خرید تور نوروزی

خطرات مصادره کارخانجات توسط برخی بانک‌ها

جهان صنعت نوشت: هرچند شعار سال جاری با محوریت تولید نام‌گذاری شده و بیانگر تاکیدات ویژه رهبری در راستای حل موانع تولیدی برای رشد تولید است، اما همچنان واحدهای تولیدی با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند که مسبوق به سابقه است. از جمله این مشکلات می‌توان به کمبود سرمایه در گردش و نبود منابع مالی لازم اشاره کرد که متاسفانه بانک‌ها در این زمینه، تعامل مناسبی از خود نشان نمی‌دهند. نکته قابل تامل‌تر اینکه حتی بانک‌ها نسبت به مصادره صنایع کشور و کارخانجات بخش خصوصی نیز اقدام می‌کنند؛ موضوعی که نه‌تنها منجر به توقف تولید و کمبود برخی اقلام در بازار می‌شود بلکه برخی تولیدکنندگان را به طور کلی از فعالیت در حوزه تولید و حتی زندگی ساقط می‌کند. بر همین اساس رییس‌جمهوری تملک واحدهای تولیدی از سوی بانک‌ها و توقف تولید را برخلاف سیاست اشتغالزایی دانست و تصریح کرد: هیچ واحد تولیدی‌ای نباید به دلیل بدهی به نظام بانکی تعطیل شود و بانک‌ها بازپرداخت تسهیلات خود را از مسیرهای دیگری پیگیری کنند.
سیدابراهیم رییسی در ششمین جلسه شورای‌عالی اشتغال در دولت سیزدهم، با تاکید بر اجرای به موقع قوانین مصوب مربوط به اشتغال از سوی دستگاه‌های مرتبط، آسیب‌شناسی وزارتخانه‌های کم‌کار در ایجاد اشتغال را خواستار شد. رییس‌جمهوری با بیان اینکه اعتبارات شرط لازم برای ایجاد اشتغال است، اما شرط کافی نیست، افزود: بارها اتفاق افتاده که با ابتکار و تغییر رویکرد یا مدیریت، یک واحد تولیدی مشکل‌دار، احیا شده و به چرخه تولید بازگشته است.
رییسی توجه ویژه به حرفه‌آموزی از طریق تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای را یکی از راه‌های موثر و زمینه‌ساز ایجاد اشتغال دانست و شورای اشتغال را مکلف کرد راهکارهای کمک به آموزش‌و‌پرورش برای فعال‌تر کردن این بخش را بررسی و ارائه کند.
در این جلسه گزارش عملکرد اشتغال سال ۱۴۰۲ کل کشور از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عملکرد تسهیلات تکلیفی اشتغالزایی بودجه سال ۱۴۰۱ و برنامه سال ۱۴۰۲ از سوی رییس کل بانک مرکزی و همچنین گزارش وضعیت منابع تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور از سوی رییس سازمان برنامه و بودجه ارائه و مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از سوی دیگر گزارش برنامه اشتغال وزارتخانه‌های کشور، آموزش‌و‌پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و بنیاد شهید و امور ایثارگران در این جلسه مطرح و مورد تبادل‌نظر قرار گرفت.
توقیف غیرقانونی کارخانه‌ها توسط برخی بانک‌ها
با وجود دستورات نهادهای مسوول، متاسفانه باز هم شاهد آن هستیم که برخی بانک‌ها با وجود اینکه هنوز پرونده مطالبات‌شان در دادگاه در حال رسیدگی است و هیچ حکم قطعی ندارند، با اِعمال نفوذ در برخی دستگاه‌ها نسبت به توقیف و مصادره کارخانجات اقدام می‌کنند. در این باره محمدرضا سبزعلیپور رییس مرکز تجارت جهانی ایران نیز نسبت به خطرات مصادره صنایع کشور و کارخانجات بخش خصوصی توسط برخی بانک‌ها شدیدا هشدار داد و گفت: اظهارات و سخنان سران سه قوه در مجامع و نشست‌های مختلف درخصوص حمایت همه‌جانبه از «تولید و صنایع» و همچنین ساماندهی و رفع مشکلات جامعه، ایجاد امنیت اقتصادی، اعتماد و احترام به فعالان اقتصادی بخش خصوصی، همگی نشان از توجه، حسن‌‌نظر و تدبیر و تاکید این بزرگواران به دلگرمی صاحبان سرمایه و صنایع و افزایش ضریب امنیت سرمایه‌‌گذاری داخلی و خارجی در کشورمان دارد.
وی افزود: با یک نگاه سطحی به وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تمامی کشورهای جهان درمی‌یابیم که کشورهای جهان به دو دسته قوی و ضعیف، ثروتمند و فقیر و منظم و بی‌‌نظم تقسیم‌شده و هیچ کشوری حتی ایران از این قاعده مستثنا نیست. یکی از دلایل و فاکتورهایی که موجب قوی، ثروتمند و منظم شدن کشوری می‌شود پشتوانه مالی آن کشور است؛ به عبارتی هرچه قدرت مالی و درآمدهای ارزی کشوری افزایش یابد وضعیت آن کشور از همه نظر در سطح جهانی و در معادلات بین‌المللی روبه رشد خواهد گذاشت.
سبزعلیپور اظهار کرد: درآمدزایی و کسب منابع مالی هر کشوری، از راه‌های گوناگون حاصل می‌شود. به طور مثال از طریق فروش منابع معدنی و نفت، صادرات کالاهای غیرنفتی، صدور خدمات فنی و مهندسی، صنعت توریسم و…. اما غالب کشورهای با ثبات و پیشرفته (در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی) در یک مورد با همدیگر مشترک بوده و متقابلا اکثر کشورهای بی‌‌ثبات نیز در مواردی با هم اشتراک دارند.
خصوصیت دولت‌های بی‌ثبات و غیرپیشرفته
علیپور با اشاره به اینکه با مطالعه روند فعالیت‌های کشورهای با ثبات و رمز موفقیت آنها در زمینه‌های مختلف به این نتیجه می‌رسیم که دخالت دولت‌ها در امور اقتصادی و درآمدزایی کشورشان کمرنگ بوده و نقش اصلی را بخش‌های خصوصی برعهده دارند، گفت: یعنی دولت‌ها بستر، زمینه و ابزار فعالیت بخش‌های خصوصی را مهیا کرده و متقابلا آنها نیز با سرازیر کردن منابع مالی از طریق صادرات و پرداخت مالیات‌های کلان، دولت و کشورشان را ثروتمند می‌کنند، اما دولت‌های بی‌ثبات و غیرپیشرفته، دولت‌هایی هستند که تمایل دارند تا یک‌تنه همه کارها را انجام داده و در تمامی زمینه‌ها فعال باشند و برای فعالیت‌ بخش‌های خصوصی خود ارزشی قائل نیستند. برخی کشورهای آفریقایی، خاورمیانه، آمریکای لاتین، آسیای میانه، خاور دور و کشورهای کمونیستی سابق در همین حال و هوا حرکت کرده و سیاست‌ فوق را در امور کشور خویش اعمال می‌کند.
علیپور تصریح کرد: همه می‌دانید که ایران از نظر نفت، گاز، معادن مختلف، کشاورزی، آثار تاریخی و تمدن، آب و هوای متنوع و موقعیت جغرافیایی بی‌نظیر و سوق‌الجیشی، جزو ۱۰ کشور برتر، غنی و ثروتمند جهان است، اما اگر قرار است که جزو کشورهای موفق و پُردرآمد جهان هم باشد، باید از خام‌فروشی دست برداشته و به صادرات غیرنفتی کالاهای صنعتی و مصرفی روی بیاورد که متولی صادرات غیرنفتی هم فقط بخش خصوصی است؛ یعنی با به حرکت درآمدن «چرخ تولید» نه‌تنها غالب مشکلات اقتصادی کشور و اشتغال حل می‌شود، بلکه با افزایش تولیدات صنعتی و مصرفی، زمینه برای صادرات به غالب کشورهای جهان نیز فراهم می‌شود. «تولید و صادرات» هم فقط با دستان توانمند بخش خصوصی امکانپذیر است ولاغیر.
تولید، سکوی پرتاب درآمدهای ارزی
سبزعلیپور اظهار کرد: رهبری سال‌هاست که رمز موفقیت اقتصاد ایران و کلید حل مشکلات را دقیق و به خوبی پیدا کرده و به این نتیجه رسیده‌اند که «تولید» گره‌گشا و سکوی پرتاب درآمدهای ارزی و ریالی کشورمان است، از همین رو ۸ سالی است که تقویت «تولید» و راه‌اندازی هرچه بهتر «چرخ تولید» را محور «شعار سال» قرار داده‌اند. ایشان همچنین صراحتا به سران سه قوا و مسوولان کشور تاکید کردند که از «تولید» و تولیدکنندگان حمایت و تلاش کنند تا مانعی بر سر راه «تولید» و تولیدکنندگان به وجود نیاید.
وی ادامه داد: سران سه قوا نیز به کرات اعلام کرده و دستور داده‌اند که هیچ کارگاه و کارخانه‌ای نباید به دلیل بدهی بانکی تعطیل و یا مصادره شود و تاکید کرده‌اند که حفاظت از سرمایۀ کارخانه‌‌داران با دستگاه قضاست.
متاسفانه طی سال‌های گذشته آن‌طور که انتظار می‌رفت به امر «تولید» پرداخته نشد و دولتمردان و غالب مسوولان به اهمیت «گردش چرخ تولید» پی نبرده‌اند و همین امر موجب شده تا بعضا به جای «رونق تولید» شاهد «رونق دلالی» و رشد قاچاق باشیم و به جای رفع موانع از برابر تولید و تولیدکنندگان و کارآفرینان، شاهد افزایش موانع و بی‌توجهی به تولید و تولیدکنندگان باشیم که واقعا جای تأسف دارد که مسوولان به اهمیت فرمایشات رهبری پی نبرده و شعارهای سال‌ها را از قوه به فعل تبدیل نکرده‌اند. ظاهرا دست‌هایی در کار است تا اجازه ندهد تولید در این کشور رشد کند، شاید بهبود اوضاع تولید، رفع مشکلات کشور و توسعه اقتصاد، منافع برخی را به خطر می‌اندازد.
علیپور یادآور شد: مقام معظم رهبری علنا بانک‌ها را از بنگاهداری منع کرده و در همین راستا رییس‌جمهوری نیز در «شورای‌عالی اشتغال» چند بار و با صدای بلند تاکید کردند: اینکه یک بانکی، کارخانه‌ای را برای طلبش مصادره کند، اصلا درست نیست و هیچ بانکی حق ندارد برای پیگیری مطالباتش، صنایع، کارخانه یا کارگاهی را تعطیل کند، چون تعطیلی واحدهای تولیدی، برخلاف سیاست‌های کلان کشور و دولت است، اما با وجود این فرمایشات، تاکیدات و دستورات مقامات ارشد نظام، متاسفانه باز هم شاهد این واقعیت هستیم که برخی بانک‌ها با وجود اینکه هنوز پرونده مطالبات‌شان در دادگاه در حال رسیدگی است و هیچ حکم قطعی ندارند، با اِعمال نفوذ در برخی دستگاه‌ها و سازمان‌ها نسبت به توقیف و مصادرۀ کارخانجاتی که در ایران و حتی در خاورمیانه و دنیا نمونه و برجسته هستند، اقدام کرده‌اند! صنایعی که در حال حاضر حدود ده‌ها هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در آنها مشغول به کار هستند و پروژه‌های عظیم و ملی را در دست اقدام دارند.
نباید نسبت به شعار سال بی‌تفاوت بود
علیپور افزود: اصلا قابل درک و قابل باور نیست که چرا عده‌ای فقط به منافع خودشان فکر می‌کنند و «منافع ملی» برایشان ارزشی ندارد. در ارتباط با جلوگیری از توقیف کارخانجات فوق‌الذکر، ۳ روز پیش جناب آقای رییسی طی نامه‌ای خطاب به وزیر اقتصاد، دستوراتی را جهت پیگیری موضوع صادر کرده‌اند که تا آنجایی که بنده اطلاع دارم هنوز اقدامی در این خصوص نشده است.
رییس مرکز تجارت جهانی ایران همچنین اعلام کرد: برای چندمین بار متذکر می‌شوم که نباید نسبت به «شعار سال» و فرمایشات رهبری و رییس‌جمهوری بی‌تفاوت بود و اجرای آنان را نادیده گرفت و کاری کرد که در انتهای سال به کلمه «متاسفانه» برسیم و بگوییم که شعار امسال نیز از قوه به فعل تبدیل نشد!! حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیام نوروز ۱۴۰۱ خودشان به صراحت اعلام فرمودند که اجرای «شعار سال» به این معنا نیست که تعدادی تابلو و بیلبورد در سطح خیابان‌ها نصب کرده و فقط روی سربرگ ادارات و وزارتخانه‌ها «شعار سال» چاپ شود!! بلکه باید هم و غم تمام مسوولان و دولتمردان اجرای دقیق فرمایشات رهبری باشد تا بیانات ایشان در حرف باقی نماند.
وی افزود: در خاتمه مجددا تاکید می‌کنم زندانی کردن صاحبان صنایع و کارآفرینان بدهکار به بانک‌ها و همچنین توقیف و مصادره صنایع، کارخانجات و واحدهای تولیدی کشور برخلاف دستور مسوولان بوده و امیدوارم سران سه قوه و مسوولان ذی‌ربط نسبت به عملکرد غلط و خودسرانه مدیران برخی از بانک‌ها در تعطیلی صنایع واکنش نشان دهند و از اقدامات نادرست آنان جلوگیری کنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا