خرید تور تابستان

اتاق خصوصی ماند

شکوفه حبیب‌زاده، در هم میهن نوشت:

یک روز مانده به زمان اعلام‌شده برای دهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران پس از انقلاب، گمان‌ها بر آن بود که چهره اصلی این انتخابات، ردصلاحیت شود و امکان کاندیداتوری نداشته باشد. برخی با استناد به نامه حراست وزارت صمت اعتقاد داشتند چهره‌های شاخصی مانند حسین سلاح‌ورزی به دلیل ردصلاحیت، امکان شرکت در انتخابات را ندارند. در میانه گمانه‌زنی‌ها برای تغییر احتمالی زمان انتخابات هیئت‌رئیسه اتاق ایران، معاون حقوقی اتاق ایران با استناد به قانون، مرجع اظهارنظر برای احراز صلاحیت‌ها را وزارت اطلاعات اعلام کرد و اعتقاد داشت با توجه به سکوت این نهاد، همه افرادی که نام‌نویسی کرده‌اند، حق نامزدی دارند. این سنگ‌اندازی یا به تعبیر برخی فعالان اقتصادی، سوءتفاهم ایجاد‌شده، اما نتوانست مسیر بخش خصوصی را سد کند. عجیب آنکه یک روز قبل از انتخابات، نورنیوز، رسانه نزدیک به شورای امنیت ملی در توییتی سوال‌برانگیز نوشته بود: «پارلمان بخش خصوصی در انتخابات فردا یکشنبه یا با «جوان‌گرایی» در هیات‌رئیسه، آینده را انتخاب می‌کند یا با تکرار «گذشته» می‌پذیرد که همچنان ایفاگر نقش شهروند درجه دو در اقتصاد کشور باشد و فرصت ایجاد شده برای اعتلای یکی از مهم‌ترین ارکان اقتصاد کشور توسط رهبر انقلاب را بسوزاند.»
در نهایت حسین سلاح‌ورزی، برخلاف گمانه‌زنی‌های لحظه آخری که شایعه شده بود او ردصلاحیت شده است، با ثبت‌نام برای کاندیداتوری، به شایعات پایان داد.
باتوجه به سابقه تلاش مجلس برای تغییر برخی از بندهای قانون تشکیل اتاق ایران، این ظن وجود داشت که این تلاش زوایای دیگری نیز پیدا کند. مجموع حواشی درباره ردصلاحیت‌ها این گمانه را تقویت می‌کرد. اما به نظر می‌رسد که بخش‌خصوصی با هماهنگی کامل اعضا و مشارکت افراد تاثیرگذار توانست این سد را شکسته و با پیروزی قاطع، بر فضاسازی‌ها غلبه کند.
ریشه حواشی عجیب در انتخابات اتاق بازرگانی
در شرایطی که به گفته محمد قاسمی، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران، نگاه به فعالان اقتصادی در دولت، نگاه ارباب-رعیتی است، کارآمد بودن اتاق ایران به‌عنوان بازوی مشورتی دولت به نمایندگی از بخش خصوصی، می‌تواند بر این نگاه چیره شده و مطالبات بخش واقعی اقتصاد را پیگیری کند.
سال گذشته حواشی سخنان غلامحسین شافعی درباره مجلس شورای اسلامی، صدای نمایندگان مجلس را درآورده بود. شافعی در ویدئویی که منتشر شد از دانش کم نمایندگان مجلس از فضای اقتصادی کشور و همچنین ضرورت پشتیبانی مالی نمایندگان در راستای اهداف بخش خصوصی گفته بود. با وجود عذرخواهی و توضیح رئیس پیشین اتاق بازرگانی، علی نیکزاد، نایب‌رئیس سابق مجلس در واکنش به اظهارات شافعی گفت: «آقای شافعی در قدوقواره‌ای نیست که بگوید ما از مجلس پشتیبانی می‌کنیم.»
دعوا تا اندازه‌ای بالا گرفته بود که صورت‌های مالی اتاق بازرگانی ایران ازسوی فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس زیر ذره‌بین قرار گرفت. در ادامه این موضع‌گیری‌های تند، طرح اصلاح قانون اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی جمهوری اسلامی ایران نیز در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در توضیح این طرح گفته بود: «در این طرح اهداف جدیدی برای اتاق بازرگانی پیش‌بینی شده است. موضوع ساختار اتاق بازرگانی نیز یکی دیگر از مباحثی است که در طرح مذکور به آن اشاره شده است. نحوه عضویت اعضا، ایجاد تغییرات در وظایف و اختیارات هیئت‌رئیسه اتاق، حسابرسی‌ها، شفاف‌سازی اطلاعات اتاق نیز از دیگر موضوعاتی است که در طرح اصلاح قانون اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی جمهوری اسلامی ایران به آن اشاره شده است.»
اقدامی که به وضوح استقلال اتاق بازرگانی را زیر سوال می‌برد و احتمال حضور فعالان بخش خصولتی در اتاق بازرگانی را تقویت می‌کرد.
شایعاتی مبنی بر ردصلاحیت برخی از نامزدهای دوره دهم انتخابات هیئت‌رئیسه اتاق ایران نیز به نظر می‌رسید که در ادامه این تلاش‌ها باشد. تا جایی‌که یک روز قبل از انتخابات، سه میتینگ انتخاباتی برای جایگزینی احتمالی کاندیداهای ردصلاحیت‌شده در سه نقطه تهران برگزار شد. براساس گزارش اقتصادآنلاین، یونس ژائله در هتل اسپیناس و حسین پیرمؤذن در هتل اسپیناس‌پلاس. نشست سوم انتخاباتی را هم احد عظیم‌زاده میزبانی می‌کرد.
گرچه برخی فعالان اقتصادی معتقدند آنچه رخ داده در حد سوءتفاهم بوده و نمی‌توان به‌عنوان تلاش دولت برای نفوذ در پارلمان بخش خصوصی از آن یاد کرد.

کابینه یکدست در پارلمان بخش خصوصی

براساس آخرین نتایج دهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران پس از انقلاب، ترکیب هیئت‌رئیسه، کارآمدی احتمالی اتاق را در فضای اقتصادی کشور نوید می‌دهد.
به گزارش اتاق ایران، برمبنای نتایج اعلام‌شده، حسین سلاح‌ورزی، نایب‌رئیس پیشین اتاق ایران با ۲۶۵ رای به‌عنوان رئیس اتاق بازرگانی انتخاب شد. محمدرضا بهرامن، پیام باقری، صمد حسن‌زاده و قدیر قیافه، نواب رئیس، عبدالله مهاجردارابی، خزانه‌دار و کیوان کاشفی به‌عنوان منشی هیئت‌رئیسه انتخاب شدند.
حسین پیرمؤذن، یونس ژائله و حسین سلاح‌ورزی برای کرسی ریاست اتاق ایران کاندیدا شده بودند که با رأی‌گیری صورت‌گرفته، حسین سلاح‌ورزی از سوی هیئت نمایندگان اتاق ایران در دوره دهم به‌عنوان رئیس پارلمان بخش خصوصی انتخاب شد.
طبق اعلام جهانبخش سنجابی، منشی انجمن نظارت بر انتخابات و منشی هیئت‌رئیسه سنی این نشست، ۴۲۶ نفر در جلسه رأی دادند.
حسین سلاح‌ورزی با ۲۶۵ رأی توانست اعتماد اعضای پارلمان بخش خصوصی را جلب و برای چهار سال به‌عنوان رئیس اتاق ایران، فعالیت خود را آغاز کند.
پس از انتخاب رئیس، چهار کرسی نایب‌رئیسی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، صاحبان خود را برای مدت چهار سال شناخت.
برای این چهار کرسی نایب‌رئیسی در دوره دهم هیئت نمایندگان، ۱۷ نفر کاندیدا شدند. پس از رأی‌گیری، محمدرضا بهرامن به‌عنوان نایب‌رئیس اول با ۲۱۳ رأی، پیام باقری با ۱۶۷ رأی به‌عنوان نایب‌رئیس دوم، صمد حسن‌زاده با ۱۶۲ رأی به‌عنوان نایب‌رئیس سوم و قدیر قیافه با ۱۶۰ رأی به‌عنوان نایب‌رئیس چهارم انتخاب شدند.
همچنین با رأی هیئت نمایندگان اتاق ایران، عبدالله مهاجر با کسب ۱۵۲ رأی به‌عنوان خزانه‌دار اتاق ایران در دوره دهم و کیوان کاشفی با کسب ۲۳۶ رأی برای یک دوره چهارساله به‌عنوان منشی هیئت‌رئیسه دوره دهم انتخاب شدند.

برنامه اصلی «ائتلاف اتاقی برای همه» چیست؟

حسین سلاح‌ورزی به‌عنوان چهره اصلی «ائتلاف اتاقی برای همه»، در ارائه برنامه پیشنهادی خود در قالب یادداشتی نوشت: «برنامه پیشنهادی «ائتلاف اتاقی برای همه» نگاهی فرابخشی در پارلمان بخش‌خصوصی را به کلیت و تمامیت اجزای زنجیره ارزش تولید و تجارت کشور پیشنهاد داده ‌است؛ که از یک‌سو تسهیلگر همکاری اجزای گوناگون زنجیره ارزش اقتصاد ایران بر محور افزایش درجه پیچیدگی تولیدات و ارتقای بهره‌‌‌‌‌‌وری مجموع عوامل تولید باشد و از سوی دیگر، در تعامل سازنده میان دولت و بخش خصوصی، رشد اقتصادی پایدار از طریق افزایش بهره‌‌‌‌‌‌وری را نقطه کانونی برای همگرایی سه اولویت اساسی: ترمیم رفاه مردم، تثبیت اقتدار ملی و تقویت تعادل‌های کلان نظام‌های اقتصادی و اجتماعی قراردهد.»
در ادامه این نامه تاکید شده: «امروز در وضعیتی قرار داریم که حفظ تعادل‌‌‌‌‌‌های کلان اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حتی زیست‌‌‌‌‌‌محیطی مقوم رفاه ملت و اقتدار کشور، نیازمند همگرایی تمام ارکان جامعه حول محور «تعامل ارزش‌‌‌‌‌‌آفرین» است.»
حضور برخی از فعالان کهنه‌کار و باتجربه در کنار برخی از چهره‌های توانمند جوان در این ترکیب که از یک طیف به شمار می‌روند، این امید را ایجاد کرده تا این زبان مشترک بتواند از بروز دوباره اختلافات بین اعضای هیئت‌رئیسه در دوره نهم جلوگیری کرده و اتاق بازرگانی بتواند به‌صورت هماهنگ در تعامل با بخش دولتی فعالیت کند.

Untitled 1

نگاه کارشناس 1

جهانبخش سنجابی منشی انجمن نظارت بر انتخابات:

هشدار جدی برای کاهش مشارکت در اتاق تهران

انتخابات این دوره اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، تفاوت فاحشی با دوره‌های قبل داشت. درحالی‌که حواشی بر این انتخابات نیز سایه انداخته بود، اما مشارکت گسترده در سطح شهرستان‌ها و حضور افراد شاخص در اتاق بازرگانی را می‌توان نقطه‌قوت این دوره دانست. با این حال، کاهش مشارکت اعضا در انتخابات شهرهای بزرگ به‌ویژه اتاق تهران، خبری بود که به گفته جهانبخش سنجابی، منشی انجمن نظارت بر انتخابات و منشی هیئت‌رئیسه سنی می‌تواند هشداری جدی تلقی شود. به گفته او: «کف مشارکت در تهران 15 درصد بود و باید آسیب‌شناسی شود که دلیل عدم حضور فعالان تجاری در جایی‌که باید برای آنها مرجع باشد، چیست.» سنجابی خطاب به هیئت‌رئیسه منتخب توصیه می‌کند که اولین نشست خود را به ارائه برنامه عملیاتی برای بهبود فضای کسب‌وکار برای فعالان اقتصادی، اختصاص دهند.

‌ با توجه به حواشی‌ای که ایجاد شده، انتخابات این دوره را چطور ارزیابی می‌کنید؟

خارج از حواشی، انتخابات خوبی از نظر میزان مشارکت و هوشمندی برگزار شد و نسبت به انتخابات قبل میانگین بالاتری مشارکت کردند.

‌ با توجه به اینکه آقای سلاح‌ورزی، رئیس اتاق ایران شدند و حراست وزارت صمت با این موضوع زاویه داشت، آیا حرف و حدیثی پیش نیامد؟

این را باید از آقای سلاح‌ورزی یا حراست بپرسید.

‌ منظورم از لحاظ قانونی بود، آیا بعد از برگزاری انتخابات، پرونده آن بسته شده است؟

ترجیح می‌دهم جواب ندهم و آن را از طرفین موضوع بپرسید. پاسخ بستگی به شرایط دارد، یعنی از نظر قانونی انتخابات برگزار شده و مجمع، صالح به رسیدگی است. اگر شکایتی از نوع برگزاری انتخابات یا سوءجریان باشد، شورای عالی ورود خواهد کرد و معنای آن این است که مرجع بالاتری وجود دارد. درست است که ورود عام نیست و خاص است، ممکن است متولی ورود، متفاوت باشد. این را بهتر است از وزارت صمت یا دبیر شورا بپرسید چون سوالی نیست که من بتوانم به آن پاسخ دهم.

‌ در شرایط اقتصادی کنونی، فکر می‌کنید اتاق باید چه کند؟ آیا توان مشاوره به دولت را دارد؟ و ماموریت آن چیست؟

قانون تشکیل اتاق بازرگانی ایران، مصوب سال 1373 مجلس است، ولی با توجه به شرایط و اقتضائات آن، اتاق ماموریت متفاوتی هم پیدا می‌کند. می‌گویند اتاق مشاور امین سه قوه است، اتاق هم باید مطالبات بخش خصوصی و هم نظرات بخش خصوصی در نقد رویه‌های موجود و بسترسازی قانون‌زایی و قانون‌زدایی را به‌طور ویژه برای بهبود کسب‌وکار دنبال کند. اگر بخواهم یک اولویت مطرح کنم که باید به‌صورت دائمی نیز باشد، مجموع مداخلات اتاق است که منجر به خروجی تحت عنوان بهبود فضای کسب‌وکار می‌شود. علت آن نیز این است که اتاق در اینجا مطالبه‌گر است و ظرفیت‌های مطالبه‌گری و مشورتی دارد و باید این مطالبه‌گری را با قوای سه‌گانه پیش ببرد. این مسیر باید به سمت استقلال فضایی باشد که در آن محیط مناسبی برای کار و کارآفرینی، سرمایه‌گذاری و تجارت به وجود آید. در کنار آن و مقدم بر این داستان‌ها، اتاق می‌تواند به بهبود شرایط اقتصادی کشور کمک کند و این کمک را از سه طریق می‌تواند انجام دهد. یک، ایفای نقش در تکمیل برخی از پروژه‌های ناتمام و نیمه‌تمام دولتی که نیازمند سرمایه‌گذاری خارجی هستند، مهم‌ترین نقش اتاق بازرگانی به‌عنوان نماینده بخش خصوصی است. ممکن است با توجه به تحریم‌های بی‌رحمانه آمریکا، مدیریت دولتی نتواند در جذب سرمایه‌گذار خارجی موفق باشد، مگر اینکه پروژه‌ها در یک پلن مشترک با اتاق و کارفرماهای دولتی تقسیم شود که جذب سرمایه‌ داخلی و خارجی برای تکمیل آنها صورت بگیرد.

دوم، اتاق باید اولویت‌های زنجیره تامین و لجستیک کالاهای مورد نیاز مردم را در مورد مواد اولیه و محصولات وارداتی با تنظیم سندی با دولت و حوزه تجارت کشور در چارچوب این سند کادرسازی کند.

سوم، اتاق بازرگانی باید فعالان بخش خصوصی را در سرنوشت خودشان درگیر کند. به هر شکل این دوره از انتخابات اتاق متفاوت بود و در برخی از شهرستان‌های کوچک انتخابات به‌صورت حداکثری برگزار شد و رکورد مشارکت شکسته شد. در بعضی از شهرهای بزرگ از جمله تهران مجموع شرکت‌کنندگان کمتر از 7 درصد اعضا بودند. اگر اعضای واجد شرایط رای‌دهی را درنظر بگیریم، تنها 15 درصد شرکت کردند، یعنی 85 درصد به هر دلیلی شرکت نکرده‌اند که به نظر من هشدار جدی است. با اینکه در این چهار سال حدود 9 هزار نفر عضو جدید اضافه شده است، روند مشارکت نسبت به چهار سال گذشته کاهشی بوده و حدود 30 درصد کاهش پیدا کرده است. شاید خیلی‌ها دوست نداشته باشند این حرف را بزنند، ولی کف مشارکت در تهران 15 درصد بوده است و باید آسیب‌شناسی شود که دلیل عدم حضور فعالان تجاری در جایی که باید برای آنها مرجع باشد، چیست.

‌ ترکیب هیئت‌رئیسه را چگونه می‌بینید؟

به نظر من ترکیب بسیار خوبی شکل گرفته است. این انتخابات ویژگی دیگری داشت که تعداد کاندیداهای جدی بسیار زیاد بود، ولی اگر ترکیب را نگاه کنید هم چهره‌های مسن و باتجربه و هم چهره‌های جوان و پرانرژی در آن وجود دارد که ترکیب خوبی را نشان می‌دهد. ضمن اینکه اساساً این هیئت‌رئیسه بهانه‌ای برای کار ندارد، زیرا اعضای هیئت‌رئیسه قبل از انتخابات با هم ائتلاف داشته‌اند و چهره‌های خوبی با رویکرد تشکلی در آنها وجود دارد، مثل آقایان سلاح‌ورزی، باقری، حسن‌زاده و مهاجر که هر کدام از آنها به تنهایی یک هیئت‌رئیسه هستند و ترکیب آنها می‌تواند مثبت باشد. البته کار دیگری که این هیئت‌رئیسه باید انجام دهد، این است که همه کاندیداهای هیئت‌رئیسه را در بخش‌های مختلف اتاق درگیر کنند، چون دیگر رقابت تمام شده و حالا باید به دنبال برنامه‌ریزی برای درگیر کردن همه ظرفیت‌های اتاق باشند. من اگر جای این دوستان بودم، اولین جلسه را در قالب یک برنامه عملیاتی که چطور از ظرفیت کاندیدهای این دوره از انتخابات استفاده کنم، برگزار می‌کردم.

نگاه کارشناس / 2

ابراهیم بهادرانی مشاور عالی رئیس اتاق بازرگانی تهران:

نتیجه انتخابات قطعی است

حضور پررنگ سازمان‌های اطلاعاتی در انتخابات این دور اتاق بازرگانی، حواشی زیادی ایجاد کرد؛ از اعتراض اعضا تا ورود حراست وزارت صمت به تایید صلاحیت کاندیداها. با این‌ همه انتخابات برگزار شد و ابراهیم بهادرانی، مشاور عالی رئیس اتاق بازرگانی تهران در گفت‌و‌گو با «هم‌میهن» می‌گوید: «انتخابات قطعی است و بعید می‌دانم خللی در نتیجه آن ایجاد شود.» او معتقد است: «فرصت 10روزه سازمان‌های اطلاعاتی، مربوط به زمانی است که کاندیداها معرفی می‌شوند. اگر طی این 10 روز اعلام نظری صورت نگرفت، به منزله تایید صلاحیت کاندیداها خواهد بود. به این ترتیب انتخابات برگزار‌شده، نهایی بوده و قرار نیست اعلام نظر مجددی صورت گیرد.»

‌ نظر شما درباره ترکیب هیئت‌رئیسه چیست؟ اعضای جدید چه اثرگذاری‌ای در فضای اقتصادی کنونی خواهند داشت؟

رئیس منتخب اتاق، قبلا نایب‌رئیس اول بوده، به همین جهت آشنایی کاملی با وظایف اتاق دارد. همچنین در خصوص چگونگی تعامل با دولت تسلط کامل وجود دارد. بنابراین علاوه بر تبریکی که به منتخبان می‌گویم به اعضای اتاق ایران و اعضای اتاق استان‌ها نیز به دلیل این انتخاب خوب تبریک عرض می‌کنم. ترکیب هیئت‌مدیره جدید به‌گونه‌ای است که به‌دلیل آشنایی کاملی که با فضا دارد، می‌تواند در جهت حل مشکلات بخش خصوصی گام بردارد.  به‌جز تسلطی که رئیس منتخب اتاق به مسائل پیرامونی بخش خصوصی و اتاق دارد، دیگر اعضا نیز در این حیطه مسلط هستند. آقای بهرامن از فعالان بخش معدن است و چندین دوره در اتاق تهران و ایران عضویت داشته است. نهایتا هم با دولت و هم با بخش خصوصی در تعامل بوده است. سایر اعضای هیئت‌رئیسه نیز اگرچه جوان‌تر هستند اما ترکیبی که از جوانان و با تجربه‌ها شکل گرفته، می‌تواند برای آینده اتاق کارسازی کند.  اعضای هیئت‌مدیره لازم است از یک‌سو شناخت کافی از مسائل و مشکلات فعالان بخش خصوصی داشته باشند و از سوی دیگر باید توانایی تعامل مؤثر با دولت را داشته باشند. ضمن آنکه توقع دوراندیشی برای آینده اتاق نیز از اعضای هیئت‌مدیره وجود دارد که ترکیب جدید به نظر می‌رسد این توقع را برآورده کند.

‌ فضاسازی‌ای که پیش از انتخابات صورت گرفت، از جمله اصراری که دولت برای حضور پررنگ در انتخابات اتاق داشت یا اتفاقی که در مورد ردصلاحیت آقای سلاح‌ورزی از سوی حراست وزارت صمت افتاد، چه پیامی می‌تواند داشته باشد و نهایتاً اینکه بخش خصوصی از این چالش گذر کرد، چه مفهومی خواهد داشت؟

با عرض معذرت با طرح مسئله به‌صورتی که شما مطرح کردید، موافق نیستم. رئیس شورای عالی نظارت بر انتخابات، وزیر است و در شورای عالی، اکثریت با دولتی‌هاست؛ یعنی سه نفر از اتاق ایران و چهار نفر از دولت که وزیر صمت، وزیر جهادکشاورزی، وزیر اقتصادی و دارایی و رئیس مؤسسه استاندارد هستند، در این شورا حضور دارند. پس چهار نفر از سیاستگذاران و افرادی که آئین‌نامه را تنظیم می‌کنند؛ دولتی هستند. بنابراین برداشت‌ها باعث ایجاد این سوءتفاهم شده است. به‌هرحال این شورا تصویب کرده که سازمان‌های اطلاعاتی باید این انتخابات را تایید کنند. اینکه این روند چگونه باشد و کدام‌یک از سازمان‌های اطلاعاتی کار تایید انتخابات را انجام دهند نیز تصمیمش با شورای عالی نظارت بر انتخابات است.  نهایتاً به نظر من تفسیر درستی هم صورت گرفت و انتخابات انجام شد. طبیعی است در انتخابات با این وسعت، ممکن است این سوءتفاهم‌ها نیز ایجاد شود. من بیشتر این اتفاقات را سوءتفاهم می‌دانم تا دخالت مستقیم دولت.

‌ اکنون که نتیجه مشخص شد، ممکن است اعتراضی بشود و نتیجه زیر سوال برود؟

تفسیر آئین‌نامه با مسئول حقوقی اتاق ایران است. تفسیر هم در آئین‌نامه ذکر شده است. وقتی مسئول حقوقی اتاق ایران همچین تفسیری را کتباً اعلام می‌کند، باید به آن احترام گذاشت، چراکه جزو وظایف و مسئولیت‌های اوست.

‌ پس منطقاً نتیجه این انتخابات رد نمی‌شود؟

به نظر من نباید رد شود. چراکه ایشان به مصوبه شورای عالی استناد کرده است. براساس این مصوبه سازمان‌های نظارتی حق تایید صلاحیت را دارند. حراست وزارت صمت، سازمان نظارتی محسوب نمی‌شود. بنابراین براساس قانون، درست تفسیر شده و انتخابات صحیح است.

‌ جایی خواندم که روی فرصت 10 روزه وزارت اطلاعات بعد از انتخابات تاکید شده بود. ماجرای آن چیست؟

فرصت 10 روزه مربوط به زمانی است که کاندیداها معرفی می‌شوند. اگر طی این 10 روز اعلام‌نظری صورت نگرفت به منزله تایید صلاحیت کاندیداها خواهد بود. به این ترتیب انتخابات برگزار شده نهایی بوده و قرار نیست اعلام نظر مجددی صورت گیرد.

نگاه کارشناس / 3

ابوالفضل روغنی، ناظر انتخابات اتاق بازرگانی:

انتخاب تیم یک‌دست

در انتخابات روز گذشته اتاق بازرگانی ایران، تیم حسین سلاح‌ورزی به‌طور کامل انتخاب شد. همین موضوع انتظار اعضای اتاق برای بهبود عملکرد هیئت‌مدیره را افزایش می‌دهد. ابوالفضل روغنی‌گلپایگانی، ناظر جلسه انتخابات دهم اتاق بازرگانی و عضو کمیسیون صنایع اتاق در گفت‌و‌گو با «هم‌میهن» می‌گوید: «تیم خوبی انتخاب شد. افرادی هستند که سال‌هاست اتاق را می‌شناسند. به همین دلیل این انتظار وجود دارد که در اتاق وحدت‌رویه بیشتری ایجاد شود و اختلافاتی که در گذشته به‌وجود آمده بود، برطرف شود. در واقع تیم کامل آقای سلاح‌ورزی رای آورده است. مفهوم این است که تیم، هماهنگ است و با یک توافق کار را پیش خواهد برد.» او درباره ردصلاحیت اعلامی ازسوی حراست وزارت صمت نیز توضیح داد: «چنانچه نظری داشتند باید به‌صورت مکتوب اعلام می‌کردند. اما تا جایی که می‌دانم نظر مکتوبی وجود نداشت.»

‌ با توجه به اینکه بر انتخابات نظارت داشتید؛ نظرتان درباره اختلاف‌نظراتی که ایجاد شده بود، چیست؟

این را از بخش حقوقی بپرسید. این مسئله پیچیده‌ای است که شورای نظارت یا وزارت صمت باید اظهارنظر کند. به ایشان مجوزی داده شد و در انتخابات شرکت کردند. چنانچه نظری داشتند، باید به صورت مکتوب اعلام می‌کردند. اما تا جایی که می‌دانم نظر مکتوبی وجود نداشت.

‌ پیش از انتخابات، اعضا درباره دخالت دولت گلایه داشتند. این اتفاق که افتاد این شائبه ایجاد شد که بخواهند از این نفوذ استفاده کنند. به‌هرحال بخش خصوصی ایستادگی کرد. صرف‌نظر از این حواشی، از نظر شما ترکیب فعلی چقدر می‌تواند کارآمد باشد؟

تیم خوبی انتخاب شد. افرادی هستند که سال‌هاست اتاق را می‌شناسند. بنابراین، این انتظار وجود دارد که در اتاق، وحدت‌رویه بیشتری ایجاد شود و اختلافاتی که در گذشته به‌وجود آمده بود، برطرف شود. در واقع تیم کامل آقای سلاح‌ورزی رای آورده است. مفهوم این است که تیم هماهنگ است و با یک توافق کار را پیش خواهد برد. به نظر می‌رسد اتفاقات خوبی در پیش باشد. البته این را هم باید در نظر داشت که در ابتدای کار دوره نهم نیز همه چیز خوب بود، ولی به تدریج اختلافات آشکار شد.

با این همه با توجه به اینکه تیم آقای سلاح‌ورزی دارای برنامه هستند و مورد اقبال خوبی هم قرار گرفتند، به نظر می‌رسد بتوانند کار را به خوبی پیش ببرند. در واقع بهانه‌ای نیست که به‌واسطه آن بتوان عملکرد بد هیئت‌رئیسه را توجیه کرد. همه‌چیز هماهنگ است. افراد از یک طیف فکری هستند و بنابراین به نظر می‌رسد بتوانند خوب عمل کنند.

‌ میزان مشارکت را چطور دیدید؟

فکر می‌کنم فقط چهار یا پنج درصد کل شرکت نکردند. حضور پررنگی در انتخابات وجود داشت که نشانه خوبی است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا