خرید تور نوروزی

صعود اجاره با وجود کاهش قیمت مسکن

روزنامه همدلی نوشت:

 پیش‌بینی‌ها حکایت از احتمال کاهش قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در پایتخت دارد، اما بازار اجاره همچنان با قیمت‌های نجومی همراه است. جدیدترین آمار ارایه شده از قیمت مسکن و اجاره بها در کشور حاکی از تغییر ۲.۶ درصد تورم ماهیانه است که البته با توجه کاهش نرخ‌های پیشنهادی در بازار مسکن شهر تهران انتظار می‌رود قیمت مسکن در سایر شهرها با فاصله زمانی دچار افت شود. این در حالی است که با شروع فصل جابه‌جایی‌ها، این بازار همچنان قیمت‌های عجیبی پیش روی مستاجران ایجاد کرده است. به گفته برخی فعالان بازار، در حالی قیمت رهن یک واحد مسکونی با مترآژ پایین سال گذشته حدود 50 میلیون تومان بود که امسال به 300 میلیون تومان رسیده است.   یک عضو کمیسیون عمران مجلس در بیان راهکارهای ساماندهی بازار اجاره گفته است: دولت باید با حمایت از صاحب خانه‌ها و ارائه امتیازهای تشویقی کمک کند، قراردادهای اجاره با مبلغ سال گذشته و یا متناسب با سقف تعیین شده تمدید شود. هم‌چنین همانگونه که برخی از کالاها در بازار کمیاب می‌شوند، دولت ورود کرده و بازار را مدیریت می‌کند، درخصوص اجاره بها مسکن نیز دولت حتما باید از اردیبهشت ماه ورود کرده و اقدامات لازم را انجام دهد. راه‌اندازی پویش مومنانه‌ برای تخفیف در اجاره بها از جمله  این اقدامات  است. سیدمحمد مرتضوی ـ رییس کانون انبوه‌سازان نیز کنترل تورم را در کاهش التهابات بازار مسکن و اجاره بها موثر می‌داند. او می‌گوید: به دلیل فاصله ایجاد شده بین قیمت مسکن و توان خانوارها متقاضیان به سمت واحدهای کوچک متراژ سوق یافته‌اند. بنابراین انبوه‌سازان باید کوچک‌سازی را در دستور کار قرار دهند و کیفیت ساخت و کیفیت زندگی را در واحدهای کوچک بالا ببرند. اگر به این سمت برویم از کم‌رمقی بازار مسکن جلوگیری می‌کنیم.
 تورم مسکن
گفتنی است که جدیدترین آمار ارایه شده از شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور که توسط مرکز آمار ارایه شده گویای آن است که تورم ماهیانه مسکن در خرداد ۱۴۰۲ در مقایسه با ماه قبل (اردیبهشت ۱۴۰۲) ۲.۶ درصد بوده است. تورم نقطه به نقطه که شاخص تغییر قیمت در مقایسه با ماه مشابه سال قبل را به تصویر می‌کشد ۳۹.۱ درصد و تورم سالیانه (رشد قیمت در ۱۲ ماه منتهی به خرداد ۱۴۰۲) معادل ۳۵.۳ درصد بوده است. هر سه شاخص مذکور در اردیبهشت ۱۴۰۲ معادل ۱.۸ درصد، ۳۸.۳ درصد و ۳۴.۵ درصد بود. درخصوص اجاره بها در خرداد ۱۴۰۲ نیز آمار از تغییر ماهیانه ۲.۶ درصد، نقطه به نقطه ۳۸.۹ درصد و سالیانه ۳۵.۲ درصد حکایت دارد. اردیبهشت ماه ارقام مذکور به ترتیب ۱.۷ درصد، ۳۸.۳ درصد و ۳۴.۵ درصد بود. به طور کلی نرخ تورم کالاها و خدمات در کشور کاهش یافته است. خرداد امسال تورم ماهیانه، نقطه به نقطه و سالیانه کالاها و خدمات به ترتیب ۲ درصد، ۴۲.۶ درصد و ۴۸.۵ درصد بوده که در دو شاخص نقطه به نقطه و سالیانه شاهد افت بوده‌ایم. تورم سالیانه ۰.۶ درصد افت کرده اما بیشترین کاهش در تورم نقطه به نقطه با منفی ۱۲ درصد اتفاق افتاده است.
همچنین بررسی‌ها از بازار مسکن شهر تهران گویای آن است که نرخ¬های پیشنهادی فروش آپارتمان در خردادماه نسبت به اردیبهشت بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش پیدا کرد. با توجه به اثرگذاری تهران آن بر سایر شهرهای کشور انتظار می‌رود در ماههای آینده شاهد ایجاد انتظارات کاهشی در بازار مسکن سایر مناطق کشور باشیم.
 بازار مسکن آماده خواب سه ماهه می‌شود؟
نرخ‌های پیشنهادی در بازار مسکن شهر تهران بین ۲۰ تا ۲۵ درصد نسبت به اردیبهشت‌ماه کاهش یافته و معاملات در رکود به سر می‌برد؛ این در حالی است که احتمال ادامه‌ رکود تا پایان ماه‌های محرم و صفر وجود دارد.
به گزارش ایسنا، واسطه‌های ملکی از ادامه‌ی انتظارات کاهشی در بازار مسکن پایتخت خبر می‌دهند و می‌گویند در برخی فایل‌های فروش شاهد کاهش ۲۰ تا ۲۵  درصدی قیمت‌ها در مقایسه با اردیبهشت ماه هستیم. بررسی‌ها از مناطق پرمعامله‌ی تهران نشان‌دهنده‌ی ارسال دست کم سه سیگنال کاهشی به بازار مسکن است. این جهت‌دهی از حدود یک ماه قبل آغاز شد که امیدواری به چشم‌انداز اقتصاد ایران ناشی از گسترش تعاملات بین‌المللی افزایش پیدا کرد و نرخ ارز کاهش یافت.معاملات مسکن در تهران همانند پنج سال گذشته در رکود به سر می‌برد اما تفاوت این دوره با سال‌های قبل در این است که انتظارات افزایشی جای خود را به انتظارات کاهشی داده است. این موضوع از یک سو افزایش تعداد فروشنده‌های آپارتمان و از طرف دیگر رشد عرضه‌ی واحدهای مرغوب را در پی دارد؛ هرچند هنوز تعداد قابل توجهی از مالکان بر اساس انتظاراتی که در زمان ایجاد حباب قیمتی در ذهن دارند نرخ‌ها را کاهش نداده‌اند.برآورد کلی از بازار مسکن در پایتخت گویای آن است که انتظارات افزایشی به طور کامل از بازار محو شده است. اما چالشی بین دو طرف عرضه و تقاضا دیده می‌شود که ممکن است فرآیند رونق معاملات را به تعویق بیندازد. به نظر می‌رسد بازار برای  پذیرش کاهش قیمت نیاز به یک دوره استراحت همراه با رکود معاملات دارد. این  می‌تواند فروشندگان بالقوه را مجاب به پایین  آوردن قیمت کند و ریزش بیشتری در بازار اتفاق بیفتد.بررسی‌ها نشان می‌دهد علاوه بر نبود تقاضای مصرفی، تقاضای سرمایه‌گذاری نیز از بازار مسکن شهر تهران کنار کشیده است. برخی سفته‌بازان منتظر دریافت نشانه‌ای قوی از صعود بازار ارز هستند؛ نشانه‌ای که احتمال ارسال آن در کوتاه مدت بسیار ضعیف به نظر می‌رسد.یکی دیگر از موضوعاتی که می‌تواند حداقل سه ماه دیگر به رکود بازار مسکن بیافزاید نزدیک شدن به ماه‌های محرم و صفر است که از ۲۳ روز دیگر آغاز می‌شود. در حال حاضر کنش‌گران بازار ملک معاملات را معلق کرده‌اند و این در حالی است که ماه‌های محرم و صفر معمولا بازار ملک کساد می‌شود. بنابراین احتمالا تا سه ماه دیگر نمی‌توان انتظار رونق چندانی در بازار املاک را داشت.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا