دکتر پزشکیان در دیدار با جمعی از هموطنان: جامعه توسعهيافته به اقليتهايش احترام ميگذارد
دکتر مسعود پزشکیان در دیدار با جمعی از هموطنان دعوت کننده از وی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: ايران مال همهی ملت است، ملت ايران يعني كرد و فارس و ترك و عرب و بلوچ و غیره. فقط باید یک ملاک داشته باشیم؛ شايسته سالاري ولاغیر. طرح برخی مسایل حاشیهای، به دليل رعايت نشدن عدالت متناسب در همهی مناطق است. اگر عدالت رعايت شود اين مسایل پيش نميآيد.
هر مسالهای را به دست متخصصش بسپاریم
به گزارش انصاف نیوز (رسانهی کمپین انتخاباتی دکتر مسعود پزشکیان)، وزیر دولت اصلاحات و نمایندهی کنونی مردم تبریز در مجلس در این دیدار با بیان اینکه «هر کس وارد انتخابات میشود باید تیم کارشناسی در تمام بخشها داشته باشد»، گفت: مشکل مملکت ما این است که مثلا نمایندهی مجلس تصور میکند باید در مورد تمام امور نظر بدهد. در مورد ریاست جمهوری هم اینطور است یعنی نباید تصور داشت کسی که بر سر کار آمد باید خودش به همه چیز علم داشته باشد؛ اتفاقا کسی که چنین ادعایی دارد مردم را گول زده است و مردمی هم که چنین توقعی دارند، خودشان زمینهی گول خوردن را فراهم میکنند. ما باید یاد بگیریم که هر مسالهای را به دست متخصصش بسپاریم و اگر علمی نداریم، در آن دخالت نکنیم.
با 750 میلیارد دلار پول نفت کدام طرح زیربنایی به نتیجه رسید؟
وی در پاسخ به این پرسش که «اگر جای آقای احمدی نژاد بودید، چه میکردید؟»، پاسخ داد: من اگر جای ایشان بودم به جای اینکه در این سالها هزار طرح داده شود که هیچ کدام به سرانجام نرسد، به زیرساختها توجه میکردم و مثلا دو مشکل آب و راه را حل میکردم. در زمینهی آب واقعا کشور با مشکل موجه است ولی راهکار دارد. همینطور وقتی راه و وسایط نقلیهی عمومی در سراسر کشور مشکلی نداشته باشد، دولت اگر بنزین را گران هم بکند مشکلی پیش نخواهد آمد، چون مردم میدانند با چه وسیلهای و با بهرهوری بیشتر به راحتی به مقصد میرسند. باید به نحوی مدیریت صورت بگیرد که اگر از من مالیات اتوبان و راه بگیرند ناراضی نباشم و با کمال میل بدهم، چون بدانم برای سهولت کار خودم است. حالا شما ببینید با 750 میلیارد دلار پول نفت چه کردند؟ کدام طرح زیربنایی به سرانجام رسید؟
باید جوانان را به خارج فرستاد تا علم بیاموزند
وی همچنین دربارهی اولویت جوانان نیز گفت: اگر من مسولیتی داشتم، بخشی از جوانان را به خارج کشور میفرستادم که علم بیاموزند؛ پول خرج آنها میکردم که باسواد شوند و علم جدید یاد بگیرند. بالاخره حداقل 50 درصد این جوانان به کشور باز خواهند گشت و مفید خواهند بود، ببینید چین هم همین کار را کرد که الان به اینجا رسیده است. ما برای پیشرفت نیاز به علم داریم، کار غیر علمی جواب نمیدهد.
احترام به اقوام عين توسعهيافتگی است
پزشکیان همچنین در پاسخ به پرسشی گفت: وجود اقوام مختلف ایرانی در کشور ما يك واقعيت است. من در كردستان و بلوچستان و آذربايجان زندگي كردهام، هر يك از اينها در کنار این که ایرانی هستند، فرهنگ و زبان خاصی هم دارند. ايران را همهی اقوام تشكيل دادهاند ولی در بررسی صلاحیت انجام کارها و تصدی مسوولیتها، باید حق با كسي باشد كه داناتر است. اگر شايسته سالاري نباشد، اين كشور را به جان هم مياندازند.
وی افزود: احترام به زبان و فرهنگ و شخصيت اقوام، عين توسعهيافتگي است. اگر ما بخواهيم توسعه پيدا كنيم بايد به اينها اهميت دهيم. من زماني به تايلند رفته بودم، در بيمارستانهاي تايلند به هفت زبان زنده سرويس ميدادند. به قول خودشان ميگفتند؛ راحت باشيد، ما يك مترجم به زبان شما داريم كه حرفهايتان را بزنيد. ما در کشور خودمان هم باید با عدالت رفتار كنيم؛ حتي اعتقاد دارم اقوامی كه در روستاهاي مناطق مختلف کشور زندگي ميكنند، بايد بتوانند وقتي به شهر مي آيند به زبان خود سرويس بگيرند.
جامعه توسعهيافته به اقليتهايش احترام میگذارد
دکتر پزشکیان افزود: جامعهی توسعهيافته به اقليتهايش احترام ميگذارد. ايران مال همهی ملت است، ملت ايران يعني كرد و فارس و ترك و عرب و بلوچ و غیره. قوم و قبيله، همه براي شناسايي خدا است و تنها ارزش، تقوا است. برتري قومي و زباني مطرح و ملاک نيست، تنها كساني ارزشمندترند كه متقيتر هستند. فقط باید یک ملاک داشته باشیم، شايسته سالاري ولاغیر. طرح برخی مسایل حاشیهای، به دليل رعايت نشدن عدالت متناسب در همهی مناطق است. اگر عدالت رعايت شود اين مسایل پيش نميآيد.
انتهای پیام