خرید تور نوروزی

عبدالله نوری: امید که حاکمیت پیام جنبش زنان آزاده‌ی ایران را بشنود

عبداللّه نوری وزیر کشور دولت خاتمی، در پیامی به آیین نکوداشت زهرا شجاعی، فعال حوزه زنان، نوشت:

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

در ایامی که فرصت‌های گرانقدرِ مردان و زنان جامعه‌ی بزرگ ایران به واسطه فقدان کفایت [مدیرت کشور] هدر می‌رود و گوهر امید و ایمان ملت به تاراج رفته است، در روزگاری که سیاست‌های ارتجاعی مدعیان اسلام و اسلام خواهی، حیثیت ایران و اسلام را در معرض آسیب‌های جدی قرار داده است و در زمانه‌ای که گروهی اندک، اعتبار و منزلت ارزشهای اسلامی – ایرانی را با عملکرد نابخردانه و ناکارآمد خویش به گروگان گرفته‌اند، در سویی دیگر کورسوی امیدی هنوز همچنان زنده است و به رغم فشارها و برخوردهای بی‌وقفه، گروهی از خیرخواهان ملک و ملت، بر بنیان‌های استوار انسانی و ملی مقاومت می‌کنند و می‌کوشند تا نور امید به سوی سحرگاهان روشن بتابانند و شهروندان نجیب و بی‌ادعا را بر مقاومت و پیگیری حقوق مسلم خویش، امیدوار و در صحنه‌ی عملِ اجتماعی فعال نگهدارند.

از جمله گام‌های مؤثری که در ارتقاء و منزلت ایرانیان در جمهوری اسلامی برداشته شد، بازخوانی نقش زن در تاریخ گذشته ایران بود. انقلاب ایران با تصریحی که رهبری آن در فرآیند مبارزات سیاسی منتهی به بهمن ۱۳۵۷ بر نقش زنان داشت، موجبات احیاء برخی حقوق این قشر عظیم را فراهم ساخت. زنان با حضور فعال خویش در پیروزی انقلاب ضد استبدادی ۱۳۵۷ نقش آفرین شدند و این نقش فعال، در فرآیند دفاع مقدس به شکل دیگری در پشتیبانی از رزمندگان سرافراز باقی ماند. با پایان جنگ تحمیلی و با دفع خطر دشمن خارجی، به ضرورت احیاء نقش زنان در عرصه اجتماع توجه شد چرا که پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷، متأسفانه نگاه‌های تنگ نظرانه موجب محدودیت‌های گوناگون برای زنان در حوزه‌های مختلف و همچنین سبک زندگی گردید.

زهرا شجاعی

در دولت سازندگی این مهم مورد عنایت و بازخوانی قرار گرفت، از جمله در وزارت کشور به اقتضای تکالیف مهمی که بر عهده‌ی اینجانب در کسوت مسئولیت جدید قرار می گرفت، تصمیم بر آن شد که بیش از گذشته و به صورت اساسی و به دور از تبلیغات به نقش‌پذیری زنان و ارتقاء جایگاه ایشان در عرصه مدیریت کشور توجه شود. اولین نکته‌ای که در این زمینه ضروری می‌آمد این بود که از میان چهره‌های برجسته، توانمند و نکته‌دان زنان، شخصیتی برگزیده و این مسئولیت سنگین بر عهده‌ی او نهاده شود. از خلال مطالعات و بررسی‌های شخصی و سازمانی با شخصیت فرهیخته و ممتاز سرکار خانم دکتر زهرا شجاعی آشنا شدم و هر چه از شروع همکاری‌مان گذشت به منزلت والا، مراتب علمی و دقت نظر و اندیشه‌ی ایشان بیشتر پی بردم و این بانوی ارجمند را در میان شناخته شدگان مناسب‌ترین شخصیتی دانستم که می‌توانست مسئولیت هدایت، جذب، آموزش و ارائه‌ی مهارت‌های اجتماعی را برای بانوان کشور علی‌الخصوص دختران جوان که ذخیره‌های بالقوه و ارزشمند جامعه بوده و هستند را بر عهده گیرد. این مهم بر دوش این بانوی با فضیلت به بهترین وجه قرار گرفت و سامان یافت و به تدریج تجربه‌ی موفق ایشان برای دیگر دستگاه‌های اجرایی و مدیران کشور، مبنای تصمیمی نو شد و در دولت اصلاحات و دولت‌های پس از آن به ظرفیتی تعمیم یافته تبدیل گردید تا آن جا که حضور کیفی و مؤثر زنان در دولت، عالی‌ترین نهاد اجرایی، امری قطعی و اجتناب ناپذیر شد.

ناگفته نماند که خلأهای قانونی و یا فراقانونی ناشی از دیدگاه‌های بنیادگرایانه و یا سنتی همچنان در محروم کردن زنان از حضور در برخی عرصه‌های اجرایی و تصمیم‌گیری مانند خبرگان، شورای نگهبان، شورای عالی قضایی، ریاست جمهوری و … وجود داشته و دارد و تا احقاق حقوق کامل و برابر راه بلندی در پیش است.

بی‌تردید عرصه‌ی فعالیت و مشارکت زنان در جامعه مرهون تلاش‌های پیشین و رنج‌های فراوانی است که سرکار خانم شجاعی و امثال ایشان از گذشته‌های دور در عصر غربت و تنهایی بر خود هموار کرده‌اند.

اقدامی که دوستان ارجمند در برپایی بزرگداشت و همایش تکریم سرکار خانم دکتر شجاعی به کار بستند در خور ستایش و تقدیر است و اینجانب به اعتبار شناخت بیش از ۳۰ سال که از فضایل و صفات برجسته‌ی اخلاقی و ایمانی و اندیشه‌ورزی و تلاش‌های ایشان در حوزه‌ی فعالیت‌ها و مشارکت‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی زنان دارم مراتب قدرشناسی و سپاس خود را به یکایک زنان فرهیخته که این گام ارجمند را برداشته‌اند تقدیم می‌دارم.

امید که حاکمیت پیام و ندای جنبش زنان آزاده‌ی ایران را بشنود و از اعمال خشونت و سرکوب و زندان و ارعاب جهت خاموش کردن صدای اعتراض زنان، مردان و جوانان این مرز و‌ بوم دست بردارد و در برابر خواست اکثریت مردم تعظیم نماید و با تواضع و فروتنی در پیشگاه مردم، جهت توسعه، پیشرفت و تعالی جامعه و کشور اقدام نماید.

در پایان از خداوند بزرگ برای توفیقات معنوی و علمی و نقش ارجمند سرکار خانم شجاعی خیر و برکت روزافزون و صحت و تندرستی ایشان و همگان را خواستارم.

عبداللّه نوری
نوزدهم تیرماه ۱۴۰۲

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. آخر بر ملا نشد نقش شومت در حوادث کوی دانشگاه آقای عبدالله نوری ؟ این زنان آزاده که گفتی بدونن چه کاره بودی و با بی سیم دومی که تو دستت بود اون شب جلوی کوی چه فرامینی صادر کردی چه کارت میکنن؟ داره تماشا… .

    2
    2
  2. صدر و ذیل فرمایشات جناب نوری عجیب در تناقض است. سرکار خانم شجاعی کجا و جنبش بی حیایی و بی عفتی زن زندگی آزادی کجا؟ دوران صعود جایگاه زن در انقلاب با رهبری امامین انقلاب، مسیر اخلاق عفت پاکدامنی علم نگاهداشت حرمت و حریم خانواده بوده و هست. ایشان نادانسته یا مغرضانه مسیر ابتذال مصی علینژادها را تبلیغ می کند یا من در فهم فرمایشات ایشان مشکل دارم؟

    2
    3
  3. سر و ته یه کرباسید فقط گهگاه برای فریب مردم یه اسم روی خودتون میذارید یه بار می‌شید اصلاح طلب وقتی دیگه دیدید حناتون رنگی ندارد میشید اعتدال گرا بعد نوبت دومی میشه با اصولگرا بعدش میشه پایداری و ….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا