خرید تور نوروزی

«مردم و نظام نباید مسجد را جناحی کنند»

حجت‌الاسلام شیخ علی واشقانی فراهانی، موسس و امام جماعت مسجد امام رضا(ع) در یادداشتی به مناسبت «روز جهانی مساجد» نوشت:

مسجد سفارتخانه اسلام است و امام جماعت سفیر آن و مردم امت اسلام در مسجد هستند. بدیهی است که از جمله فعالیت فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران تجدید بنای حیات اتفاقاتی که در تاریخ افتاده است. از این موارد آتش زدن مسجد الاقصی اولین قبله مسلمانان جهان، که سومین حرم شریف الهی به شمار می رود، و از جهت دیگر، این حرم شریف ارتباط تنگاتنگی با حادثه رسول گرامی اسلام(ص) دارد، و خداوند متعال نیز در سوره اسراء به جایگاه و موقعیت آن اشاره نموده و میفرماید: «سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ البَصِيرُ»؛ (تسبیح و تقدیس خدایی را سزاست که بنده خود (محمدبن عبدلله) را در شبی از مسجدالحرام (مکه) به مسجدالاقصی (بیت المقدس) برد، آنجا که دور و بر آن را پر برکت (از مادی و معنوی) ساخته‌ایم، تا برخی از نشانه‌های (عظمت و قدرت خداوندی) خود را به او بنمایانیم. بی گمان خداوند پس شنوا و بیناست.

جنایت به آتش کشیدن مسجدالاقصی اولین تلاش آشکار صهیونیست‌ها برای تخریب این مکان مقدس بود، که در تاریخ 21 اگوست 1969 یک یهودی استرالیایی تبار به نام (مایکل روهان) با روشن کردن آتش درمسجدالاقصی باعث شد که منبر صلاح الدین به طور کامل طعمه حریق شود و صحن‌های جنوبی نیز در آتش بسوزد، تا جایی که مساحت بخش آتش گرفته مسجد به 1500 متر مربع رسید. یک سوم از مساحت 4400 متری این مسجد مبارک را در بر گرفت.

روز آتش سوزی، شهرداری صهیونیست قدس اشغالی آب مسجدالاقصی را قطع کردند تا آب لازم برای خاموش کردن آتش فراهم نباشد، ضمنا خودروهای آتش نشانی رژیم صهیو نیستی نیز بعد از آنکه آتش خاموش شد وارد عمل شدند. آری برای حیات مسجدالاقصی تعاون و تفاهم بین المللی حکومتی و دولتی و مردمی جامعه اسلامی را می‌خواهد از جمله حرکت تاریخی نظام جمهوری اسلامی؛ روز 30 مرداد را روز تعظیم و نکوداشت مساجد نهاد و این در تاریخ اسلام مورد توجه بوده است که امام صادق (ع) فرمود: همانا به تعظیم مساجد فرمان داده شده است چرا که مساجد خانه‌های خداوند در کره زمین هستند و در عصر معاصر نیز مدافع مساجد باید شد چرا که پیدایش اسلام و استمرار آن از مسجد بوده است.

مسجد نهاد بسیطی است که حافظ حقوق مبانی اسلام و هر کشور اسلامی می‌باشد، و اولین خانه خدا در جهان است که سر منشا برکت و هدایت برای عالمیان است و تمام ملل اسلامی جهان در آن برادر و برابرند و کارگزاران آن نیز با تقوایان می‌باشند، مسجد قطب‌نمای دین اسلام است در تمام زوایای نظام اسلامی که حتی انشعاب شهر و شهرسازی با مرکزیت مسجد است، از موارد بهره‌گیری آن استفاده بهینه مسافران و بیماران شهرستانی هستند که می توانند در شهری که در آن فاقد منزل هستند همچون اصحاب صفه در مسجد امنیت داشته باشند و از مکان مخصوص و تعریف شده در جوار مسجد با هماهنگی لازم چند روزی مسافران و بیماران نیز استفاده کنند و به خصوص در زمان‌های بحرانی که انتظار مردم این است که مساجد در خدمت ملت باشند پیرو فرمایش مقام معظم رهبری که ابراز داشتند.

مسجد می‌تواند پایگاه همه کارهای نیک باشد. چنین مسجدی همان مسجد طراز اسلامی است و باید هر لحظه مسجد در خدمت مردم و مدافع نظام اسلامی باشد، به خصوص کسانی که از شهری به شهر دیگر سفر می کنند مسجد امید آنها باشد، در این راستا مسجد امام رضا(ع) سرای سرزمین ایران است و مردم نیز از اینگونه عملکرد مسجدامام رضا (ع) رضایت مضاعف دارند و اظهار می‌دارند در مسجد شهرمان بیشتر اوقات به رویمان بسته است اما در مسجدامام رضا(ع) به رویمان باز است که در صدر اسلام مسجد اینگونه بود و امروز هم باید باشد. امام خمینی(ره) فرمود: کاری کنید که مساجدمان به صدر اسلام برگردد، و برگرداندن مساجد به صدر اسلام ویژگی‌هایی دارد که باید به آنها توجه و عمل نمود.

تا آنجایی که ممکن است زمامداران در مساجد حضور یابند و دیگر اینکه مسجد را دفتر مراجعات مردمی خود قرار دهند، و به عمران مسجد دقت لازم را ایفا نمایند، مسجد مجهز به امکانات فرهنگی از جمله کتابخانه شایسته و به روز باشد که مسجد امام رضا (ع) دارای کتابخانه جامع می باشد و جلسات فرهنگی مذهبی گسترده داشته و دارد و امام جماعت شبانه روز در شبستان مسجد پاسخگوی مراجعات مردمی هستند و مصاحبه و مقاله در مطبوعات و صدا و سیما به شکل مقتضی صورت می گیرد و تالیف کتاب در حوزه مسجد و اخلاق روایی می باشد، برای تقویت مسجد باید جملگی همکاری مقتضی را ایفا نمود و به آن وقت مطلوب گذاشت. وای بر حال کم فروشان که در قرآن آمده است و عبارت قرآنی می تواند در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی هر انسانی را در بر گیرد.

در شان مسجد نیست که در خدمت به آن همت شایسته نشود و کم کاری شود. باید وقت گذاشت در خدمت به مسجد که پیامبر اسلام در این خصوص وقت مطلوب می گذاشت از هر لحاظ به عمران و آبادانی مسجد دقت لازم را عمل می نمود حتی کسانی که در مسجد در حال نماز بودند پیامبر در مسجد می ایستاد و بعد از نماز به امور آنها رسیدگی می کرد و در مسجد به اقتضای زمان سخنرانی کوتاهی داشت که همیشه شرایط مردم را مراعات می نمود و به ظرفیت استعداد مردم سخن می گفت و هیچ گاه از خدمت به مردم غفلت نمی کرد و حتی در حال بیماری هم جهت اقامه نماز جماعت در محراب مسجد حضور می‌یافت و با توده مردم روابط نیک داشت، بهترین الگو در تمام شاخصه ها مدیریت جامعه و به خصوص در اداره مسجد، و حال آنچه از نگاه مردم در خدمت به مسجد از امام مسجد انتظار دارند عمل است که بتواند مسجد را با نیاز های محل و منطقه مدیریت کند و چندین خیابان منتهی به مسجد را مورد عنایت نیز قرار دهد و مسائل نیاز مبرم محل را به سمع و نظر زمامداران برساند و در رفاه و آبادانی محل همت وافر داشته باشد که مسجد سفارتخانه اسلام است و امام جماعت سفیر آن و مردم امت اسلام در مسجد هستند و اما مسجد حقوقی به مردم و نظام دارد و مردم و نظام هم حقوقی به مسجد دارند و از جمله حقوق مسجد این است که در اجرای مراسمات ملی و مذهبی خود امنیت محل و مردم باشد و مدافع نظام اسلامی و تبین کننده سیاست های رهبری و بازگو کردن دستاورد های انقلاب اسلامی و دیگر ایجاد مزاحمت نکردن همسایه های مسجد امنیت صوتی و طرح ترافیک و تردد حمل و نقل های ماشینی باید متولیان مسجد لحاظ نمایند و جمله حقوق مسجد به توده مردم این است که مردم به سهولت و سریع و تکریم مردم از فضای مسجد بهره گیرند.

اما نظام و حقوق مردم بر مسجد این است که به تمام ابعاد مسجد عملگرایی با مهارت داشته باشند و از لحاظ استحکام مهندسی ساختمانی کارشناسی شده ساخته شود و از دیگر حقوق مسجد است که از هر گونه عوامل کاهش مردم و فعالیت مسجد می شود باید از آن خودداری نمود و بر مردم و نظام است که در حقوق مسجد از ساخت حسینیه و یا تشکل هیئت در جوار مسجد و به جهت موازی کاری و تضعیف رسالت و کرامت منع نمود که مسجد در امکان مذهبی بر هر هیئت و مکان دیگر ارجحیت دارد.

مردم و نظام نباید مسجد را حزب و جناحی کنند بلکه مسجد باید فراجناحی عمل کند و تقویت حزب ا… و دفع حزب شیطان باشد. سیاسی باشد در کلان مسائل نظام و مردم و اما دست آویز سیاسیون نگردد و همچنین امام مسجد نباید خود را در مسیر سیاسیون قرار دهد. با روح ولایت و مردمی و انقلابی و با مردم با مهربانی رفتار نماید و با علم و تجربه امام جماعت حقیقی کسی است که در تمام حوزه های مسجد پیشگام و پیشتاز باشد و پرچمدار عمل و پاسدار ارزش های اسلامی و مردم را از عملکرد خود مطلع سازد و با تقوا و راستگویی در بین مردم او را بشناسند که یکی از ویژگی های امام مسجد این است که در بین مردم و نماز گزاران دارای مقبولیت اجتماعی باشد و زندگی خود را با مردم و مسجد عجین کرده باشد که رسالت امام مسجد احیاء رسالت اسلام در مسجد است و روح فعالیت فرهنگی و تبلیغ عمل است.

عملی که بازتاب اثر گذاری در ترویج دینی مردم و محبوبیت تالیف قلوب ملت باشد و از وظایف چشمگیر زمامداران است که در حفظ حقوق مسجد همچنان حضور یابند و این حضورمسئولین ثمرات بسیاری در پیوند نظام و مردم خواهد داشت و دیگر اینکه تدریس مدیریت مسجد و تجربه مهارت‌های امام مسجد و کارگزاران آن در حوزه های علمیه و دانشگاهها و مدارس الزام عملی است و در مسجد امام رضا(ع) به اینکه کارگزاران و امام جماعت مسجد ارتباط بلا واسطه با مردم دارند از حضور همیشگی این مجموعه در مسجد خوشحال هستند می گویند ای کاش سایر مساجد هم همچون مسجد امام رضا (ع) شبانه روز در خدمت مردم بود.

در اینجا یادآور میشود که این مسجد مردمی و ولایت مدار است و در بسیاری از مسائل روز کار می کند از جمله مهد نونهالان و جلسات متعدد آقایان و بانوان وجود دارد اما این مسجد فعالیت اقتصادی آنچنانی ندارد و با حداقل هزینه ریالی با بیشترین خدمات انجام وظیفه می کند و از مسئولین و متمکنین انتظار می رود مسجدی که محل منابع درآمد مالی ندارد و اما همچنان در خدمت نظام و انقلاب اسلامی و مردم امید اعتماد است مساعدت شود. مردم می گویند چرا کارهای این مسجد در خبرگزاریها و صدا و سیما اطلاع رسانی نمی شود. با توجه به این که اسلام در نشر و ترویج کار نیک سفارش نموده است تا دیگران هم نیز به کار نیک تشویق شوند، که در هفته جهانی مساجد شایسته است که مردم را از جایگاه مسجد که در قرآن و نگاه انبیا و اهل بیت(ع) آمده است آگاه نمود و در تجلیل و بزرگداشت مسجد کتاب و مقاله نوشت که فعالیت های مساجد را ثبت در تاریخ نموده و آیندگان در این مورد قضاوت خواهند کرد. پس باید عملکرد درخشان از خود به یادگار گذاشت که این اندیشه بیان فرهنگ دینی هر ملت و امام مسجدی خواهد بود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا