ائتلاف قالیباف و لاریجانی؛ کیش و مات تندروها؟
آرمان امروز نوشت:
در میان تعطیلیهای تابستانی گویا فعالیتهای انتخاباتی همچنان ادامه دارد و رفته رفته شاهد داغ شدن فضای سیاسی هستیم. روز چهارشنبه عکسی از «علی لاریجانی» در کنار «محمد باقر قالیباف» در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی منتشر شد و گمانهزنیهایی پیرامون انتخابات اسفند مطرح کرد. در هفتههای اخیر برخی تحلیلگرهای جریان اصولگرا معتقد بودند که بهزودی ائتلافی برای شکست طیف تندروی این جریان شکل خواهد گرفت. آنها به ائتلاف قالیباف و لاریجانی اشاره میکردند و گویا این عکس بهانهای شد تا به این تئوری سندیت ببخشد.
اقتصاد نیوز در این زمینه نوشت: «سال انتخابات مجلس است و هر روز خبری درباره کاندیداتوری یک چهره سیاسی به گوش می رسد. علی لاریجانی نیز یکی از همین چهره هایی است که بارها زمزمه کاندیداتوری او از گوشه و کنار شنیده است اما همواره توسط خودش و اطرافیانش تکذیب شده است. با توجه به اینکه تصمیمات سیاسی لاریجانی هیچگاه قابل پیشبینی نبوده، بعید نیست که در هنگامه انتخابات، شاهد یک غافلگیری از سوی او باشیم و رقابت لاریجانی و قالیباف برای انتخابات مجلس کلید زده شود. در همین راستا، عکسی از علی لاریجانی در کنار محمد باقر قالیباف در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی مشاهده میکنید.»
فروردین امسال و در روزهایی که اختلافات میان رییس مجلس و برخی نمایندگان آشکار شده و همچنین قالیباف رودربایستیهای خود با دولت را کنار زد و انتقادات صریحی را نسبت به آن بیان میکرد، ناگهان عکسی از دیدار مشترک او با سه تن از رؤسای سابق مجلس یعنی ناطق نوری، حداد عادل و علی لاریجانی منتشر شد و جرقه برخی گمانهزنیها برای ائتلاف میان قالیباف و لاریجانی از همان جا زده شد. گرچه بعید است قالیباف که همواره رؤیای رئیس بودن را در سر پرورانده با فردی مانند لاریجانی که وزنی کمتر از قالیباف ندارد، تقسیم قدرت کند، اما برخی چنین ائتلافی را تنها را نجات اصولگرایی میدانند.
پیش از این برخی از رسانههای نزدیک به جریان لاریجانی با ارائه چهار سناریو برای انتخابات اسفند مجلس نوشتند: چهار سناریو برای حضور یا عدم حضور لاریجانی در انتخابات مجلس دوازدهم، محتمل است. «سناریوی اول» این است که لاریجانی ترجیح خواهد داد بهجای ورود مستقیم به انتخابات، دست به تهیه لیست انتخاباتی از چهرههای نزدیک به خود بزند و لیستی با حمایت خود را راهی مجلس دوازدهم کند. «سناریوی دومی» که مطرح میشود، این است که علی لاریجانی انتخابات مجلس را به عنوان هدف اصلی خود در نظر گرفته باشد و سودای بازگشت قدرتمندانه به بهارستان را در سر بپروراند.
«سناریوی سوم» این است که علی لاریجانی از این پس همچون هاشمی رفسنجانی در پشت پرده سیاست فعالیت خواهد کرد و در نهایت، «سناریوی چهارم» میگوید که برخی معتقدند لاریجانی تا سال ۱۴۰۸ صبر خواهد کرد تا از ورای این صبر چندساله و سنجیدن شرایط آتی کشور، با دست پر قدم به کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری بگذارد.
انتهای پیام