خرید تور تابستان

نگاه رسانه نزدیک پایداری به رفتن فانی و آمدن نجفی

سایت رجانیوز، رسانه ی نزدیک به جبهه ی پایداری، در یادداشتی درباره ی کنار رفتن علی اصغر فانی از وزارت آموزش و پرورش و معرفی احتمالی محمدعلی نجفی به جای او،

حسن روحانی بعد از 3 سال به فکر ترمیم کابینه اش افتاده است؛ این را محمد باقر نوبخت در برنامه‌ای تلوزیونی مطرح کرده است. اما دولت تدبیر زمانی به فکر ترمیم در بدنه خود افتاده است که دیگر فرصت چندانی از عمرش باقی نمانده است و بعید به نظر می رسد در چند ماه پایانی دولت یازدهم نتیجه ای از این تغییر و تحولات نمایان شود.

به گزارش رجانیوز البته این تنها نقطه ابهام آمیز در شیوه ترمیم کابینه دولت نیست. روحانی برای جایگزینی وزاریش به سراغ اشخاصی رفته است که به نظر نمی رسد توانایی محقق کردن خواسته دولت حتی دراین مدت چند ماهه را داشته باشند. به ویژه گزینه‌هایی که برای وزارت آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است.

سه شنبه پیش رو روزی بود که به عنوان جلسه استیضاح فانی معین شده بود. هرچند فانی اعلام کرده بود که آماده است که به سوالات در خصوص وزارتخانه آموزش و پرورش پاسخ دهد اما محمد باقر نوبخت عقیده دارد که «شاید به نفع آموزش و پرورش و کابینه دولت نباشد که وزیرش برای بار دوم در مجلس استیضاح شود» همین مساله بود که تا آخرین روز فانی مقاومت کرد تا از وزارت خانه کنار نرود و حتی در نامه ای که به رئیس جمهور نوشت سخنی از استعفا مطرح نکرد اما آنچه که روحانی از این نامه برداشت کرد استعفا بود و با آن موافقت کرد.

با این حال هرچند با برکناری فانی از وزارتخانه، پروژه استیضاح عملا منتفی شد اما  فانی  نتوانست که با رفتن خود مشکلات را هم ببرد و وزارتخانه ای سفید از خود به ارث بگذارد. باقی ماندن گره های مدیریتی در این وزارتخانه بر اهمیت جایگزین فانی افزوده است.چرا که تنها شخصیتی می تواند در باقی مانده عمر از دولت یازدهم بار این وزارتخانه را بر دوش بکشد که علاوه بر تجربه و اشراف بر مسائل، توانایی و پتانسیل ویژه ای را در چنته داشته باشد .

اما با وجود شرایطی که دولت یازدهم در آن قرار گرفته است به نظر می رسد قرار است بار دیگر بر روی اسب بازنده شرط بندی کند. در همین راستا محمدعلی نجفی در فرایند تشکیل دولت توسط روحانی به عنوان نامزد تصدی وزارت آموزش و پرورش به مجلس معرفی شد اما با رأی منفی نمایندگان از وزارت بازماند. پس از آن بود که رئیس دولت اعتدال نجفی را به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری معرفی کرد.

با این حال سازمان میراث فرهنگی زمان زیادی پذیرای ریاست نجفی نبود و در اوائل بهمن 92 شایعه استعفای نجفی در رسانه‌ها انتشار یافت. نجفی ابتدا با تکذیب شایعات گفت «قصد استعفا ندارم و این اخبار کذب محض است»،اما در تاریخ ۹ بهمن خبر استعفا تأیید شد و او به عنوان دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت معرفی شد. در حکم رئیس‌جمهور و اخبار بعدی، بیماری نجفی به عنوان علت پذیرش استعفای وی مطرح شده بود.

در همین راستا نجفی در نامه‌ استعفای خود به رئیس جمهور با مطرح کردن مشکلات جسمی و بیماری قلبی به عنوان ریشه استعفای خود عنوان می کند:

«متأسفانه از حدود دو ماه قبل مشکلات ناشی از بیماری قلبی و برخی فشارهای کاری تدریجا شدت یافته و عرصه را بر اینجانب تنگ نموده است. در طول این مدت بنده تلاش کردم که این امر بر روند انجام امور تأثیر منفی ایجاد نکند و بر مدیریت سازمان خللی وارد نسازد، اما اکنون بیم آن دارم که با ادامه این وضع و به علت ضعف جسمانی نتوانم مسئولیت‌های مربوط را به نحو شایسته‌ای به انجام برسانم و امانتی را که بر دوش گرفته‌ام به سلامت به سرمنزل مقصود برسانم و نهایتا به مجموعه فعالیت‌ها و برنامه‌های سازمان لطمه وارد آید».

اما این روزها و با کنار گذاشته شدن فانی از وزارت آموزش و پرورش بار دیگر نام نجفی به عنوان یکی از گزینه ها برای این وزارت خانه بر سر زبان ها افتاده است. نجفی در مصاحبه‌ای با سایت انتخاب این خبر را تائید کرد و عنوان داشت که یکی از گزینه های احتمالی برای وزات آموزش و پروش خود او خواهد بود. این خبر چندان به طول نکشید که خبر نهایی انتخاب شدن نجفی برای این وزارت خانه منتشر شد و نجفی از تایید معرفی خود به عنوان وزیر جدید آموزش و پرورش خبر داد و افزود: «در حال تدوین برنامه هستم تا فردا(یکشنبه) این برنامه را به دولت ارائه دهم».

با این اوصاف ابهاماتی در زمینه انتخاب نجفی برای وزارت بهداشت باقی است؛ از جمله اینکه  آیا بیماری قلبی او بهبود یافته و او که از عهده اداره میراث فرهنگی و گردشگری برنمی‌آمده می‌تواند حوزه پرمسئولیتی چون وزارت آموزش و پروش آن هم با مشکلاتی که این روزها این وزارتخانه با آن درگیر است را ریاست کند؟ آیا کسی که نتوانسته ظرف ۱۱ ماه در ۲ پست دولتی دوام بیاورد و استعفا داده- یا برکنار شده- قادر به مدیریت جدید می‌باشد؟  آیا دولت یک صندلی به نجفی بدهکار است؟ اگر به استناد پاسخ رئیس‌جمهور علت استعفا بیماری وی باشد، بیماری قلبی آقای نجفی مسئله جدیدی نیست و متاسفانه سالهاست که ایشان با این بیماری روبرو هستند و در روزهایی که هیچ مسئولیت اجرایی نداشتند با مشکلاتی روبرو بودند. از سوی دیگر اگر واقعا بپذیریم که علت استعفا همان مشکل قلبی است و با این وضعیت ایشان توان اداره سازمان میراث فرهنگی را نداشتند؛ پس به چه دلیلی خواهان وزارت آموزش و پرورش هستند؟ آیا مشکلات جسمی نجفی بهبود پیدا کرده است؟

به نظر می رسد دولت یازدهم در حال معرفی مسیر اشتباهی با عنوان ترمیم کابینه به جامعه است. در واقع ترمیم کابینه به معنی اصلاح مشکلات و چابک سازی آن است نه این که شخصیتی که به گفته خود به علت مشکلات قلبی و ضعف جسمانی توانایی ریاست سازمان میراث فرهنگی را نداشته است، مجددا برای وزارت خانه ای با اهمیت آموزش و پرورش انتخاب کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا