خرید تور تابستان

انتقاد شدید استاد دانشگاه امام‌صادق(ع) از دولت: دوره خاتمی و روحانی بهتر بود!

اطلاعات آنلاین نوشت: یک تحلیلگر اقتصادی با ابراز تردید نسبت به تحقق پیش‌بینی‌ها در برنامه هفتم توسعه گفت: یکدستی در حکمرانی منشاء انحرافات اقتصادی است.

کامران ندری، تحلیلگر اقتصادی در نگاهی به برنامه هفتم توسعه گفت: به نظر من، خیلی بعید است اهدافی مانند کسب نرخ رشد ۸ درصد در ۵ سال آینده یا کاهش تورم محقق شود و بسیار آرمانی است. زیرا این برنامه از نگاه بالا به پایین تنظیم شده است.

وی با بیان اینکه «مسئولین کشور آن چه را در ذهن داشتند به لایه‌های پائین‌تر دیکته کردند و آنها بر اساس آن اعداد و ارقامی را ارائه دادند» ادامه داد: برای نمونه بعید می‌دانم سرمایه‌گذاری در حدی که در این برنامه بیان شده تحقق یابد. اصلاح نظام بانکی به آن شکلی که در این برنامه گفته شده محقق نخواهد شد. همچنین رشد اقتصادی در آن سطحی که در برنامه دیده شده اتفاق نمی‌افتد.

این استاد دانشگاه افزود: متاسفانه برنامه های اقتصاد ما دستوری است و نهادهایی که در تصمیم‌گیری اقتصادی نقش دارند نمی دانند که چه باید بکنند. مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاست‌های کلی اقتصاد را ابلاغ می‌کند که گاه خیلی علمی و کارشناسی نیست. سیاست های کلی که از آن بیرون می‌آید و مبنای کار قرار می‌گیرد، به سرانجام نمی‌رسد.

وی با اشاره به نقش دولت در تدوین سند توسعه اظهار داشت: نقش دولت از ابتدا نیز منفعل بود یعنی با شعار یکدست شدن سرکار می‌آیند. افرادی که مستقل هستند منفعت کشور را می‌ببیند و منفعت فرد یا جناح خاصی را در نظر نمی‌گیرند، حذف این افراد به این معناست که نگاه کارشناسی برای آنها بی معناست!

ندری در پایان خاطرنشان کرد: در دوره‌هایی که این یکدستی وجود نداشت با همه انتقاداتی که در همان دوره‌ها وجود داشته، اقتصاد بهتر عمل کرده است. دوره آقای خاتمی را نگاه کنید، حتی دوره آقای روحانی را نگاه کنید با همه انتقاداتی که وجود داشت عملکرد اقتصاد بهتر بوده و مردم رفاه بیشتری داشتند. ولی در دوره‌هایی که یکدستی اتفاق افتاد منشا یکسری انحرافاتی در اقتصاد شد که اصلاح آن کار سختی است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا