خرید تور نوروزی

سناریوی رسانه‌های اصولگرا برای اختلاف در اصلاح‌طلبان؟

آرمان امروز نوشت:

هفته پیش «جواد امام»، سخنگوی جبهه اصلاحات درباره چگونگی ورود این جریان به انتخابات مجلس دوازدهم، اعلام کرد: «اعلام شده است که ۱۶ مرداد ثبت نام اولیه انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز می‌شود. این موضوع در دستور کار جبهه اصلاحات قرار دارد و در جلسه یکشنبه این هفته، مواضع درباره این انتخابات اعلام می‌شود.» امام بعدتر در مصاحبه‌ای گفت نتیجه جلسه یکشنبه این شد: «توصیه‌ای برای پیش ثبت‌نام نداریم.» این صحبت‌های سخنگوی جبهه حالا به سوژ‌ای تبدیل شده است که رسانه‌های جریان اصولگرا از اختلاف درون اردوگاهی صحبت می‌کنند. این می‌تواند برداشت رسانه‌های جریان رقیب باشد. جریان اصلاحات نسبت به دیگر جریان‌ها تحرکات کمتری در انتخابات دارد.

کارشناسان سیاسی این موضع گیری را در تعارض با مواضع برخی از چهره های اصلی جبهه اصلاحات از جمله رئیس پیشین این جبهه دانستند. خبرگزاری فارس در این زمینه نوشت: یک روز بعد انصاف نیوز از رسانه های نزدیک به چهره های اصلاحات خبر از دو پاره شدن جبهه اصلاحات داد. انصاف نیوز نوشت: مصوبه‌ی جبهه اصلاحات مبنی بر «توصیه‌ای برای پیش ثبت‌نام نداریم» که خبر آن روز یکشنبه اعلام شد با رای شکننده‌ی ۱۹ به ۱۶ به تصویب رسیده است که باعث دو پاره شدن این جریان، همراهی بخش میانه‌روی آنها با دیگر میانه‌روها یعنی جریان اعتدالی و اصولگرایان معتدل در انتخابات خواهد شد. در این جلسه که فضای آن سنگین توصیف شده است، در رای‌گیری آخر، پنج پیشنهاد مطرح شد ولی هیچکدام رای نیاورد و در نهایت پیشنهاد خود هیات رئیسه با میزان شکننده‌ای رای آورد.

مثلث آنلاین هم در این باره نوشت: این اظهارات جواد امام نشان می دهد که جبهه اصلاحات با همین فرمان به دنبال تکرار سناریوی انتخابات اسفند ۹۸ مجلس است. سناریویی که هیچ تاکتیک سیاسی به همراه خود نداشت، با عقب نشینی و مشارکت نکردن احزاب مختلف جریان اصلاح طلبی همراه شد  و تنها جریان راست اصلاح طلبی آن هم بدون انسجام و پشتوانه کافی پا به صحنه انتخابات آن سال گذاشت.حالا این سوال شاید به ذهن  بسیاری از فعالان سیاسی و جریان های نزدیک و همسو با اردوگاه اصلاح طلبی برسد که اساسا اگر بناست افراد خود درباره کم و کیف حضورشان در صحنه انتخابات تصمیم گیر باشند، پس اساسا  کارکرد یک جریان و حزب سیاسی چه خواهد بود؟ اگر قرار نیست جریان اصلاحات مواجهه خود را با یک کارزار سیاسی به درستی تبیین و تعیین کند، فلسفه وجودی جبهه ای به نام جبهه اصلاحات چه خواهد بود؟ و مگر نه آن که بیان چنین اظهاراتی از سوی سخنگوی جبهه اصلاحات سبب دلسردی در بدنه اردوگاه اصلاح طلبی خواهد شد؟»

«غلامحسین کرباسچی»، دبیرکل سابق حزب کارگزاران سازندگی، گفت: برگزاری انتخابات به صورت تناسبی و غیر آن تفاوتی ندارد. در حقیقت اصل انتخابات این است که شورای نگهبان، صلاحیت‌ها را رد نکند. واقعیت امر این است که وقتی همه کاندیداهای اصلاح‌طلب ردصلاحیت شوند اگر انتخابات تناسبی هم برگزار شود به رقابت داخلی میان خود آقایان تبدیل می‌شود. به عبارت دیگر وقتی اصلاح‌طلبان تایید صلاحیت نشوند چه فرقی می‌کند که انتخابات تناسبی برگزار شود یا خیر.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا