خرید تور تابستان

من، عليرضا برادران شركا، دانشجوی سابق دانشگاه امیرکبیر

آسیه توحیدنژاد، انصاف نیوز: علیرضا برادران شرکا، دانشجوی کارشناسی ارشد هوا و فضای دانشگاه امیرکبیر، از دانشگاه اخراج شد. این خبری بود که چند روز پیش در فضای مجازی بازتاب گسترده‌ای داشته است. 

خبرنگار انصاف نیوز برای اطلاع یافتن از شرایط آقای برادران به او مراجعه کرد که در میان توضیحات او به رویه‌‌ای برخورد کرد که البته به گفته‌ی آقای برادران «جدید نیست ولی منصفانه هم نیست»؛ بخش‌های مختلف دانشگاه در چنین مواردی در مقابل دانشجو با یکدیگر همکاری می‌کنند. اين داستان همكاری آموزش و حراست دانشگاه اميركبير است که به اخراج او ختم شده است.

مصاحبه‌ی انصاف نیوز با علیرضا برادران را در ادامه می‌خوانید.

انصاف نیوز: اتهام یا حکمی که برای شما صادر شده است را به طور کامل توضیح دهید.

من دانشجوی درواقع سابق دانشگاه امیرکبیر، ورودی 401 هوا و فضا ارشد و ورودی 95  همان رشته هستم. در حال حاضر محروم از تحصیل شده‌ام. 

در سال 95 که وارد دانشگاه شدم به عضویت تشکل انجمن اسلامی دانشجویان ترقی‌خواه درآمدم و شروع به فعالیت کردم که تا قبل از این اخراج هم این فعالیت ادامه داشت. 

سال گذشته، بیستم فروردین‌ماه بود که انتظامات یکی از ورودی‌های دانشگاه کارت همراه من را به دلیل نداشتن پوشش مناسب ضبط کرد. گذشته از اینکه ایراد به پوشش ایشان واقعا وارد نبود من با اصل این برخورد مشکل داشتم و اعتراض کردم که چرا کارت ایشان را ضبط کرده‌اند چون انتظامات و هیچ نهاد دیگری اصلا حق چنین کاری را ندارد. 

نهایتا به من اتهام زدند که به مامور در حال انجام وظیفه توهین کرده‌ام، در حالیکه من هیچ توهینی به ایشان نکردم حتی در حد این جمله که «بیخود گفتید!». شاید صدای بحثمان بالا رفت ولی این هم از جانب مامور انتظامات شروع شد. حتی من را با برخورد فیزیکی از کانکس انتظار بیرون انداختند. 

همین طور از سال 96 به بهانه‌های واهی برای من پرونده‌های مختلف ساخته‌اند و جمع شده است. سال 96 در تجمعی در اعتراض به بازداشت دانشجویان شرکت داشته‌ام؛ سال 97 هم در تجمعی شرکت داشتم؛ سال 98 شرکت نداشتم…

انصاف نیوز: یعنی هربار برای شما پرونده تشکیل شده؟

بله، پرونده تشکیل شد ولی هیچ‌وقت بررسی‌ای صورت نگرفت.

دو پرونده‌ی دیگر هم در بهار سال گذشته برای من درست کردند. یکی از این پرونده‌ها مربوط به مسابقه‌ی فوتبال دانشجويان دانشگاه اميركبير بود که دانشجویان دختر را برای تماشا به زمین راه ندادند و بچه‌ها این بازی‌ها را تحریم کردند. اتهامی که به من زدند این بود که  من رهبری این اتفاق را در دست داشته‌ام و ایده‌ی من بوده است. 

همزمان با این پرونده‌ی دیگری در مورد صفحه‌ی توییترم و توییت‌هایم برای من ساختند حاصل تلاش‌هایشان تبدیل به یک پرونده‌ی خیلی سنگین شد که دو زونکن است! تحت همان عناوین تکراری توهین به مقامات، تبلیغ علیه نظام و غیره…

در این پرونده‌ها دفاعیات اولیه از من خواستند ولی هیچکدام در کمیته‌ی انضباطی بررسی نشد جز همان اتهام توهین به مامور حین انجام وظیفه. فقط این را بررسی کردند و بابت این 6 ماه تعلیق به من دادند.

همزمان با این پرونده به من گفتند اگر ارشد را اینجا انتخاب نکنی ما کاری به کار شما نداریم و اجازه می‌دهیم کارشناسی‌ات را بگیری؛ علنا به من گفتند ارشد اینجا نیا چون نمی‌گذاریم اینجا بمانی! رتبه‌ی من طوری بود که نمی‌توانستم انتخاب اولم که شریف بود قبول شوم و انتخاب دومم همین دانشگاه امیرکبیر بود. دلیلی نمی‌دیدم که به این تهدید توجهی کنم چون واقعا مسخره است مگر دانشگاه ارث پدر شماست که تصمیم بگیرید چه کسی بیاید و چه کسی نیاید؟! 

مسئولان دانشگاه بدون اینکه به من اطلاع دهند و دفاعیه‌ای از من بخواهند یا بگویند تجدید نظر من چه زمانی است؛ برای من تجدید نظر برگزار کردند! من اصلا اطلاعی از این جلسه نداشتم. نتیجه‌ی تجدیدنظر این بود که اگر ایشان (علیرضا برادران) ارشد در این دانشگاه قبول شود حکمش تایید و اجرا می‌شود. حکم چه بود؟! حکم 6 ماه تعلیق با احتساب سنوات اجرا از مرداد 1401 تا تقریبا بهمن ماه 1401 بود.

من شهریور 1401 دفاع کردم و آخرین نمره‌ام ثبت شد ولی اینها به استناد این حکم به شکل کاملا غیرقانونی نامه‌ای به اداره‌ی آموزش زدند و گفتند که انجام تمام مراحل فارغ‌التحصیلی دانشجو از تاریخ انتهای این حکم امکانپذیر است و تاریخ فارغ‌التحصیلی من هم باید به آن تاریخ منتقل شود. 

حتی معاون آموزشی ما که در برخورد با دانشجو بسیار سخت‌گیرانه عمل می‌کند هم غیرقانونی بودن این برخورد را تایید می‌کردند و تاکید داشتند که تاریخ فارغ‌التحصیلی تاریخ ثبت آخرین نمره است. 

من کنکور ارشد 401 قبول شدم و ورودی 401 بودم. طبق قانون می‌باید تا پایان شهریور 401 فارغ‌التحصیل می‌بودم که ثبت‌نام ارشد من قانونی باشد ولی چون این تاریخ با همان نامه به بهمن‌ماه منتقل شد ثبت‌نام من خود به خود لغو و کان لم یکن شد. از طریق آموزشی اینطور برخورد کردند. در پورتال من نوشته شده ممنوع از تحصیل. حراست از طریق آموزش باعث اخراج من شدند.

پروسه‌ی عجیبی طی شد. داستان دانشگاه امیرکبیر همین است. مجید توکلی هم به بهانه‌ی سه ترم مشروطی اخراج کردند درحالیکه در آن مقطع زمانی دانشجو نه ترم هم پشت سرهم مشروط می‌شد او را اخراج نمی‌کردند. قانونی بود البته ولی اصلا جدی گرفته نمی‌شد. مثال دیگر خانم خندان که سال 92 اخراج شد با همین بهانه‌ی چهار ترم مشروطی اخراج شد. 

همین الآن دانشجویانی هستند که یک یا دو ترم تعلیق می‌گیرند و آموزش دانشگاه می‌گوید خیلی خب شما که در موعد مقرر نمی‌توانید واحدها را تمام کنید پس همین الان اخراجید! 

دانشگاه ما به صورت غیرقانونی سقف سنوات را ده ترم کرده است درحالیکه دانشگاه‌های دیگر 12 ترم است. 

انصاف نیوز: تعلیقی که گفتید منظورتان با احتساب سنوات بود؟

بله. همکاری عجیبی بین آموزش و حراست و کمیته‌ی انضباطی دانشگاه امیرکبیر به وجود آمده. حراست گزارش می‌دهد؛ کمیته‌ی انضباطی یک یا دو ترم تعلیق می‌دهد و آموزش بلافاصله اخراج می‌کند. درحالیکه طبق آیین‌نامه‌های قدیم یا جدید تعلیق یک دانشجو نباید به فرایند تحصیلی او صدمه‌ای وارد کند ولی خب این اصلا برای دانشگاه مهم نیست و در واقع به نوعی تقسیم کار بدل شده. بسیاری دانشجوهای دیگر هستند که تعلیق یا اخراج شدند ولی نخواستند به هر دلیلی این اتفاق را رسانه‌ای کنند. تعدادشان هم زیاد است. آمار حداقلی که می‌توانم به شما بگویم این بچه‌ها بالای حتی 10 نفر هستند.

انصاف نیوز: یعنی شما می‌گویید روند ظاهرا آموزشی است اما در باطن مربوط به حراست و بخش انضباطی است؟!

دقیقا، مسئولان دانشگاه شجاعت اخراج سیاسی ندارند. دانشگاه امیرکبیر بعد از اتفاقات اوایل دهه‌ی 80 دیگر کسی را اخراج سیاسی نکرد به هر دلیلی که مثلا فکر می‌کنند این‌ دانشجویان می‌خواهند پناهندگی بگیرند یا هر چیز دیگری… به هر دلیلی این‌ها دانشجویان را بعد از آن مقطع دیگر اخراج سیاسی نکردند. 

انصاف نیوز: با این تفاسیر شما حتی ترم اول را هم در کلاس‌ها شرکت کرده‌اید که حالا متوجه شده‌اید.

بله چون تا پایان ترم یک مهلت بارگذاری مدارک وجود دارد.

انصاف نیوز: تاریخ فارغ‌التحصیلی شما با آن نامه به چه تاریخی منتقل شد؟

30 دی 1401. خیلی عجیب است که نه تنها از جلسه‌ی تجدید نظرم اطلاع نداشتم بلکه از نتیجه‌ی آن هم بی‌اطلاع بودم. نتیجه را بهمن 1401 به من ابلاغ کردند. من اگر از این حکم اطلاع داشتم و صرفا تهدید ندیده بودم شاید واقعا ترتیب اثر می‌دادم و به دانشگاه دیگری می‌رفتم.

انصاف نیوز: نکته‌ی دیگری هست که لازم باشد اضافه کنید؟

در کل اعتراضات پس از مهسا امینی من کلا دو روز در تجمعات دانشگاه حضور داشتم ولی اتهاماتی که مسئولان دانشگاه به من زدند و من بابتشان در نهاد امنیتی بازخواست شدم این بوده که انگار من گرداننده‌ی تمام این تجمعات بودم و برای آنها برنامه‌ریزی کرده‌ام. تصور عجیبی از دانشجویان دارند؛ تصور می‌کنند دانشجویان تعدادی چهارپا هستند و من چوپانشان بوده‌ام! 

در جریان بازداشت من هم حراست خیلی ساده به من گفتند فلان ساعت باید به فلان ساختمان نهاد امنیتی بروم و هیچ توضیح دیگری ندادند. رفتم آنجا و بازداشت شدم. عملا مرا به آنجا تحویل دادند.

بعد از سه‌شنبه‌ی سیاه دانشگاه شریف در دانشگاه ما تجمعی برگزار شد. در این تجمع هم هوا داشت تاریک می‌شد که حراست دانشگاه به من گفتند که با بچه‌ها صحبت کنم. من هم فقط بخاطر دانشجوها، برای تکرار نشدن اتفاقات شریف با توجه به فضای امنیتی اطراف دانشگاه با آن‌ها صحبت کردم که تجمع را پایان دهند. تنها حضور من در این تجمع همین بود. بعد در بازداشت که بودم متوجه شدم همین مسئله جزو عناوین اتهامی من آورده شده است و گفتند که در تجمع 16 مهر حضور داشتی و برای بچه‌ها سخنرانی کردی! دقیقا چیزی که خود حراست از من خواسته بود!

انصاف نیوز: بعد از این اتفاقات آیا باز هم به شما اخطاری داده‌اند که در کنکور شرکت نکن یا دیگر امیرکبیر را انتخاب نکن؟

خیر چنین چیزی نگفته‌اند؛ هرچند که من خودم عطایش را به لقایش بخشیده‌ام. گذشته از این مسائل معمولا مشخص نمی‌شود تا زمانی که شما کنکور شرکت می‌کنی و در نتیجه‌ی کنکورت می‌نویسند نقص در پرونده!

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا