و در آن شاهد اطلاعات مهمی مثل حقوق، مزایا، بیمه، مالیات، اضافه کاری و… هستیم. در واقع فیشهای حقوقی برگههایی هستند که از سوی کارفرما و یا نهادهای دولتی صادر شده و میتوانید در آن اطلاعات زیر را مشاهده کنید:
- نام و نام خانوادگی کارمند
- کد ملی
- شماره حساب
- شماره بیمه
- شماره ثبت
- کد شناسایی محل خدمت
- تاریخ حقوق
- حقوق
- تحصیلات
- حق مسکن
- حق خواربار
- عائله مندی
- حق اولاد
- حقوق تخصصی
- مزایا و کسورات
- مالیات
- بیمه
البته نکته مهمی که باید بدانید این است که برای هر شرکت و نهادی ممکن است فیش حقوقی اطلاعات مختلفی داشته باشد. به عنوان مثال، برخی از مشاغل به نحوی هستند که سختی کار، تعطیلات کاری، اضافه کاری، هزینه غذا، تشویقی، کمک هزینه حمل و نقل، محرومیت از تسهیلات زندگی، مناطق محروم، کمک هزینه اولاد و… نیز بر فیش حقوقی آن اعمال میشود. در نهایت در پایین برگه فیش حقوقی نیز حقوق و مزایا و جمع کسریها و خالص دریافتی به صورت ریالی ثبت میشود.
انواع فیش حقوقی و مراحل دریافت
پس از بررسی و معرفی فیش حقوقی و اطلاعات موجود در آن، حال نیاز است تا شما را با مراحل دریافت فیش حقوقی آشنا کنیم. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از فرآیندهای اداری مثل دریافت فیش حقوقی به صورت آنلاین و اینترنتی صورت میگیرد.
هر یک از نهادها و سازمانها ممکن است وب سایت و سامانه خاصی را برای ارائه فیش حقوقی در اختیار شما قرار دهد. به عنوان مثال، دریافت فیش حقوقی برای شاغلان در وزارت آموزش و پرورش با افراد شاغل در نیروهای مسلح، بازنشستگان کشوری و لشکری و… متفاوت بوده و یک از نیروهایی که در این سازمانها و نهادها فعال هستند، باید از درگاه تعیین شده برای دریافت فیش حقوقی خود اقدام کنند.
1. فیش حقوقی فرهنگیان
برای دریافت فیش حقوقی فرهنگیان شما میتوانید از طریق سامانه my.medu.ir فیش حقوقی خود را دریافت کنید. این سایت توسط آموزش و پرورش برای دسترسی آسان به اطلاعات مختلف و دریافت فیش حقوقی با کد پرسنلی و شماره کد ملی به وجود آمده است. متقاضیان میتوانند در تمامی ساعات با استفاده از این سامانه اقدام به دریافت فیش حقوقی، حکم کارگزینی و سایر کارها کنند.
در صورتی که قصد دارید تا به عنوان یک فرهنگی، برای دریافت فیش حقوقی خود به صورت آنلاین اقدام کنید، باید وارد وب سایت my.medu.ir شده و در قسمت انتخاب نقش، گزینه فرهنگیان را انتخاب کنید. سپس برای ورود به صفحه اطلاعات خود باید کد ملی و رمز عبورتان را وارد کنید. رمز عبور شما که باید از آن استفاده کنید، در صورتی که آن را تغییر نداده باشید، همان کد پرسنلی است.
در صورتی که رمز عبور خود را تغییر داده اید و آن را فراموش کرده اید، این امکان برای شما وجود دارد تا بتوانید بر گزینه فراموشی رمز کلیک کرده و با وارد کردن کد ملی و شماره همراه خود، رمز عبور جدید برای شما از طریق پیامک ارسال میشود و از طریق آن میتوانید وارد اکانت خود شده و فیش حقوقی تان را دریافت کنید.
2. فیش حقوقی بازنشستگان تامین اجتماعی
در صورتی که جز بازنشستگان تامین اجتماعی هستید، این امکان برای شما وجود دارد تا بتوانید از طریق وب سایت تامین اجتماعی برای دریافت فیش حقوقی بازنشستگان اقدام کنید. برای انجام این کار باید وارد وب سایت تامین اجتماعی شده و در این سایت ثبت نام کنید. پس از ثبت نام در این سامانه، میتوانید با وارد کردن کد ملی و رمز عبورتان اقدام به دریافت فیش حقوقی خود کنید.
نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، بر اساس قانون سه قشر بازنشسته در کشور وجود دارد که شامل بازنشسته تامین اجتماعی، بازنشسته کشوری و لشکری میشوند. بازنشسته تامین اجتماعی، به افرادی گفته میشود که بیمه شده سازمان تامین اجتماعی هستند و 30 سال حق بیمه خود را به پرداخت کرده اند. بازنشسته کشوری، افرادی هستند که استخدام رسمی دولت بوده و در نهایت بازنشسته لشکری به افرادی گفته میشود که در نیروهای مسلح کار میکنند. بر اساس این دسته بندی، روشهای مختلفی برای مشاهده فیش حقوقی بازنشستگان وجود دارد که در ادامه به بررسی نحوه دریافت فیش حقوقی بازنشستگان تامین اجتماعی صحبت خواهیم کرد.
برای این که به عنوان یک بازنشسته تامین اجتماعی قصد دارید تا فیش حقوقی خود را دریافت کنید، باید در گام اول وارد سایت www.tamin.ir شوید. سپس در این وب سایت باید با وارد کردن اطلاعات چون کد ملی و رمز عبور خود وارد حسابتان شوید.
پس از ورود به سایت تامین اجتماعی، حال باید وارد قسمت میز خدمت شده که در پایین صفحه قرار دارد. سپس، در این بخش باید روی گزینه فیش حقوقی مستمری بگیران کلیک کنید. حال وارد بخش خدمات غیر حضوری مرتبط با مستمری بگیران شده و در این صفحه به منظور دریافت فیش حقوقی روی گزینه مشاهده فیش حقوقی مستمری بگیران کلیک کنید.
با انتخاب این گزینه، اگر از قبل وارد اکانت خود نشده اید، وارد صفحه ای خواهید شد که باید در آن نام کاربری و گذر واژه خود را وارد کنید تا به صفحه بعدی بروید. سپس در صفحه مربوط به دریافت فیش حقوقی باید فیلدهای مربوط به سال، ماه و نوع پرداخت را مشخص کنید.
نکته ای که باید به آن توجه کنید، این است که فیلد مربوط به شماره مستمری در سایت تامین اجتماعی پس از ورود به اکانت به صورت خودکار پر خواهد شد. در نهایت با وارد کردن این اطلاعات، با انتخاب گزینه جستجو، فیش حقوقی به شما نمایش داده میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با دریافت فیش حقوقی بازنشستگان از طریق کد ملی اینجا را کلیک کنید.
در این مطلب نگاهی به مفهوم فیش حقوقی انداخته و بیان کردیم که چگونه میتوانید فیش حقوقی فرهنگیان و فیش حقوقی تامین اجتماعی را دریافت کنید. بررسی موارد گفته شده در این مطلب به شما کمک میکند تا به جای این که به صورت حضوری برای دریافت فیش اقدام کنید، به شکل آنلاین و اینترنتی فیش حقوقی خود را دریافت کنید.
سلام ممنون