خرید تور نوروزی

داستان ۴ایرانی گروگان دزدان‌ دریایی‌ سومالی

۵۶۱روز از زمانی که «جمال‌الدین دهواری» و ۲۰ ملوان یک لنج صیادی توسط دزدان دریایی سومالیایی گرفتار شدند سپری شده‌است اما هنوز هیچ اقدامی برای نجات این افراد نشده‌است.

سینا قنبرپور: ۱۷ماه از زمانی که یک لنج صیادی ایرانی و ۲۱ خدمه آن به اسارت دزدان دریایی درآمده‌اند سپری شده‌است ولی هیچ نشانه‌ای از اقدام‌های قانونی و دولتی برای رهایی این عده‌ دیده نشده‌است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، خانواده خدمه این لنج صیادی در ۱۷ ماه گذشته تنها به صاحب لنج مراجعه کرده‌اند و هیچ دستاویزی برای نجات خانواده خود نداشته‌اند.

این در حالی است که آخرین تماس دزدان دریایی با خانواده این صیادان و ملوانان حاکی از آن بوده که برای آزادی ۴ ایرانی مبلغ ۱۵۰هزار دلار مطالبه کرده‌اند.

وقتی ششمین روز بهار ۹۴ فرارسید

خدمه لنج صیادی «ابراهیم فروزانمهر» بهمن‌ سال ۱۳۹۳ برای صید راهی آب‌های آزاد شدند. آن‌ها می‌دانستند که احتمال مواجهه با دزدان دریایی هم در این سفرها وجود دارد. اما مدتها بود که با عملیات‌های ناوگروه‌های ارتش و سپاه دزدان دریایی کمتر می‌توانستند عرض اندام کنند.

در لنج صیادی «ابراهیم فروزانمهر» ۲۱ نفر حاضر بودند. خدمه، ملوان و صیاد. دو تن از صیادان «جمال‌الدین دهواری» و خواهرزاده‌اش «ابراهیم بلوچ‌نیا» بودند. آن‌ها پس از حدود ۲ ماه کار برای صیادی در حال بازگشت به ایران بودند که یک گروه از دزدان دریایی به آن‌ها حمله کردند.

خدمه و ناخدای لنج تلاش کردند به آن‌ها بفهمانند سوخت لنج در حال اتمام است و به زودی باید خود را به بندر چابهار برسانند. اما گویا دزدان دریایی به این موضوع توجهی نداشتند تا اینکه سوخت لنج تمام شد.

روز ششم فروردین ۱۳۹۳، دزدان دریایی ۲۱ خدمه لنج و بخشی از اموال این لنج که ارزش مالی داشت را با خود همراه کردند تا بتوانند با اخاذی به منافع خود برسند.

آخرین تماسمان روز عید فطر بود

خانم صباحی همسر «جمال‌الدین دهواری» دراین‌باره به خبرآنلاین گفت: آخرین بار که توانستم با شوهرم صحبت کنم روز عید فطر امسال بود. او گفت ۳ نفر از خدمه لنج در این مدت فوت کرده‌اند. ۴ نفر هم فرار کرده‌اند. الان برای آزادی او و ۳ نفر دیگر ۱۵۰هزار دلار پول می‌خواند.

این زن که در نبود شوهرش و در حالی که نان آور خانه‌شان در اسارت به سرمی‌برد باید از ۳ دختر ۱۸، ۱۷ و ۱۲ ساله‌اش نگهداری و سرپرستی کند. او گفت: ما در این مدت به جز مراجعه به صاحب لنج که خود عضو شورای شهر کنارک در سیستان و بلوچستان است کار دیگری از دستمان برنمی‌آمده و او نیز هر بار به ما گفته که پیگیر است.

به گفته خانم صباحی، ابراهیم فروزانمهر مدعی شده است از طریق مقامات دولتی پیگیر نجات خدمه لنج خود بوده‌است .

در حال حاضر دزدان دریایی برای رهایی «جمال‌الدین دهواری» ، برادر ناتنی او، خواهرزاده‌اش و یک خدمه دیگر ۱۵۰هزار دلار مطالبه کرده‌اند و با توجه به نسبت فامیلی این ۴ تن مرتب به خانواده آن‌ها فشار می‌آورند.

خانم صباحی در گفتگو با خبرآنلاین تأکید کرد که اگر همه زندگی‌اش را بفروشد نمی‌تواند چنین رقمی را فراهم کند.


(عکس ارسالی دزدان دریایی از ۴ گروگان ایرانی )

وعده انتخاباتی یک نماینده

پیگیری‌های خبرآنلاین نشان از آن دارد که «عبدالغفور ایران‌نژاد» نماینده کنونی چابهار و کنارک در مجلس شورای اسلامی در زمان انتخابات وعده داده بود در نخستین اقدام بعد از ورود به مجلس پیگیر نجات این ملوانان و صیادان می‌شود.

اما با‌گذشت ۷ ماه از زمان برگزاری انتخابات و در حالی که بسیاری از خانواده‌های دارای نسبت فامیلی با گروگانان ایرانی با وعده نجات آن‌ها توسط ایران‌نژاد به او رأی داده‌اند اما هیچ نشانه‌ای از پیگیری او نیز وجود ندارد.

رقم تکراری ۱۵۰هزار دلار

مطالبه ۱۵۰هزاردلار برای آزادی ملوانان و صیادان ایرانی برای نخستین بار به میان نیامده است. وقتی سال ۱۳۸۹ یک کشتی از بندرعباس عازم آب‌های آزاد شد گرفتار دزدان دریایی شد. دزدان دریایی خدمه کشتی را به گروگان گرفتند. بعد از ۲ سال از زمان این گروگانگیری دزدان دریایی برای رهایی یکی از ایرانیان یعنی «شهریار علی‌آبادی» ۱۵۰هزار دلار مطالبه کردند.

«شهریار علی آبادی» شهریور ۸۹ سوار بر همین کشتی بود که پس از اینکه بندرعباس را ترک کرد، به سمت آب‌های آزاد شروع به حرکت کرد و گرفتار دزدان دریایی شد.

او سرانجام پس از حدود ۴ سال اسارت در سال ۱۳۹۳نجات پیدا کرد و توانست همراه ۱۰ ملوان دیگر از زندان دزدان دریایی فرار کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا