خرید تور نوروزی

چه چیزی برای آفت دهان خوب است 10+ راه درمان سریع آفت دهان

رپورتاژآگهی

آفت دهان مشکلی است که احتمال دارد هر فردی با آن مواجه شود؛ از این رو انتخاب روش مناسب درمان آفت دهان از اهمیت بالایی برخوردار است. امروزه علاوه بر بهره‌گیری از دارو، امکان درمان خانگی این عارضه نیز وجود دارد. با ما همراه شوید تا بیشتر در مورد این موضوع مهم با شما عزیزان صحبت کنیم.

برای افت دهان چی خوبه؟

از بین بردن آفت دهان باید با دقت بالا و به شکل کاملاً مناسب صورت بگیرد. در غیر این صورت، ممکن است آفت گسترش پیدا کند. آفت دهان یا Canker sore به عنوان یک بیماری رایج شناخته می‌شود. سابقه بسیار طولانی وجود این بیماری موجب شده است تا انسان‌ها در طول اعصار مختلف از روش‌های گوناگونی به منظور درمان آن کمک بگیرند.

درمان کردن آفت دهان به دو شکل امکان‌پذیر است. از یک سو می‌توان به سراغ روش‌های درمانی خانگی با استفاده از مواد طبیعی رفت و از سوی دیگر می‌توان داروهای تولید شده جهت از بین بردن آفت‌های دهان را امتحان کرد. در ادامه قصد داریم شما را با روش‌های درمان این بیماری با کمک مواد طبیعی و همچنین داروها آشنا کنیم.

درمان خانگی آفت دهان

در روش درمان آفت دهان به شکل خانگی از موادی همچون:

  • رب انار
  • جوش شیرین
  • عسل و…

استفاده می‌شود. اگر روش‌های درمان خانگی آفت دهان به شکل صحیح دنبال شوند، می‌توان اطمینان داشت که نتیجه نهایی، از بین رفتن کامل آفت دهان خواهد بود.

1-درمان آفت دهان با رب انار

دو ماده بسیار مهم موجود در رب انار با نام‌های پلی فنول و اسید الاژیک می‌توانند در درمان کردن آفت دهان بسیار مؤثر عمل کنند. شما می‌توانید به منظور درمان آفت با این روش، هر روز مقداری رب انار را بر روی آفت خود قرار دهید تا آفت به طور کامل از بین برود. کیفیت رب اناری که استفاده می‌کنید در تسریع روند کلی درمان نقش مهمی را دارد؛ به همین دلیل توصیه می‌شود که حتماً از رب‌های مرغوب و تازه کمک بگیرید. در این صورت احتمال بهبود کلی آفت شما در یک بازه زمانی کوتاه‌تر، وجود دارد.

2-درمان آفت دهان با نمک

یکی از رایج‌ترین و مفیدترین درمان‌ها برای بسیاری از مشکلات دهان، از جمله درمان سریع آفت دهان، شستن دندان با نمک است. این روش شاید برای ضایعات دهانی کمی درد ایجاد کند، اما می‌تواند به خشک شدن سریع زخم و تخلیه سریع‌تر مایع اطراف غشا کمک کند.

هر روز چندین بار مقداری دهان خود را با آب نمک بشویید تا سرعت از بین رفتن آفت دهان افزایش پیدا کند.

3-درمان آفت دهان با عسل

عسل یک پاسخ رایج و موثرِ دیگر به سوالِ “برای آفت دهان چی خوبه” است، چون خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی بی‌نظیری دارد.

همه ما می‌دانیم که عسل خاصیت ضد باکتریایی دارد. همین خاصیت فوق‌العاده نیز آن را به یکی از مهم‌ترین مواد طبیعی در جهان تبدیل کرده است. شما می‌توانید با مصرف عسل و یا قرار دادن مستقیم آن بر روی آفت، ناحیه مدنظر را به خوبی از باکتری‌های گوناگون پاک کنید. مهم نیست از چه عسل خاصی کمک می‌گیرید؛ زیرا همه آن‌ها می‌توانند در این زمینه به شما عزیزان کمک کنند.

شما می‌توانید عسل را با نوشیدنی‌های مختلفی مانند چای یا شیر مخلوط کرده و آن را میل کنید. عسل علاوه بر حل مشکل آفت دهان، به بهبود سلامتی شما عزیزان نیز کمک می‌کند که خود یک امر فوق‌العاده است؛ بنابراین حتی در زمانی که آفت دهان شما به طور کامل برطرف شده نیز مصرف عسل را از یاد نبرید!

4-درمان فوری آفت دهان با جوش شیرین

جوش شیرین دارای خاصیت قلیایی است. این خاصیت قلیایی بودن می‌تواند به خوبی کلیه اسیدهای دهان شما را تحت تأثیر خود قرار دهد و در کنار آن، باکتری‌های موجود در آفت را نابود کند. مقداری جوش شیرین را به آب بیفزایید و مانند دهان‌شویه از آن استفاده کنید. این یک نکته مهم در زمینه درمان آفت دهان است. توجه داشته باشید که استفاده مداوم از جوش شیرین می‌تواند منجر به خراب شدن مینای دندان شما شود؛ بنابراین در زمان استفاده از جوش شیرین به منظور درمان فوری انواع آفت دهان، این مورد را نیز در نظر داشته باشید.

گفتنی است از جوش شیرین به عنوان یکی از روش های سفيد كردن دندان خانگي نیز استفاده می شود.

5-سرکه سیب برای آفت دهان

ماده‌ای به نام اسید استیک در درون سرکه سیب وجود دارد که می‌توان به کمک آن کلیه باکتری‌های نامناسب دهان را از بین برد. برای مصرف سرکه سیب جهت درمان کردن آفت دهان بهتر است آن را با مقداری آب ولرم به خوبی مخلوط کنید. هر روز دو یا سه بار از این ترکیب همانند دهان‌شویه بهره ببرید. خیلی زود شاهد از بین رفتن بخش بزرگی از آفت دهان خواهید بود.

6-درمان آفت دهان با ماست

شاید تعجب کنید؛ اما ماست نیز می‌تواند به خوبی در درمان کردن آفت دهان مؤثر عمل کند. توصیه اصلی در این زمینه، استفاده کردن از ماست‌های پروبیوتیک است. ماست را چه همراه با غذا و چه بعد از آن مصرف کنید تا به خوبی تأثیر خود را در این زمینه نشان دهد. برای بهبود تأثیرگذاری و احساس بهتر در زمان مصرف، حتماً ماست را در یخچال نگهداری کنید تا به خوبی خنک شود. درمان آفت دهان با ماست برای کودکان نیز امکان‌پذیر است.

این ماده را باید به مدت 10 الی 20 ثانیه روی آفت خود نگه دارید تا بتواند سردی را وارد آفت کند. نکته جالب توجه این است که شما می‌توانید این ماده را برخلاف جوش شیرین یا نمک میل کنید.

اگر به دنبال راه های دیگری برای درمان خانگی آفت لثه هستید، پیشنهاد می کنیم این مطلب را دنبال کنید.

درمان سریع آفت دهان با دارو

اگرچه راه‌های خانگی به منظور حل مشکل آفت دهان در بسیاری از موارد مؤثر واقع می‌شوند؛ اما این احتمال می‌رود که حتی با وجود استفاده از راهکارهای گفته شده، آفت دهان شما از بین نرود؛ بنابراین در چنین شرایطی باید به سمت استفاده از دارو بروید.

خوشبختانه امروزه داروهای مختلفی به این منظور تولید شده است که می‌توان به کمک آن‌ها بدون ایجاد عوارض خاصی آفت دهان را به طور کامل برطرف کرد، البته توصیه ما همواره مراجعه به یک متخصص دهان و دندان است. هیچ‌گاه داروهایی که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد را به شکل خودسرانه مصرف نکنید. شما می‌توانید برای کسب کلیه اطلاعات مورد نیازتان در این زمینه با کلینیک دندانپزشکی مهرآوید تماس بگیرید.

آنتی‌بیوتیک برای درمان آفت دهان

اولین دارویی که به منظور درمان کردن‌ آفت دهان معمولاً انتخاب می‌شود، آموکسی­سیلین است که در دسته آنتی‌بیوتیک‌ها قرار می‌گیرد. آموکسی‌سیلین به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین آنتی‌بیوتیک‌ها در جهان شناخته می‌شود. درمان آفت دهان با آموکسیسیلین نتایج خوبی به همراه دارد.

از آموکسی سیلین زمانی استفاده می‌کنیم که میزان گسترش آفت به شکل نامناسبی افزایش یافته باشد. به ­عنوان ­مثال اگر آفت از حالت عادی به یک زائده عفونی تبدیل شود، چاره‌ای به جز استفاده از آموکسی سیلین وجود ندارد. خوشبختانه تأثیر این دارو به منظور از بین بردن آفت‌های دهان خیلی سریع مشاهده می­شود و لازم نیست که در این زمینه نگرانی خاصی داشته باشید.

درمان آفت دهان با دیفن هیدرامین

اگر با داروهای ضد حساسیت آشنایی داشته باشید، نام دیفن‌هیدرامین را حتماً شنیده‌اید. دیفن‌هیدرامین اگرچه یک داروی ضد حساسیت به شمار می‌رود؛ اما می‌توان از آن به منظور حل مشکلاتی همچون آفت دهان نیز بهره برد. مصرف این دارو جهت از بین بردن آفت دهان باید زیر نظر پزشک صورت بگیرد. دیفن‌هیدرامین عوارض خاصی ندارد. معمولاً توصیه شده که از این دارو در زمان ناشتا استفاده شود.

از بین بردن آفت دهان با قطره آفت دهان نیستاتین

قطره آفت دهان نیستاتین (همان‌طور که از نام آن می‌توان دریافت) به منظور از بین بردن کلیه آفت‌های عفونی خاص و همچنین عفونت‌های قارچی به کار گرفته می‌شود. نیستاتین را می‌توان در حجم‌های مختلفی خریداری کرد و از آن به منظور درمان آفت دهان بهره برد.

شایان ذکر است که نیستاتین یک نوع سوسپانسیون به شمار می‌رود و به علت تأثیر سریع خود در زمینه درمان کردن آفت دهان شناخته شده است. میزان قدرت و توانایی آن در از بین بردن عفونت‌ها آن را به یک انتخاب عالی در مواردی تبدیل کرده است که آفت دهان از کنترل خارج شده و بخش عظیمی از دهان را در اختیار خود گرفته است.

ژل آفتین(آفتین ژل برای زبان)

اگر به دنبال یک داروی گیاهی برای حل مشکل آفت دهان خود هستید، ژل آفتین گزینه خوبی به نظر می‌رسد. ژل آفتین با پایه طبیعی به خوبی می‌تواند کلیه آفت‌های دهانی را برطرف کند، آن هم در مدت زمان بسیار کوتاه. ازآنجاکه جهت ساخت این ژل ماده شیمیایی خاصی استفاده نمی‌شود، طبیعتاً عوارض مهمی نیز به همراه ندارد.

درمان آفت دهان با استفاده از ژل به سادگی صورت می‌گیرد و تنها کافی است یکبار از آن کمک بگیرید. ژل آفتین، آفت‌های کوچک و متوسط را تنها در مدت زمان بیست الی سی دقیقه به طور کامل از بین می‌برد. در واقع درمان فوری آفت دهان با این ژل امکان‌پذیر است.

ضرورت مراجعه به پزشکان

چنانچه آفت‌های شما با روش‌هایی که به آن‌ها اشاره کردیم، درمان نمی‌شوند و یا هرازچندگاهی باز می‌گردند، ‌ حتماً با یک مرکز تخصصی دهان و دندان، همانند کلینیک مهرآوید تماس بگیرید. متخصصان ما با بررسی شرایط شما بهترین راه‌حل‌های ممکن را ارائه خواهند کرد.

آفت دهان شاید در نگاه اول مشکلی عادی به نظر برسد؛ اما نباید فریب ظاهر ساده و کوچک آن را بخورید. این عفونت می‌تواند خیلی سریع گسترش یابد و موجب به وجود آمدن مشکلات بسیار زیادی برای شما عزیزان شود؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم که درمان آفت دهان را جدی بگیرید.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. سلام من آفت دهان گرفتم و درد شدیدی داره جوری ک نمیتونم غذا بخورم الان چهارمین روزه ک اینجوریم از آب نمک و دهان و شو و آفتین ژل استفاده کردم اما خوب نشده چیکار کنم

    20
    4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا