خرید تور تابستان

افقه: افزایش قیمت‌ها و پایه مالیاتی سفره مردم را به تحریم وصل کرده است

ستاره صبح نوشت:

اداره مالیات روز یکشنبه اعلام کرد که در بهار امسال 41 درصد بیشتر از سال قبل درآمد مالیاتی داشته است. افزایش مالیات برای جبران کسری بودجه، افراد را از یک‌سو ناتوان و از سوی دیگر اثر افزایش مالیات بر زندگی مردم نمایان نیست. در این ارتباط مرتضی افقه، اقتصاددان معتقد است که تحریم باعث شده کسری بودجه افزایش یابد و دولت برای تأمین هزینه‌های خود مالیات را افزایش دهد. اما اکثریت جامعه اثر افزایش مالیات در زندگی خود را احساس نمی‌کنند. در ادامه گزیده نظرات وی به نقل از «انتخاب» می‌خوانید.

بهره‌وری پایین و هزینه بالای نظام اداری
مرتضی افقه، اقتصاددان درباره افزایش مالیات گفت: متأسفانه برای این‌گونه موارد و دست بردن در جیب مردم به کشور‌های توسعه‌یافته استناد می‌شود و اقتصاددانان بازار آزاد این را توجیه می‌کنند. متأسفانه نه آن اقتصاد خوانده‌ها و نه مجریان سیاسی نمی‌گویند که آنجا سطح رفاه متناسب با مالیات‌ بالاست. اگرچه مردم در کشور‌ها از پرداخت مالیات اذیت می‌شوند اما از خدمات دولت راضی هستند. دولت هزینه‌ زیادی دارد که سود نمی‌رساند و خدمات را گسترش نمی‌دهد. از طرف دیگر دستگاهی که دولت برای کارکنان و مدیران خود ایجاد کرده، چون بر اساس شایسته‌سالاری نیست، نظام اداری و اجرایی بهره‌وری پایینی دارند.


افزایش مالیات به دلیل تحریم
افقه افزود: مردم هزینه ناکارآمدی دولت را با مالیات پرداخت می‌کنند. 
آقایان مدعی بودند که بدون وصل کردن سفره مردم به تحریم‌ها می‌توانند کشور را اداره کنند، الآن مشخص شد منظورشان افزایش مالیات است. افزایش نرخ‌ها و پایه مالیاتی، سفره مردم را بیشتر به تحریم‌ها متصل کرد. به دلیل تحریم‌ها و ناکارآمدی‌ها در تولید در سال آینده سطح مالیات کاهش پیدا می‌کند.
 وقتی بخش تولید نتواند تولید کند مالیات نیز پرداخت نمی‌کند. دولت امسال شاید افزایش درآمد داشته باشد اما چون رفتار‌های مالیاتی منجر به کاهش درآمد مردم می‌شود سال آینده این میزان مالیات کاهش می‌یابد. افزایش مالیات به نظر من یک پروژه شکست‌خورده است.

مزیت انتخابات آزاد
این اقتصاددان درباره محل مصرف نادرست مالیات‌ها و عدم بروز آثار عمومی مالیات گفت: بخش قابل‌توجهی از مالیات‌ها به دلیل ناکارآمدی هدر می‌رود. در کشور‌های پیشرفته چون یک نظام انتخابات آزاد حاکم است، سلیقه اکثریت حاکم است و مالیات‌ برای اکثریت خرج می‌شود. نه اینکه مالیات‌ مصرف سلیقه گروه خاص شود که باسلیقه اکثریت همسو نیست، پول مالیات، حق‌الناس است.

بن‌بست تأمین کسری بودجه
افقه در رابطه با راهکار دولت برای جبران کسری بودجه به جز مالیات گفت: به‌طورمعمول دولت‌ها در شرایط کسری بودجه 3 منبع دارند یا از بانک مرکزی پول می‌گیرند یا مردم اوراق می‌خرند یا از خارج وام می‌گیرند که هر 3 مورد به بن‌بست رسیده است. دولت محل درآمدهای خود را احتمالاً در سال دیگر تمام می‌کند مثلاً مولدسازی که فروختن اموال دولت است. دولت اگر نتواند از مالیات بودجه را تأمین کند، ناچار می‌شود دوباره به بانک مرکزی متصل شود و به تورم دامن بزند

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا