خرید تور نوروزی

هاوکینگ: هوش مصنوعی؛ بهترین یا بدترین اتفاق در تاریخ حیات بشر

به گزارش همشهری آنلاین، استفان هاوکینگ فیزیکدان مشهور بریتانیایی در سخنرانی جدیدی که به تازگی در دانشگاه کمبریج داشته است، ادعا کرد خلق هوش مصنوعی می‌تواند بهترین یا بدترین پدیده‌ای باشد که تاکنون برای انسان رخ داده‌است.

اين سخنراني در مراسم افتتاحيه مركز جديد آينده هوش لورهولم انجام گرفت، مركزي كه گروهي از برترين دانشمندان جهان تلاش خواهند كرد به پرسش‌هايي درباره آينده روبات‌ها و هوش مصنوعي پاسخ دهند، پديده‌هايي كه به اعتقاد هاوكينگ بايد مطالعه زيادي روي آنها انجام گيرد.

هاوكينگ در سخنراني‌اش گفت: ما مدت زمان زيادي را صرف مطالعه تاريخ كرده‌ايم، و بيايد با اين حقيقت مواجه شويم، بيشترين بخش آن تاريخ حماقت‌هاي ماست. اما با وجود تمام زماني كه صرف نگاه به گذشته و بررسي خطاهاي گذشته ساخته‌ايم، دست از تكرار اين خطاها برنمي‌داريم و آنها را دوباره و دوباره تكرار مي‌كنيم. از اين رو اينكه گروهي تصميم دارند به جاي گذشته به مطالعه آينده بپردازند رويداد بسيار خوبي است.

اين اولين‌باري نيست كه هاوكينگ نسبت به هوش مصنوعي ابراز نگراني كرده‌است. سال گذشته نيز وي به همراه ايلان ماسك بنيانگذار شركت تسلا موتورز و گروهي ديگر از متخصصان در نامه‌اي سرگشاده از دولت‌ها درخواست كردند تا مانع از ساخت سلاح‌هاي خودكاري شوند كه ممكن است روزي به دشمن انسان تبديل شوند.

وي پيش‌تر از اين نيز اعلام كرده‌بود توسعه هوش مصنوعي كامل مي‌تواند فصل پاياني حيات نژاد بشر باشد. وي در سخنراني اخير خود تاييد كرد كه هنوز نگران سلاح‌هاي قدرتمند خودكار و شيوه هاي جديدي كه عده‌اي معدود براي سركوب تعداد زيادي از انسان‌ها به كار مي‌گيرند و هوش مصنوعي به كار گرفته شده در آنها است.

اما به گفته هاوكينگ اگر به اين موضوع‌ها فكر شود و امروز نسبت به آنها موضع‌گيري شود،‌فناوري از اين قابليت برخوردار است كه در مسير خوب به كار گرفته شود. به گفته هاوكينگ اگر ذهن انسان را نيز هوش مصنوعي تقويت كند، چگونه مي‌توان آينده و دستاوردهاي آينده را پيش‌بيني كرد.

هاوكينگ در بخشي از سخنراني خود گفت: شايد با به كار گرفتن ابزارهاي اين انقلاب جديد فناورانه بتوانيم برخي از خسارت‌هايي كه در دروان صنعتي شدن به طبيعت وارد آورده‌ايم را جبران كنيم و بتوانيم سرانجام بيماري و فقر را ريشه‌كن سازيم.

مركز هوش آينده لورهولم دانشگاه كمبريج با بودجه‌اي 12 ميليون دلاري با هدف اجراي پروژه‌هاي تحقيقاتي درباره قابليت‌هاي آينده هوش مصنوعي و بررسي و تحليل خطرهاي احتمالي آن افتتاح شده‌است. اين مركز علاوه بر تمركز روي خطراتي مانند تغييرات اقليمي و جنگ‌ها بر موضوع خطراتي كه ممكن است روبات‌ها و هوش مصنوعي براي انسان به دنبال داشته‌باشند نيز متمركز خواهد‌شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا