خرید تور تابستان

حسین الله کرم دو سال است در دانشگاه تهران تدریس می‌کند

| زیباکلام: اغلب اساتید علوم انسانی جذب شده از 10 سال گذشته، همفکری ایدئولوژیک دارند |

آسیه توحیدنژاد، انصاف نیوز: چندسال پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه حسین الله کرم، یکی از سران انصار حزب‌الله در دانشگاه آزاد مشغول به تدریس است. یکی از دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به انصاف نیوز خبر داد از سال گذشته نام حسین الله کرم نیز در چارت آموزشی‌شان آمده است. پیرو همین اتفاق خبرنگار انصاف نیوز با صادق زیباکلام گفت‌وگویی پیرامون جنبش دانشجویی و تاثیرات آن داشته اشت.

این مصاحبه بیشتر از دو ماه پیش از شروع روند اخیر اخراج اساتید گرفته شده و موضوع اصلی آن نقد جنبش دانشجویی است.

انصاف نیوز: سال گذشته متوجه شدیم آقای حسین الله کرم در دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران تدریس می‌کنند. شما چه توضیحی در باب این تناقض یعنی سابقه‌ی آقای الله‌کرم و حضور ایشان به عنوان استاد در این دانشگاه دارید؟

مسئله‌ی گزینش برای اساتید تازگی ندارد. بعد از انقلاب گزینش در استخدام اساتید مانند سایر استخدام‌ها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. در دانشگاه اگر کسی بخواهد هیئت علمی شود، باید گزینش شود؛ منتهی در خصوص رشته‌های علوم انسانی این گزینش خیلی جدی‌تر است.

اگر به هیئت علمی رشته‌های علوم سیاسی یا اجتماعی و کلا علوم انسانی در دانشگاه‌های تهران یا علوم تحقیقات یا دانشگاه‌های دیگر نگاهی بیاندازید به ندرت کسانی را می‌بینید که همفکر مسئولین نباشند. رشته‌اش هم فرقی ندارد اینها کسانی هستند که از نظر باورهای ایدئولوژیک و تفکرات سیاسی‌شان تماما مانند مسئولین فکر می‌کنند.

در گزینش اساتید رشته‌های علوم انسانی مواردی بر موارد معمول افزوده می‌شود و دوبله است. جمهوری اسلامی در رشته‌هایی مثل برق، پزشکی یا محیط زیست تفکر خاصی ندارد اما نسبت به تاریخ، روابط بین‌الملل، علوم سیاسی و امثالهم نظر خاصی دارد چون یک نظام ایدئولوژیک است. بنابراین کسانی می‌توانند استخدام شوند که چارچوب‌های فکری‌شان مانند آن است.

انصاف نیوز: با این توضیحات عضویت و فعالیت در انصار حزب‌الله حتما در پذیرش اساتید موثر خواهد بود.

بله حتما همینطور است. ببینید شما به ندرت می‌توانيد ميان هيئت علمی‌های علوم انسانی كه ظرف ده سال گذشته جذب شده‌اند افرادی را بيابيد كه تفكرشان با مسئولین همخوانی نداشته باشد. اغلب اينها چه در دانشگاه‌های سراسری، چه دانشگاه آزاد و چه پيام نور همفکری ایدئولوژیک دارند.

برای مثال اکثر مسئولان بر این باور هستند که دولت آمریکا متجاوز است و فکر می‌کنند آمریکاستیزی سیاست خوبی است. شما اگر آمار بگیرید متوجه می‌شوید خیلی از اساتید علوم سیاسی در دانشگاه‌ها هم مثل همین مسئولان فکر می‌کنند. مثال دیگر اینکه آنها تصور می‌کنند در جنگ اوکراین حق با روس‌هاست. جالب است که اگر شما سری به گروه علوم سیاسی یا روابط بین‌الملل بزنید می‌بینید که بیشتر اساتید این گروه‌ها هم مثل آنها فکر می‌کنند. می‌خواهم بگویم همخوانی فکری بین اساتید علوم انسانی و مسئولان وجود دارد.

دقیقا به همین دلایل که توضح دادم علوم انسانی در ایران بسیار عقب‌افتاده است و مرتبا هم دارد بیشتر افول می‌کند. شما اگر نگاهی به کارنامه‌ی اساتید علوم انسانی ایران بیندازید می‌بینید در چند دهه‌ی اخیر هیچ اثری نداشته‌اند که در سطح جهانی مطرح و ترجمه شده باشد. در مجلات معتبر بین‌المللی شما نامی از اساتید علوم سیاسی ایرانی نمی‌بینید. تنها چیزی که در دانشگاه‌ها هست اندیشه‌ی حکومتی است.

انصاف نیوز: در این شرایط که آقای الله‌کرم می‌تواند استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شود جنبش دانشجویی چطور می‌توانست اثرگذار باشد؟

در مجموع دانشگاه‌های ایران را باید از لحاظ سیاسی به دو بخش تقسیم کنیم بخشی که مربوط به اساتید و هیئات علمی‌ست و بخش دیگر که دانشجویان هستند. هر چقدر که بخش دانشجویی سیاسی هستند و با مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه همراه است و با آنها دچار جذر و مد می‌شود بالعکس غالب اساتید ما همراهی ندارند.

انصاف نیوز: جنبش دانشجویی چه باید می‌کرد در این شرایط؟

حقیقت این است که اگر شما قبل از مهر 1401 با من مصاحبه می‌کردید می‌گفتم جنبش دانشجویی پویایی خود را از دست داده و بسیار دچار مشکل است. اما حالا در 1401 وقتی اعتراضات سراسری را در دانشگاه‌ها دیدم واقعا برایم باورنکردنی بود.

واحدهای مختلف دانشگاه آزاد را شما ببینید این‌ها حتی در اعتراضات سال 88 هم ساکت بودند اما اگر همین دانشگاه‌ها در 1401 ببینید متوجه این امر خواهید شد که برخی واحدهایشان حتی از دانشگاه‌های سراسری هم جلوتر هستند. بنابراین آنچه که در اعتراضات دانشجویی 1401 رخ داد واقعا تحسین‌برانگیز بود. به نظر من حسب آنچه که در 1401 اتفاق افتاد در سال تحصیلی 1402 که از مهرماه شروع می‌شود یقینا شاهد اعتراضات دانشجویی در دانشگاه‌های کشور خواهیم بود مگر اینکه مسئولان در شیوه‌ی برخوردش تجدیدنظر کند و فقط به فکر سرکوب نباشد که اگر اینطور باشد قطعا در دانشگاه‌‌ها با مشکل برخورد خواهد کرد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. چه خر تو خری شده، این مگه سواد داره که تو دانشگاه تدریس کنه، بگید مدرک از کجا و پشت کدوم میز نشسته، تا ماهم بدونیم

  2. از وقاخت عده ای فقط باید به خدا پناه برد ، اینان پول مملکت را می خورند نظام را قبول ندارد ایده سیاسی صهیونسیم می خواهند در دانشگاه تدریس شود ، مانند همان زشتبا کلام پ…

  3. روزی که حسین الله کرم ۷۰ ماه در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بعنوان بسیجی می‌جنگید شما کجا بودید مگر دکترای پدافند ملی دکترا نیست چرا اینقدر شما نامردید ۷۰ ماه جنگ کمه برای تدریس دانشگاهی بهتر از صادق زیبا کلام آمریکایی نیست

  4. دانشگاههای ایران فعلا دست اینگونه افراد است و هر روز به ابتذال و بی سوادی و تحجر و رسوائی می رود!!!

  5. ضمن احترام به شخصیت علمی و سیاسی آقای دکتر زیبا کلام باعث تاسف است که استاد محترم در خصوص دشمنی شیطان بزرگ با مردم ایران و همچنین مقصر دانستن روسیه در بحران اوکراین تردید دارند و مواضع دولت ایران را قبول ندارند!!
    جنگ اوکراین محصول چندین دهه دشمنی غرب با روسیه است و محرک اصلی آن آمریکا و اعضای ناتو هستند .

  6. چقدر زجر آور است رفتن در کلاسی که اینها بخواهند آن را اداره کنند خصوصا چنین شناخته شده و ضد انسانی که بخواهد حقوق انسانی تدریس کند

  7. امروزه دانشگاه محیط حرفه‌ای علم اندوزی نیست. استاد بدنبال پست و مقام و درآمد بیشتر است و دانشجویان هم بدنبال مدرک و موفقیت های شغلی و تحصیلی بالاتر. در این میان، اگر استاد یا دانشجویی بخواهد کار علمی کند، بطور انفرادی راه برای او مسدود نیست. بویژه اینکه اگر او از نظر مالی محتاج نباشد. استاد و دانشجو نیازمند کلا سخت بتواند خود را وقف علم و مطالعه کند.

  8. سلام مگر حسین الله کرم مدرک دانشگاهی دارد که توانسته استاد دانشگاه آن هم دانشگاه تهران شده است

  9. اگر انقلاب نشده بود این نهایتش میشد کیسه کش حموم یا نوچه یکی از گنده لاتها…اله کرم استاد دانشگاه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. این انقلابی که با خون هزاران شهید به کوری چشم دشمنان اوج گرفته و بجای اینکه محکم پشت انقلاب اسلامی ما ،باشیم متاسفانه برای خوشحالی بیگانگانی که بخون ما تشنه اند ،آب به آسیاب دشمن میریزیم ،مثل همین زیباکلام دشمن دوست نما.

  11. نه بابا غلیظش می کنید اینطوری ها هم نیست می دونید چقدر استاد تو دانشگاه های ایران تو رشته های متفاوت هست با دوتا نه هزار تا استاد این طوری دانشگاه تغییری نمی کنه نظام جمهوری اسلامی انقدر ایدولوژیک هم که می گید نیست در حقیقت اساسا ایدو لوژی نداره اگه داشت مثل حزب کمونیست چین که خوب بود نبود یا اقتدار گرا اسلامی سکولار مثل ا دوغان اونم نیست ایدولوژی من نمی بینم واقعا حالا شاید شما براش ساختید لیبرال نمی خواد باشه و ایدولوژی دیگه نمی بینم فقط با اله اش را داره ال الله نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا