هشدار مجمع مدرسین حوزه دربارهی پیامدهای حذف اساتید دلسوز از دانشگاهها
مجمع مدرسین و محققین حوزهی علمیهی قم با صدور بیانیهای نسبت به حذف اساتید دلسوز از دانشگاهها هشدار داد.
بهگزارش انصاف نیوز، متن کامل بیانیهی این تشکل حوزوی نزدیک به جریان میانهرو در پی میآید:
وَأَکْثِرْ مُدَارَسَةَ الْعُلَمَاءِ، وَمُنَاقَشَةَ الْحُکَمَاءِ، فِی تَثْبیتِ مَا صَلَحَ عَلَیْهِ أَمْرُ بلاَدکَ، وَإِقَامَةِ مَا اسْتَقَامَ بهِ النَّاسُ قَبْلَکَ. (نامه 53 نهج البلاغه)
ترجمه: با دانشمندان، زياد به گفت وگو بنشين و با انديشمندان نيز بسيار به بحث بپرداز تا بدین وسيله، امور کشور اصلاح شود و آنچه پيش از تو باعث پيشرفت کار مردم بوده است به طور شایسته انجام گردد.
اخراج برخی اساتید دانشگاه، از تصمیمات بسیار تلخ و ناگواری است که دولت سیزدهم را به شدت زیر سوال برده است. هر گاه بنیانهای فرهنگ جامعه، سست، بی محتوا و دستخوش ارباب قدرت شود، نتیجه ای جز یاس و هراس و بی اعتمادی و دانش کشی و تصمیمات نادرست نخواهد داشت. چرا در این دولت، تصمیمهای غیر معقول وغیرمقبول گرفته شده، استادان دلسوز، اخراج و به جای آن سخن از جذب چند هزار افراد جدید می شود؟ با اخراج استادان مستقل ومنتقد، اندک استقلال دانشگاه ها نیز از بین رفته، دانشگاه فاقد توانمندی لازم در جهت کمک به پیشرفت کشور می گردد. با گزینش گروهی احیانا کم صلاحیت به عنوان استاد، سرنوشت علم و تحقیق در این دولت به کدام سو می رود؟
آقای رئیس جمهور که همواره از آینده روشن و توام با پیشرفت سخن می گوید، با کدام نشانه ای به چنین نظری رسیده است؟ سپردن سرنوشت دانشگاه به دست گروهی خاص و ایجاد موانع برای آزادی اندیشه، روشن است که چه آینده ای را رقم خواهد زد. امیدواریم مسئولان مربوطه دست از تصمیمهای جناحی از سر دانشگاهها بر دارند، و باعث خروج بیشتر مغزها از کشور نشوند. آقایان می دانند که قدرت برای هیچ کس پایدار نیست، جز این که نام نیک برای خود بر جای گذارند.
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، قطع همکاری با برخی اساتید دلسوزی که برای اصلاح روند نظام تصمیمگیری کشور به ابراز نظر پرداخته اند، به زیان کشور دانسته و محکوم می نماید. جا دارد دولت سیزدهم به توصیه امیرالمومنین(ع) در نامه به مالک اشتر گوش داده و به جای اخراج این اساتید، هشدارها و نظراتشان را بشنود و برای بهبود وضعیت از آنان کمک گیرد. امیدواریم که حداقل در امور فرهنگی و علمی، مسیر جناحی دنبال نشود و گرنه جز تاریکی و ناامیدی و انجماد فکری نتیجه ای نخواهد داشت. علم و دانش و تحقیق تاکنون با هیچ قدرتی عقد اخوت نبسته است. به گواه تاریخ این شیوه های برخورد، به زیان حکومت و مردم تمام شده است.
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم
چهاردهم شهریور 1402
انتهای پیام
بعد از جنگ جهانی دوم کشوری(فکر کنم اتریش بود ولی دقیق یادم نیست)با پول کمکهایی که به کشور شده بود سالن های تآتر و اپرا و … راه انداخت وقتی درباره این کار ازشون توضیح خواستن که چرا کارخونها و صنعت و … راه اندازی نکردین جواب دادن اول فرهنگ باید بازسازی بشه وقتی این کار انجام شد بقیه رو خود مردم میسازن اما ایجا ریشه به تیشه فرهنگ زده میشه و این کار عامدانه انجام میشه