خرید تور نوروزی

محمود صادقی: برخی از استادان گفته اند امضای بیانیه انجمن مدرسین برایشان مشکل ساز شده



محمد جعفری در امتداد نوشت: ماجرای اخراج سریالی اساتید از دانشگاه‌ها، این روزها به خبری تکراری و روزمره درباره خروج اساتید نخبه از کرسی تدریس در عرصه علمی کشور بدل شده و واکنش‌های گسترده‌ای را از سوی اساتید، فعالین سیاسی و دانشجویی و همچنین افکار عمومی به دنبال داشته است. 

🗣محمود صادقی، دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به پیامدهای این رویکرد دولت سیزدهم، اظهار داشت: به شخصه نمی‌توانم در خصوص پرونده‌های اشخاص به صورت موردی قضاوت و ورود داشته باشم. چرا که ممکن است هر فرد مسائل خاص خود را داشته باشد که ما از جزئیات آن مطلع نباشیم. لذا اظهارات من در این باره، ناظر بر مسائل موردی و مشخص نیست. 

🔹روند کلی در خصوص اخراج‌های اخیر نشانگر آن است که سخت‌گیری‌های زیادی را با رویکرد سیاسی-چه در فرآیند جذب اعضای هیئت علمی و چه در خصوص اخراج افراد-اعمال می‌کنند. این سخت‌گیری در فرآیند جذب سطوح مختلفی دارد. 

🔸حلقه‌ها و سطوح مختلف جذب در دانشگاه‌ها نیز دچار مشکل شده

🔹حلقه‌ها و سطوح مختلف جذب در دانشگاه‌ها نیز دچار مشکل شده است. بعضا در مرحله دانشگاه، بعضا در مرحله وزارت علوم و شورایعالی انقلاب فرهنگی و گاهی در مرحله نظارت نهادهای اطلاعاتی. اما در مجموع تکرار و تعدد این موارد نشانگر آن است که سوای موارد خاص به نظر می‌رسد که یک حرکت سازمان‌یافته برای فشار بر جامعه دانشگاهی به وجود آمده است. 

🔹حال این فشار یا در مرحله جذب اولیه است، یا در مرحله تمدید یا در مرحله تمدید وضعیت و حتی در مواردی در مرحله ترفیع سالانه افراد اعمال می‌شود. این نکته هم عجیب است که ترفیع‌های سالانه اساتید که در گذشته به راحتی انجام می‌شد در موارد عدیده‌ای با مشکل روبرو شده است. 

🔹تجربه‌ای هم که ما در انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها داریم، این است که بعضا افرادی با بنده نامه‌نگاری کرده و یا پیام دادند و خواستار حذف نام خود از زیر بیانه‌های صادره از سوی انجمن شدند! این افراد توضیح دادند که امضای این بیانیه در دانشگاه برای آن‌ها مشکل‌ساز شده است. 

🔹مجموعه این موارد نشانگر آن است که دولت و نهادهای وابسته آن در حوزه دانشگاه و بکارگیری اساتید آن با چه رویکردی اقدام می‌کنند. البته این مسئله در گذشته هم وجود داشته و ما هیچ‌گاه آزادی کامل نداشتیم. اما در این دوره، این رویکرد سیاسی-امنیتی تشدید شده و ظاهرا خالص‌سازی در دانشگاه هم در شرف وقوع است. 

🔸تصور نمی‌کنم که هیچ یک از وعده‌های رئیسی محقق شده باشد

🔹من گاهی با مزاح می‌گویم که ابراهیم رئیسی که سابقا با کنایه گفته بود ما به منتقدین خود نمی‌گوییم؛ بی‌شناسنامه! در دولت خود هم این لفظ را به کار نمی‌برد اما شناسنامه منتقدین را ابطال می‌کند! خیلی از وعده‌های انتخاباتی رئیسی در دو سال گذشته به این صورت درآمده و تنها در حوزه دانشگاه شاهد این مسئله نیستیم. البته باید ارزیابی صورت بگیرد اما تصور نمی‌کنم که هیچ یک از وعده‌های رئیسی محقق شده باشد. 

🔹یک وقت است که شما به منتقد پاسخ می‌دهید و با او گفتگو می‌کنید؛ حال ممکن است که در این دیالوگ‌ها یک تعابیری هم استفاده شود اما یک وقت است که می‌خواهید ریشه منتقد را بدون بحث با او از جا کنده و ضمن استفاده از مکانیزم‌های خود او را از حوزه‌های اثرگذاری و شغلی-به مانند ماجرای اخراج اساتید-حذف کنید. متاسفانه باید گفت که ما با چنین نشانه‌هایی از این برخوردها روبرو هستیم. 

🔸این مسئله به خشم فروخورده‌‎ای در میان دانشجویان منجر می‌شود که شاید بعدا سر باز کند

🔹طبعا دانشجویان ممکن است که واکنش‌های مختلفی به این موضوع نشان دهند. شاید این مسئله در حال تبدیل به یک خشم فروخورده‌ای در میان دانشجویان است که بعدا در مقاطعی سر باز می‌کند. ممکن است که در بخشی نیز به برخوردگی منجر شود و در دیگر بخش‌ها یا به مهاجرت و خروج از کشور بدل و یا به بی‌تفاوتی و سرخوردگی ختم شود. 

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا