در مشاوره ازدواج چه بگوییم؟
رپورتاژ آگهی
رابطهٔ یک زوج در روزهای ابتدای آشنایی، معمولاً با فراز و نشیبهایی همراه است. پیش از ازدواج، ممکن است ابهامات و گاه اختلافات متعددی میان دو نفر ایجاد شود که در حل آنها ناتوان باشند. یکی از ضروریترین اقدامات در این زمان، انجام مشاوره ازدواج و آشنایی با روانشناس خوب برای مشاوره ازدواج است. امروزه ضرورت انجام مشاوره پیش از ازدواج بر کسی پوشیده نیست و افراد بهخوبی میدانند که این اقدام تا چه اندازه میتواند به آنها کمک کند. نکتهٔ مهم در این زمینه، آگاهی نسبتبه سوالاتی است که باید در جلسات مشاوره پرسیده شود. تعداد زیادی از زوجین، پس از تصمیم برای انجام مشاوره، با این ابهام روبهرو میشوند که چه سوااتی باید در این جلسات مطرح شوند. برای اطلاع از اهمیت مشاوره، نحوهٔ انجام آن و سوالات رایج در جلسات مشاوره، لطفاً تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
اهمیت مشاوره قبل از ازدواج
زندگی هر فرد پیش از ازدواج، فردمحور است. در زندگی مجردی هر شخص تنها نیازها و توقعات خودش را میبیند و توجهی به نیاز و نظر دیگری ندارد. این مسئله سبب میشود که زوجین برای ورود به زندگی متاهلی، دغدغههای زیادی داشته باشند. دختر و پسر معمولاً ذهنیت درستی از زندگی زناشویی ندارند و درک آنها از فرایند بعد از ازدواج ناقص است. ازدواج برای افراد، یک رابطهٔ تنگاتنگ اجتماعی و خانوادگی است که میتواند بحرانهای مختلفی به همراه داشته باشد. آنچه میتواند این بحرانها را مهار و کنترل کند، مشاوره ازدواج است. روانشناس در این میان بهعنوان یک نفر سوم که علم و اطلاعات کافی دارد، به هر دو طرف کمک میکند که شناخت کاملتری از یکدیگر و همچنین از زندگی متاهلی داشته باشند. نقش مشاور این است که اختلافات فرهنگی، خانوادگی، اعتقادی و… دو طرف را بهدرستی تشخیص داده و به آنها گوشزد کند. علاوهبر این، بهترین دکتر روانشناس تهران برای مشاوره ازدواج به زوجین کمک میکند که بتوانند درک درستی از شخصیت و علایق یکدیگر داشته باشند و با وجود اختلافات، زندگی خوبی را کنار هم سپری کنند.
محتوای جلسات مشاوره قبل از ازدواج
انجام مشاوره پیش از ازدواج، معمولاً بهصورت جلسات متعدد و حضوری صورت میگیرد. برای کسانی که شرایط مراجعهٔ حضوری ندارند، امکان برقراری این جلسات بهصورت مجازی نیز وجود دارد. همچنین برگزاری مشاوره ازدواج میتواند بهصورت زوجدرمانی یا فردی انجام شود که این مسئله به درخواست طرفین و همچنین تشخیص مشاور بستگی دارد. محتوای این جلسات را موضوعات مختلف و مسائل گوناگون تشکیل میدهند. یکی از این موضوعات، استفاده از تستهای مختلف روانشناسی برای شناخت بهتر طرفین است. نتایج حاصل از این تستها قطعی نیست. اما به افراد کمک میکند تا حدود زیادی از ابعاد مختلف شخصیت هم آگاه شوند. علاوهبر این تستها، روانشناس با استفاده از معلومات خود، سوالاتی طرح میکند و با توجه به پاسخ آن سوالات، به ارزیابی شخصیت افراد میپردازد. مشاوران معمولاً سعی دارند که به اطلاعات مختلف دست یابند که برخی از این اطلاعات عبارتاند از: انتظارات زن و مرد از یکدیگر، درک آنها از زندگی، تفاهم و اختلافات رفتاری، مهارتهای ارتباطی، خودشناسی و میزان توانمندی در ارتباط میان عقل و علاقه و… .
مشاوره ازدواج برای چه کسانی ضروری است؟
کمک گرفتن از بهترین مشاور و روانشناس برای ازدواج میتواند شما را در حفظ رابطه کمک کند. یکی از معضلات زوجین این است که باوجود مشکلات و اختلافات گوناگون، به این امر آگاهی ندارند که مشاوره پیش از ازدواج تا چه اندازه میتواند مفید باشد. شاید برای شما نیز این سوال مطرح باشد که اساساً چه کسانی برای ازدواج به مشاوره نیاز دارند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که شما ابتدا باید وضعیت رابطهٔ خود را بهصورت دقیق بسنجید. اگر دچار مشکلات عاطفی، مالی، اعتقادی، خانوادگی و… هستید، کمک گرفتن از یک مشاور، بهترین انتخاب است. بهطورکلی بروز برخی مشکلات، لزوم این امر را چندین برابر میکند. این مشکلات عبارتاند از:
- داشتن احساس منفی نسبتبه ازدواج؛
- عدم اعتماد و ترس از شروع یک رابطه؛
- عدم تمایل به برقراری روابط جنسی؛
- احساس برتری یکی بر دیگری؛
- انجام مشاوره ازدواج در صورت بروز سردرگمی درمورد وجود عشق و علاقه؛
- بحث و جدال طولانیمدت و مداوم؛
- بحثهای تکراری درمورد مسائل تکراری؛
- وجود باورها و دیدگاههای متضاد.
سوالات کلیدی مشاوره پیش از ازدواج
یکی از نکات مهم و کلیدی درمورد مراجعه به مشاور پیش از ازدواج این است که بدانید باید چه مسائلی را با مشاور درمیان بگذارید. بسیاری از افراد هنگام مراجعه به روانشناس و مشاور، دچار سردرگمی میشوند و حرفهای خود را فراموش میکنند. بنابراین باید مجموعهای از سوالات مهم و منسجم را در ذهن خود داشته باشند و یا آنها را یادداشت کنند که بتوانند به نتیجهای مطلوب برسند. لیست طولانی از سوالات وجود دارد که شما میتوانید در جلسات مشاوره ازدواج مطرح کنید. اما بهصورت کلی میتوان این سوالات را به چند دسته تقسیم کرد که در ادامه آنها را شرح خواهیم داد:
- دستهٔ اول سوالاتی هستند که به شما کمک میکنند از سلامت جسمی طرف مقابل آگاه شوید.
- دستهٔ دوم بیان سوالاتی برای آگاهی از سلامت روحی و عدم وجود اختلالات شخصیتی در شخص موردنظر است.
- در ادامه شما باید اهداف و امیال خود را بیان کنید و بررسی کنید که تا چه اندازه به یکدیگر نزدیک هستید.
- بهتر است این مسئله را با مشاور درمیان بگذارید که تا چه اندازه گذشتهٔ افراد مهم است و چقدر حق کنکاش در گذشته را دارید.
- در جلسات مشاوره حتماً درمورد خانوادهها، میزان و چگونگی برقراری رابطه با آنها سوال کنید و ابهامات خود را رفع کنید.
- بیان سوال درمورد مسائل جنسی و عاطفی از دیگر سوالات مهم در جلسات مشاوره ازدواج است.
- بررسی روابط با دوستان وچارچوبهای لازم برای این روابط.
- بیان سوالاتی درمورد این مسئله که زوجین بعد از ازدواج تا چه اندازه امکان تغییر دارند.
مشاوره پیش از ازدواج؛ راهی برای یک ازدواج موفق
علم مشاوره مانند هر علم دیگری، دارای مزایای بیشماری است. یکی از این مزایا کمک به افراد برای برقراری روابط بهتر و ازدواجهای موفقتر است. مشاوران معمولاً با انجام تستهای مختلف و بیان سوالات گوناگون، میتوانند حدس بزنند که چه ازدواجی موفق و چه ازدواجی ناموفق خواهد بود. مشاوره ازدواج یک تصمیم درست و کاربردی در آغاز یک رابطه است. اما دقت کنید که این اقدام برای برخی از افراد ضروری و واجب است. نکتهٔ مهم در مراجعه به مشاور این است که شما بدانید باید چه سوالاتی را مطرح کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را دریافت کنید. بیان سوالات درست و حسابشده، به مشاور این امکان را میدهد که بهصورت مطلوبتر به شما کمک کند.