علی مطهری: این که می گویند آمریکا رو به افول است، خیالات است
خبرآنلاین نوشت: «امریکا بزرگترین قدرت دنیاست و با یک فرمانش تمام بانکها با ما همکاری نمیکنند. آیا با قطع رابطه،با ادامه تحریمها و عدم توافق بر روی برجام به آمریکا ضربه زدهایم یا به ملت خودمان؟ زمانی میتوانیم به امریکا ضربه بزنیم که قدرت اقتصادی پیدا کنیم»
علی مطهری نماینده سابق مجلس از فعالان سیاسی میانه رو، در گفت و گو با «خبرآنلاین» از ناامیدی مردم که به اعتراضات سال گذشته دامن زد سخن گفت، و این که «اگر رویه موجود ادامه یابد آینده خوبی در انتظارمان نیست.» اکنون وضعیت اقتصادی گریبان مردم را به شدت می فشارد، و هر روز نرخ اجناس گران تر از دیروز به دستشان می رسد. او در این باره تاکید کرده بود که اگر روابط ایران با نظام بین الملل حل نشود شرایط اقتصادی حل نمی شود. ولی دولتمردان گوش شنوایی در این باره نداشتند. او در پاسخ به این سوال که «اگر حوزه اقتصادی اصلاح نشود چه اتفاقی میافتد» گفته بود:
«مشکلات اقتصادی ما تنها در صورتی اصلاح میشود که در توافقی با دنیا موضوع برجام را حل کنیم وگرنه وضع معیشت مردم خوب نمیشود.با معطل ماندن برجام سختیهای غیر ضروری بر مردم تحمیل کردهایم.عدهای فکر میکنند تحریمها نعمت است و دارند تحریمها را دور میزنند و بیاثر میشوند؛ یا اینکه امریکا رو به افول است و باید آخرین ضربه را وارد کنند. اینها خیالات است و باعث ایجاد سختیهای غیر ضروری برای مردم شده است. مردم فلسفه این سختیها را و این که به کجا میخواهیم برسیم درک نمیکنند. دائم از خود میپرسند چرا باید این سختیها را تحمل کنیم؟ زمانی به کشور تجاوز شده و خاک ما را اشغال کردهاند، میگوییم تا آخر میایستیم، حتی اگر صد هزار کشته دهیم تحمل میکنیم چون هدف روشن است. ولی الان معلوم نیست چرا تحریمها را باید تحمل کنیم؟ آیا میخواهیم اول آمریکا را نابود کنیم بعد وارد زندگی طبیعی و عادی شویم؟ این که نمیشود! امریکا بزرگترین قدرت دنیاست و با یک فرمانش تمام بانکها با ما همکاری نمیکنند. آیا با قطع رابطه،با ادامه تحریمها و عدم توافق بر روی برجام به آمریکا ضربه زدهایم یا به ملت خودمان؟ زمانی میتوانیم به امریکا ضربه بزنیم که قدرت اقتصادی پیدا کنیم. به نظر من راه حل فعلی برای مسائل اقتصادی این است که در ابتدا برجام را به جایی برسانیم، حالت طبیعی پیدا کنیم، مسئله FATF را حل کنیم و بعد از آن حل مسائل فنی اقتصادی مثل تورم، کاهش نقدینگی و رشد اقتصادی با اقتصاددآنها است.»
انتهای پیام