خرید تور نوروزی

«هانی کرده‌»، از حکم اعدام تا پورشه‌سواری در پایتخت

«هانی کرده‌»، «وحيد مراد» و امثالهم و نوع زيستشان همیشه برای ما سوال‌برانگیز بوده‌. حالا با برخورد هانی کرده روی سکوهای تمرین باشگاه استقلال با هواداران ناراضی، انتشار عكس‌هايی از حضور اين افراد در سوریه، اظهارات بعضی مسئولان در استفاده از این افراد، ثروت‌های نامعلومی که گاهی در فضای مجازی به نمایش می‌گذاشتند و… نقاط ابهام بیشتری برای مخاطب ساخته‌اند.

انصاف نیوز پیرو این درگیری و برای پاسخ به ابهامات با وکیل وحید مرادی، نعیم رضا نظامی چهارمحالی، مصاحبه‌ای داشته است که در ادامه می‌خوانید.

انصاف نیوز: نظر شما درباره‌ی رفتارهای «هانی کرده» و امثالهم چیست؟

در بعد از ظهر یک تابستان نسبتاً داغ به یکباره فی‌ ما بین اخبار و حوادث روزانه ناشی از دغدغه‌های جاری مردم پایتخت، به یکباره خبری منتشر می‌شود مبنی بر اینکه بین سه تن از لیدرهای تیم محبوب فوتبال وطنی با یکی از هواداران درگیری صورت گرفته است تا جایی که چند ساعت بعد خبر دستگیری آن فرد منتشر می‌شود و در این اثنا مقایسه‌ای بین مظلومیت آقای سرپرست باشگاه مذکور با یکی از شهدای حادثه بمبگذاری دفتر حزب جمهوی اسلامی در تیر 1360 صورت می گیرد!

در این پیچ در پیچ اخبار که از گذر حوادث تولید می شود اساساً هانی و هانی ها چه ادعایی دارند؟! و جایگاهشان در بین مردم چیست؟ و اساساً چرا باشگاه مذکور نسبت به خدمت گرقتن ایشان اقدام کرده است؟ این‌ها سئوالاتی است که بعضاً با قضاوت‌های تندی حتی از ناحیه برخی سایت‌ها و خبرگزاری‌ها در ساعات پیش مواجه شده است!

در تاریخ ایران زمین لااقل از زمان قاجاریه با ظهور پدیده‌ای به عنوان لوطیان مواجه هستیم این در حالیست که عیاری و جوانمردی از دل تاریخ کهن ایران بر آمده و ریشه در فرهنگ و سنت ها و باورهای مردمان ما دارد، اگرچه در دهه های اخیر رشد خزنده و ناگزیر تجدد، آرام آرام بسان تغییرات شگرف دیگر در فرهنگ غنی و سنت دیرین سرزمینمان این سنت را از میان برده و همسو با این اضمحلال، لوطی را به لات و بدتر از آن لُمپن و در نهایت به سطح اراذل و اوباش کاهش و بدل کرده است.

اما واقعیت آن است که همچنان لوطیان واقعی در فرهنگ مردمان ما پاس داشته می شوند همان‌ها که مرام و معرفتشان زبانزد و به مردانگیشان افتخار می کنند و دستگیر ضعیفان و دشمن ستمگران هستند، دینداریشان نه به شیوه مرسوم و مألوف، بلکه غالباً با دلبستگی خاص و گاه افراطی به برخی مقدسین و مناسک همراه است و به طور مختصر و مفید، با همه حرکات و سکناتشان، یک سنت در حال زوال و رو به فراموشی را نمایندگی می کنند هر چند اندک جوانمردانی در این سطح که قطعاً اسیر فضای مجازی و غیر آن نشده اند وجود دارند، ولیکن در این بین هستند برخی از اشخاص که در تلاشند تا با ظاهر پوشالی خویش چهره همان جوانمردان و عیاران تنیده شده در فرهنگ غنی این مملکت را رهبری نمایند!

آنان که ظاهرشان با خالکوبیها و اثرات چاقو بر صورتشان که ناشی از نزاع‌های مختلف می باشد همراه گردیده و کسب شهرت و اعتبارخویش را با استخدام افرادی در کنارشان در مقام نوچه بیش از پیش نموده‌اند و محبوبیتشان هم وابسته به کری خوانی هایی در فضای مجازی است که تا پای جان آنها نیز گاهاً همین رفتار ادامه یافته است.

انصاف نیوز: خبر دستگیری “هانی کرده” آمده. اصلا این شخص چطور آزاد بوده؟ پرونده‌ای داشته یا خیر؟

در اخبار منتشره راجع به این موضوع مکرر از الفاظی همچون اراذل و اوباش و در ادامه جهت رعایت برخی مناسبت‌ها از واژه معلوم الحال استفاده شده است! این ادبیات و انتساب این خصوصیات به آقای لیدر باشگاه معروف پایتخت حقیقتاً قابل سرزنش به نظر می رسد!

زیرا اساساً نمی توان باور نمود که فردی که با این نسبتها خطاب گردیده در محل تمرین حضور داشته و سرپرست محترم باشگاه نیز اعلام داشته که ایشان را دیده و نمی شناخته است و در جواب سلام و علیک ایشان نیز پاسخ محترمانه‌ای داده است! پس با این وصف قبل از اینکه لیدر یا سرپرست لیدرها را که با بررسی ساده در گوگل بدون اینکه سابقاً از زیست مشارالیه خبری داشته باشی با اخبار عدیده‌ای  از صدور حکم اعدام به عنوان یکی از مجرمان سطح یک در پانزده سال گذشته تا شرکت در جنگ سوریه به عنوان نیروی داوطلب تا پورشه سواری در پایتخت و ثروت خاص ایشان و در نهایت حضور در برخی اعتراضات نه به عنوان معترض بلکه در مقام نیروی مدافع امنیت مواجه خواهی شد و سابقه هواداری ایشان نسبت به باشگاه مذکور و حضور بر روی نیمکت این تیم و عکسهای یادگاری با مربیان سابق همه از این واقعیت سرچشمه می گیرد که ضرورت دارد باشگاه‌های فوتبال مملکت نظارت ویژه‌ای بر لیدرها و کیفیت انتخاب آنها داشته باشند.

اما باید قبول نمود که سکوهای ورزشگاه‌ها در مسابقات رسمی توسط لیدرها کنترل می شود و این کنترل بر سرنوشت مدیر باشگاه، مربیان و بازیکنان موثر است! لذا آقایان لیدرها از حمایت‌های پشت پرده‌ای برخوردار هستند و در نهایت راجع به ضرب و شتم هواداران محترم بیشترین مسئولیت متوجه باشگاه به نظر می رسد.

انصاف نیوز: پرونده‌ی هانی کرده با خانواده‌ی وحید مرادی به کجا رسید؟ و چه شد؟

شایعه‌ای خاص پس از قتل مرحوم وحید مرادی در تیر ماه 1397 و در زندان رجایی شهر ایجاد شد که لیدر مذکور دستور قتل وحید مرادی را صادر کرده است! این در حالیست که از بین بالغ بر دو هزار برگ پرونده مذکور صرفاً سه برگ به کیفیت این ادعا که در زندان بین چند زندانی شایعه شده بود، وجود داشته و شواهد و قرائن مسلم موجود دیگر در این پرونده حتی شبهه دخالت ایشان را بوجود نمی آورد این در حالیست که وقتی در شامگاه سوم دی ماه 1398 این شخص مورد حمله افرادی در خیابان وحدت اسلامی قرار گرفت، شایعه شد که هواداران وحید مرادی نسبت به حمله جهت انتقام اقدام کرده اند که با دستگیری آن اشخاص کذب آن ادعا و عدم ارتباط آشکار شد. در هر سو بین این لیدر با وحید مرادی سابقاً اختلاف عقیده‌ای در سال 96 بوجود آمده بود که ویدئو معروفی در فضای مجازی بین طرفداران این دو فرد بشدت وایرال شد که بعدها در پلانی از فیلم شنای پروانه نیز مورد بهره برداری واقع که با اعتراض و شکایت همسر مرحوم وحید مرادی مواجه گشت.

انصاف نیوز_ باتوجه به برخوردهایی که در این پرونده‌ها داشته‌اید برخورد نظام‌ قضایی کشور و پلیس با این قشر چگونه است؟

دستگاه قضایی در چهارچوب وظایف ذاتی خویش وفق قانون اساسی مملکت اقدامات لازم را معمول داشته است در این راستا قابل توجه ترین موضوع دستورالعمل اجرايی كنترل مجرمان حرفه ‌ای و سابقه ‌دارمصوب 26-04-1397 ریاست وقت قوه قضاییه است که طی آن به موضوع نظارت و مراقبت از مجرمان خاص بطور دقیق پرداخته شده است به عنوان نمونه در ماده 20 این دستور العمل آمده است :::(كليه ضابطان دادگستری مكلفند در جهت پايش و كنترل مجرمان نسبت به شناسايي آخرين محل سكونت، اشتغال و تردد آنان اقدام و اطلاعات لازم را مطابق ضوابطی كه توسط ستاد مركزي ابلاغ م ‌شود در بانك اطلاعاتی وارد و اطلاعات مزبور را روزآمد نگه دارند)

نکته حائز اهمیت این موضوع صلاحیت خاص رسیدگی به جرائم ارتکابی این دسته از متهمان در دادسرای ناحیه 33 تهران (امنیت) می باشد به نحوی که در روزهای معمول بیشترین مراجعه کننده این دادسرا وابستگان متهمان و یا شکات و بزه دیدگان جرائم خشن می باشند! این در حالیست که صلاحیت ویژه دیگر این دادسرا رسیدگی به جرائم  ضد امنیت داخلی و خارجی علیه حکومت است که گویا همین همزمانی در رسیدگی هم موجب شده تا از ناحیه برخی اشخاص سمت اراذل و اوباش و معلوم الحال به معترضین نیز داده شود! این درحالیست که به کار بردن بی محابای این صفت حتی برای مجرمان حرفه‌ای نیز با ضوابط اخلاقی، شرعی و حقوق بشری در تعارض است زیرا وقتی از برچسب «اراذل و اوباش» برای بازداشت فردی استفاده می‌شود، برخوردهای خارج از قانون با او نه تنها مذموم و ناپسند نیست، بلکه گویی فرض بر آن است که چنین برخوردهایی عین برگرداندن نظم و امنیت به جامعه بوده و مجریان آن سزاوار تشویق و ستایشند.

تصویری که رسانه‌های اصلی و نهادهای مسئول از «اراذل و اوباش» ساخته‌اند، تصویر هیولایی «وحشتناک» است، نه انسان مجرمی که از هنجارها و یا قوانین موجود در جامعه تخطی کرده است. در واقع ترسیم تصویر وحشتناک از «اراذل و اوباش» در سطح جامعه برخورد وحشتناک‌تر با آن‌ها را حتی در ملا عام امکان‌پذیر و قابل توجیه کرده است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا