توضیحات حمیدرضا جلاییپور درباره جلسه عدهای از اساتید دانشگاه با وزیر کشور
حمیدرضا جلاییپور دربارهی دیدار اخیر برخی استادان دانشگاه با وزیر کشور دولت سیزدهم میگوید که چنین جلسات گفتگویی مفید است اما به شرط آنکه مسئولان به پیشنهادهای مطرحشده در این جلسات در عمل توجه نشان دهند؛ موضوعی که سال گذشته هم نشست بود، ولی کار چشمگیری نشد.
این استاد دانشگاه تهران در گفتوگوی کوتاهی با انصاف نیوز دربارهی دیداری که در روزهای اخیر با حضور جمعی از استادان دانشگاه و سردار وحیدی، وزیر کشور برگزار شد، گفت: وزارت کشور برای این جلسه از اساتید مختلفی دعوت کرد و افرادی با دیدگاههای مختلف بر اساس دعوتی که شده بود در این جلسه حضور داشتند از آقای دکتر شکوریراد تا دکتر عبدالکریمی و تا آقای کوشکی بودند.
آقای جلاییپور با اشاره به جلسهای مشابه در سال 1401 گفت: در سال گذشته هم چنین جلسهای با اساتید دانشگاه از سوی وزیر کشور برگزار شده بود؛ در کل برگزاری چنین جلساتی میتواند مفید باشد اما به شرط اینکه مسئولان به پیشنهادها و انتقادهایی که مطرح میشود در عمل هم توجه نشان دهند و حداقل بخشی از آنها را اجرایی کنند.
او در پاسخ به این سوال که «آیا به موارد مطرحشده در جلسهی سال قبل در این یک سال توجهی شده است؟» گفت: در این جلسه اتفاقا در این باره بحث شد که به موارد گفتهشده در جلسهی سال گذشته توجه نشد و دولت پیگیریهای لازم را برای اجرایی کردن آنها نداشته است. در یک سال گذشته بهجای پیشنهادها کارهای دیگری پیگیری شد مثل استفاده از ابزار جریمه نقدی برای برخورد با پوشش زنان که فقط نارضایتیساز است؛ یا مثل ایجاد محدودیت بیشتر بر قانون انتخابات؛ یا مثل ابزارهای موقتیسازی مستمر برای کنترل اساتید. با این وجود امسال هم دوباره این جلسه برگزار شد و اتفاقا بحثهای خوبی هم در آن مطرح شد اما پیگری عملی پیشنهادات مهم است.
جلاییپور دربارهی اینکه «چه موانعی بر سر اجرایی شدن پیشنهادهای مطرحشده در چنین جلساتی وجود دارد؟»، گفت: این سوال را باید از آقای رئیسی بپرسید. ایشان شایسته هست که پاسخ دهند که چرا در دولت به جلسات کارشناسی که خودِ دولت برگزار میکند و بحثهایی در آن تا حدود اجماعی است توجهی نشان نمیدهند.
این استاد دانشگاه تهران در واکنش به ادعای برخی رسانههای اصولگرا که چنین دیداری را به معنای نبود شکاف میان جامعه دانشگاهی و دولت دانسته بودند، گفت: چنین نتیجهگیری از این دیدار دقیق نیست؛ از یک طرف استادها را برای این جلسات دعوت میکنند و از طرف دیگر از طریق بوروکراسی عذر اساتید منتقد را میخواهند. در جلسه به نام این اساتید اشاره شد؛ این رفتارهای متناقضی است که از دولت مشاهده میکنیم.
او در ادامه افزود: در جلسه با وزیر کشور هم این بحث را مطرح کردم که یکی از گرفتاریهای مهمی که دانشگاهها با آن مواجه هستند و در دورهی آقای رئیسی تشدید شده است و آقای وزیر علوم هم منفعلانه به این موضوع فقط نگاه میکند برخورد با استادهای دانشگاه با ابزار آزمایشی و موقتیسازی است.
جلاییپور گفت: برای مثال استادهایی که بیست سال است کارنامهای قابل دفاع در دانشگاه تهران دارند همچنان موقت و آزمایشی هستند. وقتی که دولت در دانشگاه که میتواند نقطهی تعادلبخش در جامعه باشد برای کنترل دانشگاهیان از ابزار موقتیسازی استفاده میکند آن دولتی که چنین رفتاری کند خودش موقتی و متزلزل خواهد شد.
انتهای پیام