خرید تور نوروزی

اصلاح طلبان نیامدند

ستاره صبح نوشت: انتخابات مجلس دوازدهم قرار است اسفند امسال برگزار شود. این بار برخلاف دوره‌های قبل قانون تغییر کرد و مرحله پیش ثبت نام به قانون انتخابات اضافه شد. بیش از 48 هزار نفر برای تصاحب 290 کرسی مجلس ثبت نام کردند. برخلاف مجالس اول تا ششم که ورود به مجلس تکلیف و وظیفه بود امروز گویا این موضوع تغییر ماهیت داده و نمایندگی مجلس شغلی پر نان و آب شده است.گفتنی است نمایندگان اصولگرا و انقلابی مجلس یازدهم در سال 1399 نخست 231 میلیون تومان ودیعه مسکن گرفتند و در مرحله بعد صاحب خودرو دناپلاس شدند، مهم‌تر اینکه نماینده تبریز مدعی شد بیش از 80 نماینده مجلس خودرو شاسی بلند گرفته‌اند. مسأله دیگر انتشار فیش حقوقی یکی از نمایندگان انقلابی مجلس بود؛100 میلیون تومان ناقابل!

تأثیر رد صلاحیت‌ها 
بر کاهش مشارکت
اصل 99 قانون اساسی وظیفه شورای نگهبان را نظارت بر انتخابات مجلس می‌داند، با این وجود این شورا در جریان برگزاری انتخابات مجلس چهارم اعلام کرد نظارت استصوابیست، یعنی در همه مراحل انتخابات شورای نگهبان می‌تواند ورود کند و بر اساس صواب می‌تواند تصمیم گیری کند. با این تفسیر 41 نماینده مجلس سوم که جزو چهره‌های شناخته شده در سطح ملی به شمار می‌رفتند و قصد ورود به مجلس چهارم را داشتند رد صلاحیت شدند. مجلس چهارم با یک اکثریت اصولگرا تشکیل شد. ترکیب مجلس پنجم شکننده شد، اما مجلس ششم اکثریت کرسی‌هایش به اصلاح طلبان رسید. مجالس هفتم تا نهم با اکثریت اصولگرایان بود اما در مجلس دهم با وجود دولت روحانی که با حمایت اصلاح طلبان روی کار آمده بود مشابه مجلس پنجم شکننده شد.
قهر با صندوق رأی 
رد صلاحیت‌ها و اینکه مردم دیدند رایشان کارساز نیست باعث شد تا مردم به تدریج از صندوق رأی رویگردان شوند. برای نمونه مجلس دهم و دولت دوازدهم لوایح اف ای تی اف را تصویب کردند، اما در مجمع تشخیص مصلحت به محاق رفت.به همین دلیل مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم بیش از 42 درصد شد که پس از انقلاب بی سابقه بود. انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری هشتم (28 خرداد 1400) با مشارکت کمتر از 50 درصد برگزار شد. مشکلات اقتصادی، سیاست خارجی، تداوم تحریم‌ها زمینه نارضایتی را در جامعه شکل داده است.به همین دلیل اصلاح‌طلبان این بار نیامدند و اصولگرایان تنها در میدان رقابت می‌کنند.نکته قابل تأمل اینکه روز گذشته خبرگزاری فارس خبری منتشر کرد که تعدادی از چهره‌های اصلاح طلب ثبت نام کرده‌اند.این خبر توسط افرادی که نام آنها درج شده بود تکذیب شد.پرسش این است که هدف خبرگزاری فارس از انتشار این خبر چه بوده است؟آیا این خبرگزاری با انتشار یک خبر نادرست قصد داشته اصلاح طلبان را تشویق به ثبت نام کند یا هدف چیز دیگری بوده است؟ همچنین روزنامه کیهان روز گذشته نوشت: اصلاح طلبان به طور گسترده ثبت نام کرده‌اند. اکنون توپ انتخابات در زمین اصولگرایانی است که به نظر می‌رسد  دستشان خالی  و کارنامه‌شان غیر قابل قبول است. البته مردم نباید برای تغییر سرنوشت خود بی تفاوت باشند، بلکه می‌توانند به کسانی که به آنها خدمت نکرده اند رای ندهند و برای تعیین سرنوشت خود افراد دیگری را که از فیلتر عبور می‌کنند برگزینند. 

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا