واکنش یک رسانه به تکذیب سایت معرفی بی حجاب ها
روزنامه اینترنتی فراز دیلی نوشت:
با بالاگرفتن ماجراهای حجاب و عفاف، در فضای مجازی پیامی منتشر شد مبنی بر گزارش افراد بدون حجاب. محتوای این پست تلگرامی این است که به سایت درج شده در پست مراجعه کنید؛ اما نه برای پیگیری موضوعی خاص، بلکه برای گزارش دادن بیحجابی افراد حاضر در جامعه.
ماجرا از این قرار است که در پیامهای مورد نظر نوشته شده که «دریافت گزارشهای مردمی کشف حجاب توسط فراجا ایجاد شد/ سامانه ناظر معابر فعال شد». در این پیام آمده «مردم میتوانند عکس کشف حجاب و بدننمایی در معابر و انظار عمومی را برای تشخیص هویت به این سامانه ارسال کنند». سامانه اشاره شده، با نام «ناظر پلیس» است و با آدرسی از زیرمجموعههای وبسایت رسمی پلیس. همچنین در ادامه این پیام، با معرفی یک شناسه کاربری در پیامرسان «ایتا» آورده که «گزارش اماکنی که به بیحجابها و هنجارشکنان خدماتدهی میکند را هم به این شناسه بفرستید».
با انتشار این پیام که در تلگرام هم از سوی برخی کانالهای تلگرامی نزدیک به محافل خاص منتشر شد، خبرگزاری محافظهکار «تسنیم» در خبری به این پست تلگرامی اشاره کرد و نوشت: «در این پیام ادعا شده که مردم میتوانند عکس کشف حجاب و بدننمایی در معابر و انظار عمومی را برای تشخیص هویت به این سامانه ارسال کنند و حتی لینکی با عنوان ناظر پلیس را هم همراه این پیام ارسال شده است. همچنین یک «آیدی»(شناسه کاربری) برای اعلام تخلفات اماکنی که به بیحجابها و هنجارشکنان خدماتدهی میکند را هم اعلام کردهاند».
تسنیم در ادامه نوشته که خبرنگار این خبرگزاری پست مورد اشاره را از فرماندهان نیروی انتظامی پیگیری کرده است و با استناد به آنها نوشته «بر اساس پیگیری تسنیم از فرماندهان فراجا، این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد و امکان دارد لینکهایی با این موضوع، بدافزار باشد و با هدف کلاهبرداری در فضای مجازی منتشر شوند».
این پیام در تلگرام توسط کانالی به نام «قرارگاه سایبری عمار» منتشر شده است و تسنیم هم به منتشرکنندگان اشارهای نکرده است.
اما به غیر از محافل انتشاردهندهی این پیام، موضوع تکذیب این وبسایت ابهاماتی دارد.
نشانی وبسایتی که در پیام مورد اشاره آمده، nazerpolice.police.ir است. آدرس این وبسایت اصطلاحا «ساب دامین» وبسایت رسمی نیروی انتظامی است. به زبان سادهتر، وبسایت «ناظر»، زیرمجموعه وبسایت police.ir است که همان وبسایت رسمی فراجاست. ابتدا این تصور به وجود آمد که شاید وبسایت پلیس هک شده باشد؛ چرا که هر فرد حقیقی یا حقوقی وقتی یک دامین(دامنه) اینترنتی را از آن خود میکند، «ساب دامین»های آن یا همان زیرمجموعههای ذیل سایت اصلی را هم خریده است. مراقبت و حفاظت از «ساب دامین»ها یک امر معمول و در عین حال ضروری برای صاحب دامین است. اما به نظر نمیرسد وبسایت «ناظر» توسط هکرها به منظور «کلاهبرداری» ایجاد شده باشد.
همچنین طبق اطلاعات وبسایت «ناظر»، میزبان وبسایت یا همان «هاست» آن، شرکت «پژوهش و توسعه ناجی» است؛ همان شرکتی که میزبان وبسایت police.ir نیز هست. «پژوهش و توسعه ناجی» از زیرمجموعههای بنیاد تعاون فراجا محسوب میشود.
با توجه به اطلاعات موجود که در دسترس همگان قرار دارد، مشخص است که nazerpolice.police.ir و police.ir از سوی یک شرکت میزبانی میشوند و به تبع، وبسایت «ناظر» متعلق به «فراجا» است. با این وجود مشخص نیست فرماندهانی که با تسنیم گفتوگو کردهاند، بر چه اساسی گفتهاند که «امکان دارد لینکهایی با این موضوع، بدافزار باشد و با هدف کلاهبرداری در فضای مجازی منتشر شوند».
انتهای پیام