خرید تور تابستان

پایان بساط فیلترشکن فروش ها

همشهری آنلاین در پی گزارشی از پایان بساط فروش فیلترشکن خبر داد.

همشهری آنلاین نوشت:

روز گذشته کمیسیون صنایع و معادن گزارشی از وضعیت اینترنت کشور را در مجلس قرائت کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، این گزارش نشان می‌دهد که ۶۴درصد کاربران از وی‌پی‌ان یا اصطلاحا فیلترشکن استفاده می‌کنند. مشکلات شبکه اینترنت، اقتصاد دیجیتال، فرسودگی زیرساخت‌ها، تعدد مراکز تصمیم‌گیر در فیلترینگ، اختلاف نظر در مورد شاخص‌ها، افزایش نامناسب پهنای باند و موضوعات دیگر از مباحث مطرح شده در این جلسه بود. همچنین محمدباقر قالیباف از مهاجرت متخصصان اظهار نگرانی  و بر به کارگیری آنها در کارها تأکید کرد.عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات در صحن علنی مجلس اعلام کرد شاخص‌های کیفی اینترنت رو به بهبود است و سرعت افزایش یافته و نوسان تأخیر کاهشی است و این آمارها در مراجع بین‌المللی قابل دسترسی است و شاخص PQI هم در بیشتر موارد بهبود یافته است.زارع‌پور همچنین اعلام کرد با طرحی که به هیأت رئیسه ارائه می‌کند می‌توان بساط فیلترشکن فروشی را جمع کرد.وزیر ارتباطات تأکید کرد نخستین کار این است که باید در لیست مصادیق فیلترینگ یک بازنگری جدی انجام شود. د رادامه نکته های مهم این جلسه را می خوانید.

استفاده ۶۴ درصد کاربران از فیلترشکن
گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد بررسی کیفیت اینترنت و شاخص‌های مرتبط با آن با رویکرد چالش‌های ایجاد شده برای شهروندان و کسب‌وکارهای اینترنتی بود.یکی از نکات حائز توجه در این گزارش که از سوی سخنگوی کمیسیون قرائت شد بر این نکته تأکید می‌کرد که ۶۴ درصد کاربران از فیلترشکن استفاده می‌کنند.اما یکی از موارد مطروح در گزارش سهم پهنای باند ناشناس بود که به ۲۵درصد رسیده است. اگرچه توضیح بیشتری درباره پهنای باند ناشناس داده نشد، اما می‌توان حدس زد که این موضوع به وی‌پی‌ان‌ها مرتبط است.

اختلال در دسترسی آسان
از نکات قابل توجه دیگر در این گزارش، اختلال در دسترسی آسان شهروندان به اینترنت و کسب‌وکارها بود. به‌گفته روح‌الله عباسپور، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن، تعداد قابل توجهی از سایت‌های مورد نیاز شهروندان با اعمال تحریم و عدم‌دسترسی مواجه است و باید اقدامات لازم برای رفع این مشکل صورت گیرد.

افزایش سهم اقتصاد دیجیتال
در مقدمه گزارش کمیسیون صنایع و معادن به لایحه برنامه هفتم در مورد سهم اقتصاد دیجیتال از جی‌دی‌پی اشاره شده که باید تا سال۱۴۰۶ از ۸درصد فعلی به ۱۵درصد افزایش یابد. اما در عین حال تأکید شده که «از جمله ملزومات اصلی برای تحقق هدف مذکور توانایی شبکه ارتباطی کشور برای انتقال مناسب داده‌های اطلاعاتی و بهره‌مندی کسب‌وکارهای دیجیتال محور، از اینترنت با کیفیت است.»

شاخص‌ها رو به بهبود است
‌وزیر ارتباطات ‌ پس از قرائت گزارش کمیسیون صنایع و معادن و ایراد سخنان نمایندگان مجلس به تشریح فعالیت‌های خود پرداخت. عیسی زارع‌پور با اشاره به اینکه طی ۲سال گذشته وزارتخانه متبوعش تلاش کرده زیرساخت‌های ارتباطی کشور در همه لایه‌ها افزایش یابد، گفت: شاخص‌های کیفی بین‌المللی هم وضعیتی رو به بهبود را نشان می‌دهد.

کاهش قطعی‌ها، افزایش سرعت
به‌گفته وزیر ارتباطات، تعداد قطعی‌ها و تعداد لینک‌های اشباع کاهش پیدا کرده و این نشانگر روند توسعه در زیرساخت‌های اینترنت کشور است.زارع‌پور همچنین به نقاط تبادل ترافیک داخلی اشاره کرد و ادامه داد: از ابتدای دولت این نقاط توسعه پیدا کرده و بیش از ۳ برابر افزایش یافته است. در لایه تجمیع نیز که در اختیار شرکت مخابرات است تلاش‌هایی صورت گرفته اما کافی نیست.او همچنین تأکید کرد که در بحث شاخص‌های کیفی شبکه، هم سامانه‌های مدیریتی ما در داخل و هم مراجع بین‌المللی رویه رو به بهبود را نشان می‌دهند. شاخص‌های کیفی شبکه طی ۳سال گذشته رو به بهبود ‌ و از نظر سرعت رو به افزایش بوده و از نظر میزان تأخیر و نوسان تأخیر که مردم را آزرده می‌کند کاهشی بوده است.

تعدد مراکز تصمیم‌گیر
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه مردم ما شایسته بهترین‌ها هستند و می‌پذیریم کار نشده فراوان است، ادامه داد: چالش‌های پیش روی ما زیاد و یکی از آنها تعدد مراکز تصمیم‌گیر است که باعث ایجاد مشکل در شبکه شده است و ما در تلاشیم به شکل متوازن رشد داشته باشیم.به‌گفته زارع‌پور، بعضا انتظار می‌رود با ابزار فنی انتظارات را برآورده کنیم. به‌عنوان مثال در همین بحث قطعی اینترنت در جریان کنکور سراسری انتظاراتی وجود دارد که با مقاومتی که انجام شد این اتفاق صورت نگرفت، اما در سال‌های گذشته این اتفاق افتاد. باید موضوعات مشخصی در حوزه فنی تصمیم‌گیری مدنظر قرار گیرد.

استفاده از ابزارهای غیرفنی
وزیر ارتباطات در بخشی دیگر از سخنان خود به مسئله فیلترینگ اشاره کرد و گفت: با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در کارگروه مصادیق مجرمانه، ما مجری تصمیمات این کارگروه هستیم، اما پاسخگویی و تبعات تصمیمات این کارگروه با ماست و ما معتقدیم تا جایی که ممکن است باید از ابزار غیرفنی برای مدیریت شبکه استفاده کرد.زارع‌پور با اشاره به اینکه موضوع ساماندهی فیلترشکن‌ها و مواجه شدن با سوداگری فیلترینگ هم ازجمله همین موضوعات است ادامه داد: معتقدیم راهکار جمع‌آوری آن صرفاً فنی نیست. مدیریت این موضوع نیازمند یک قانون مشخص است که من آن را به هیأت رئیسه مجلس تقدیم خواهم کرد.

فیلترشکن فروش‌ها و تحریم
وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه «معتقدیم می‌توانیم بساط فیلترشکن فروشی را جمع کنیم» آرزو کرد هیچ ایرانی برای هیچ نیازی سراغ فیلترشکن نرود و برنامه خود را برای این موضوع عرض خواهم کرد.زارع‌پور با اشاره به اینکه دفاع از حقوق ایران در مقابل تحریم‌ها موضوع دیگری است که باید به آن بپردازیم، ادامه داد: ما در مدت اخیر با تحریم بیش از ۳۰۰هزار دامنه پرکاربرد توسط کسانی که مدعی دفاع از حقوق مردم هستند مواجهیم و حل این موضوع نیازمند رایزنی در سطح مراجع بین‌المللی است.

افزایش محدود ظرفیت پهنای باند
رضا تقی‌پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به افزایش روزانه نیاز به پهنای باند در کشور، گفت: متأسفانه ظرفیت شبکه‌ها به اندازه کافی افزایش پیدا نکرده است و به تعبیری همان مشکلی که در برق داریم و به‌خوبی مشهود است متأسفانه در این حوزه به‌صورت نامشهود داریم.به‌گفته تقی‌پور، اصلی‌ترین دلیل مشکلات موجود در دسترسی شهروندان به شبکه اینترنت، استهلاک زیرساخت‌های موجود و عدم‌سرمایه‌گذاری کافی طی ۱۰سال گذشته در این حوزه است.

فیلترینگ‌های غیرضروری
لطف‌الله سیاهکلی یکی دیگر از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با انتقاد از مسدود شدن دسترسی به برخی سایت‌های اینترنتی گفت: در ابتدا که اینترنت آمد، بسیاری از سایت‌ها را بستیم و فیلتر کردیم اما امروز باید در این اقدام بازنگری صورت بگیرد.به‌گفته او، الان فیلتر برخی از این سکوها نظیر گوگل پلی، توییتر و یوتیوب دیگر موضوعیت ندارد. یوتیوب یک سایت مهارت محور است که نسبت به بسیاری از سایت‌هایی که الان در دسترس هستند، پاک‌تر است.

نگرانی رئیس مجلس از مهاجرت متخصصان
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی هم در جلسه روز گذشته گفت: یکی از بحران‌های پیش‌روی ما کاهش جمعیت است که برای رفع آن داریم تلاش می‌کنیم اما اکنون پنجره جمعیتی جوان و نیروهای مسلط ما در حوزه فناوری اطلاعات در اوج است که این بزرگ‌ترین فرصت برای کشور مان به شمار می‌رود اما ما به این موضوع توجه نداریم و این نیروها را داریم از دست می‌دهیم و بعضا از کشور خارج می‌شوند.قالیباف هم به سهم ۱۵درصدی اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: باید از این فرصت استفاده کنیم. جوانان بین ۳۰ تا ۴۰سال ما بیشترین جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند که در حوزه اطلاعات نیز متخصصان زیادی داریم. این یک فرصت استثنایی برای کشور است که باید به آن توجه کنیم.به‌گفته او، همانطور که در مجلس شورای اسلامی گفته شد، در جلسه شورای‌عالی فضای مجازی نیز بحث شده و گزارشی در این زمینه نیز تهیه شده است. مردم در جاهایی به‌دلیل قطعی و عدم‌دسترسی دلخور هستند و این موضوع خساراتی را برای کسب‌وکارها درپی داشته است. در کنار اینکه باید اقداماتی صورت گیرد که این اشکالات در شبکه برطرف شود باید جلوی وارد شدن هزینه و خسارت به مردم هم گرفته شود.

سایت روزنامه شرق نیز در مطلبی با عنوان << جرم‌انگاری نشده؛ نهادهای انتظامی پاسخ بدهند >> در این باره نوشت:

جلسه هیئت دولت، روز گذشته به ریاست سید‌ابراهیم رئیسی برگزار شد. وزرا و اعضای کابینه با ارائه گزارش‌هایی به تشریح عملکرد و اقدامات صورت‌گرفته در حوزه کاری خود پرداختند. پس از جلسه هیئت وزیران، برخی اعضای کابینه با حضور در جمع خبرنگاران به سؤالات‌ آنها پاسخ دادند.

جرم‌انگاری نشده؛ نهادهای انتظامی پاسخ بدهند

شرق: جلسه هیئت دولت، روز گذشته به ریاست سید‌ابراهیم رئیسی برگزار شد. وزرا و اعضای کابینه با ارائه گزارش‌هایی به تشریح عملکرد و اقدامات صورت‌گرفته در حوزه کاری خود پرداختند. پس از جلسه هیئت وزیران، برخی اعضای کابینه با حضور در جمع خبرنگاران به سؤالات‌ آنها پاسخ دادند. عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حاشیه جلسه هیئت دولت به سؤال «شرق» درباره درآمد ناشی از فروش فیلترشکن‌ها پاسخ داد. عیسی زارع‌پور در گفت‌وگو با «شرق» درباره اینکه به‌عنوان وزیر ارتباطات مشخصا بگویید ارقام نجومی حاصل از فروش فیلترشکن‌ها به جیب چه کسانی می‌رود؟ گفت: این سؤال باید از کسانی که متولی گردش مالی در کشورند پرسیده شود. من که متولی پرداخت‌ها در کشور نیستم‌ اما به‌عنوان وزیر ارتباطات همه تلاشم این است که سرویس‌های باکیفیت برای مردم مهیا کنیم. او ادامه داد: به‌عنوان وزیر ارتباطات وظیفه دارم بعد از فیلترشدن شبکه‌های اجتماعی خارجی، شبکه‌های اجتماعی داخلی و پیام‌رسان‌های داخلی را تقویت کنم که مردم عزیزمان نیاز به استفاده از فیلترشکن نداشته باشند. هر‌چند‌ هم‌اکنون میلیون‌ها نفر از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده می‌کنند.

وزیر ارتباطات در پاسخ به اینکه تعداد زیادی از شهروندان هم از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده نمی‌کنند، بیان کرد: بالاخره این انتخاب آنها‌ست و می‌توانند از این پیام‌رسان‌ها استفاده نکنند‌ اما درباره تراکنش‌های مالی مدنظر شما، قانون مشخصی برای مقابله با تولید فیلترشکن در کشور وجود ندارد و این مسئله باید در کشور حل شود.

زارع‌پور در پاسخ به اینکه به‌عنوان وزیر ارتباطات مشخصا بگویید درآمد حاصل از فروش فیلترشکن‌ها به جیب چه کسانی می‌رود؟ اظهار کرد: بنده نه پلیسم و نه نهاد امنیتی هستم که بدانم پول ناشی از فروش فیلترشکن‌ها به جیب چه کسانی می‌رود. البته این تخلف است، هر‌چند در‌این‌باره جرم‌انگاری نشده و قانونی در‌این‌باره در کشور وجود ندارد. اما نهادهای نظارتی و انتظامی باید دراین‌باره پاسخ‌گو باشند.

او توضیح داد: اکنون بیش از 300 تا 400 هزار سرویس و سایت که روزانه هم به تعداد آنها افزوده می‌شود، تحریم شده‌اند. هفته گذشته برخی‌ کتابخانه‌هایی که در نرم‌افزار پایتون برای برنامه‌نویسی استفاده می‌شوند، به لیست تحریمی‌ها اضافه شده است. یعنی آی‌پی‌های ایران را در لیست تحریم‌ها قرار داده‌اند و به کاربران ایرانی خدمات نمی‌دهند.

زارع‌پور در پاسخ به اینکه البته بسیاری از شبکه‌ها و سرویس‌های خارجی را هم خودمان تحریم یا فیلتر کرده‌ایم، اظهار کرد: ما چیزی را تحریم نمی‌کنیم، اما درباره فیلتر باید بگویم من مسئول فیلترینگ نیستم. فیلترینگ مسئولی دارد که می‌توانید از او در‌این‌باره سؤال کنید. او همچنین ادامه داد: شما به‌عنوان خبرنگار می‌توانید بررسی کنید که مسئول فیلترینگ در کشور کجاست؟ فیلترینگ کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه دارد که می‌توانید آنها را در‌این‌باره مورد پرسش قرار دهید. وزیر ارتباطات در پاسخ به اینکه آیا قرار است فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی ادامه یابد، چرا‌که رئیس‌جمهور وعده داده بود با بازگشت آرامش به کشور این محدودیت‌ها برداشته خواهند شد، تصریح کرد: مسئولیت این موضوع با بنده نیست. اما طبق گفته رئیس‌جمهور تا وقتی که تضمین ندهند حقوق کاربران ایرانی را حفظ می‌کنند، این محدودیت و فیلترینگ ادامه دارد. او با تأکید بر اینکه اگر متعهد شوند حقوق کاربران ایرانی و قوانین کشور ما را رعایت می‌کنند، دستشان را به گرمی می‌فشاریم افزود: در این صورت می‌توانند به‌طور قانونی در کشور ما فعالیت کنند. وزیر ارتباطات در پایان تأکید کرد: این وظیفه نهادهای امنیتی و نظارتی است که بررسی کنند پول‌های ناشی از فروش فیلترشکن به جیب چه کسانی رفته است. من فیلترشکن نمی‌فروشم که بخواهم به شما در‌این‌باره پاسخ‌گو باشم، کار من برقراری ارتباط است و دستگاه‌های نظارتی و امنیتی باید در‌این‌باره پاسخ‌گو باشند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا