خرید تور نوروزی

موعد اجرای پیمان تغییرات اقلیمی پاریس فرا رسید

کمتر از یک سال از توافق اجلاس تغییرات اقلیمی پاریس در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۵ که با هدف کاهش گازهای گلخانه ای، کاهش دمای کره زمین و کاهش مصرف سوخت فسیلی، توسط ۱۹۵ کشور جهان تصویب شد می گذرد.

همانطور که از قبل در این توافقنامه پیش بینی شده بود، روز جمعه چهارم نوامبر سال ۲۰۱۶ موعد اجرای رسمی این پیمان است.

به گزارش یورونیوز، لوران فابیوس ماه دسامبر سال گذشته در اجلاس تغییرات اقلیمی در پاریس گفته بود: «من به حاضران در این کنفرانس نگاه می کنم و می بینم که عکس العمل ها مثبت است. هیچ اعتراضی وجود ندارد. بنابراین توافق پاریس در مورد تغییرات اقلیمی تایید می شود.»

اما اعتراضات وجود داشت. در مدت برگزاری اجلاس، تجمع فعالان محیط زیست در پاریس و در اطراف برج ایفل و تجمعات دیگری در کشورهای مختلف جهان صورت گرفت. اعتراض به سیاست های کشورهای شرکت کننده و مسئولیت آنها در قبال گرمایش زمین، کم کاری کشورهای ثروتمند و اعتراض به شرکتهای بزرگ نفتی از محورهای اصلی این تجمعات بود.

یکی از شرکت کنندگان در تجمع پاریس گفت: «خیلی بحث ها شد و خیلی خوب بود که کشورهای کوچکتر به کم کردن یک و نیم درجه دمای کره زمین متعهد شدند. ولی هدف این توافق مشخص نیست. کشورهای ثروتمند هیچ کاری انجام نمی دهند. زیرا منافع مشترک بسیاری با شرکتهای نفت و گاز دارند.»

امضاکنندگان پیمان مقابله با تغییرات اقلیمی متعهد می شوند که برای محدود کردن افزایش گرمای زمین به کمتر از ۲ درجه سانتیگراد تلاش کنند. برای اجرای این توافقنامه به تعهد کشورهایی نیاز بود که مسئول تولید حدود ۵۵ درصد از گازهای گلخانه ای در جهان بودند. در ماه آوریل ۲۰۱۶، نمایندگان ۱۷۵ کشور جهان در مقر سازمان ملل حضور یافتند و با امضای پیمان پاریس، گام نخست را برای عملی کردن آن برداشتند.

تصویب توافق تغییرات اقلیمی توسط اعضای پارلمان اروپا در ماه اکتبر امسال نیز اهرم فشار لازم را برای اجرایی کردن این پیمان ایجاد کرد. مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا در این مورد گفت که تصویت پیمان پاریس در پارلمان اروپا، راهی برای اطمینان حاصل کردن از اجرای این توافقنامه در سراسر جهان ایجاد خواهد کرد.تاکنون ۹۲ کشور از ۱۹۲ کشور امضا کننده توافقنامه، اجرای آن را بصورت قانونی درآورده اند. اما مهمترین موفقیت این پیمان تاکنون، متعهد شدن چین و ایالات متحده، دو کشور بزرگ تولید کننده گازهای گلخانه ای به این توافق بوده است. این دو کشور در ماه سپتامبر امسال اجرای پیمان اقلیمی پاریس را بطور رسمی در کشورهای خود تصویب کردند.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در مورد تعهد آمریکا و چین به این پیمان گفت: «آقای بان کی مون، در جلسه مهمی در چین، اسناد تصویب پیمان اقلیمی هر دو کشور را دریافت کرد. ما امیدواریم که رئیس جمهور بعدی آمریکا در سال ۲۰۱۷ همچنان نقش رهبری ایالات متحده در این موضوع را ادامه بدهد.»

هفتم نوامبر (۱۷ آبان) امسال، بیست و دومین اجلاس سالیانه تغییرات آب و هوای یا «تغییرات اقلیمی» در مراکش برگزار خواهد شد. پیدا کردن راهکارهای عملی برای اجرای پیمان اقلیمی، در دستور کار کشورهای شرکت کننده در این اجلاس قرار دارد.

انتهای پیام

بانک صادرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا