خرید تور نوروزی

آیا ترامپ واقعا شبیه احمدی‌نژاد است؟

مصطفی داننده در عصر ایران نوشت: از زمان ظهور ترامپ تا این روزها که او رییس جمهور منتخب آمریکاست بسیاری از ناظران و تحلیل گران داخلی و خارجی، ترامپ را با محمود احمدی نژاد مقایسه می کنند. اما آیا واقعا احمدی نژاد ایران شبیه ترامپ آمریکاست؟

برای پاسخ به این پرسش لازم است تفاوت ها وشباهت های این دو را باهم مقایسه کنیم. ابتدا به تفاوت های این دو اشاره می کنیم.

احمدی نژاد در تمام دوران سیاسی خود به ویژه در تبلیغات انتخاباتی به زندگی ساده خود اشاره می کرد. کاپشن، کفش بنددار و خانه ساده نمادهایی بود که او در انتخابات ریاست جمهوری84 استفاده می کرد. ترامپ اما به واسطه ثروت هنگفت خود پای به عرصه رقابت گذاشت. او از نماد ثروت خود استفاده کرد. ترامپ تمام تلاش خود را به خرج داد تا نشان دهد به تلاش های خود دست به سرمایه های هنگفت دست پیدا کرده است. احمدی نژاد خود را نماد ساده زیستی معرفی کرد و ترامپ خود را نماد سرمایه داری.

احمدی نژاد قبل از ورود کارزار انتخابات، سال ها در فضای سیاسی کشور و البته  نه ابتدا در رده های بالای مدیریتی حضور داشته است. او در نظام جمهوری اسلامی فرماندار، استاندار و شهردار بوده است. احمدی نژاد حتی در انتخابات مجلس ششم از شهر تهران نامزد انتخابات شده بود که با کسب رتبه زیر 60 نتوانست به پارلمان راه پیداکند.

ترامپ اما تمام عمر خود را در دنیای اقتصاد و تجارت سپری کرده است. رییس جمهور جدید آمریکا بدون هیچ سابقه سیاسی وارد کاخ سفید می شود. او یک تاجر بوده است که به واسطه ثروتش تصمیم می گیرد سیاست را هم تجربه کند. احمدی نژاد به واسطه حضورش در حاکمیت به عنوان یک مدیر میانی با ساختارهای حکومتی آشنا بود اما ترامپ به دلیل عدم حضورش در نهادهای قدرت در آمریکا تقریبا به روابط قدرت در آمریکا آشنا نیست.

این دو البته شباهت هایی هم با یکدیگر دارند. هردو در جریان انتخابات ریاست جمهوری در برابر کسانی قرار گرفتند که مردم آنها را نماد حاکمیت می دانستند. هاشمی و هیلاری افرادی هستند که در پست های بالای حکومتی حضور داشتند و مردم عملکرد آنها را دیده بودند. ترامپ و احمدی نژاد اما برای مردم چهره های جدیدی بودند که حرف های تازه می زنند.

ترامپ و احمدی نژاد هر دو نگاه ویژه ای به عامه مردم داشتند و اصلی ترین برنامه های انتخاباتی خود را متوجه آنها کردند. هر دو آنها با شعارهای عوام پسند سعی کردند نظر مثبت مردم را به خود جلب کنند. ترامپ از فساد هیلاری و ناکارآمدی دولت اوباما می گفت و آمریکایی که در زمان دموکرات ها به بدترین وضع خود رسیده است. احمدی نژاد هم از اشتباهات هاشمی در زمان حضور در قدرت می گفت و ایرانی که در زمان اصلاحات به زعم او اقتدار خود را از دست داد.

این دو گفتند  اگر به قدرت برسند کشور خود را احیا خواهند کرد.

ترامپ و احمدی نژاد به دلیل عدم حضور در نهادهای بالادستی حکومتی آشنایی چندانی به عرصه سیاست خارجی نداشتند. همین عدم آشنایی باعث شده بود شعارهایی بدهند که چندان با واقعیت های عرصه بین المللی مطابقت نداشت. این دو نگاه ساده انگارانه ای به سیاست خارجی داشتند. همین امر در ایران باعث شد تا بسیاری از صاحب نظران در مورد تصمیمات احمدی نژاد در عرصه بین المللی احساس خطر کنند و بسیاری از ناظران عرصه بین الملل ای روزها در مورد تصمیمات احتمالی ترامپ در سیاست خارجی احساس خطر می کنند.

احمدی نژاد و ترامپ وقتی عزم حضور در انتخابات کردند چندان مورد استقبال همفکران خود قرار نگرفتند و بسیاری بر این باور بودند که آنها نمی توانند نامزدهای خوبی برای تفکر اصول گرایی و جمهوری خواهان باشند. این دو اما آمدند و با کمترین حمایت های حزبی به قدرت رسیدند.

تمام اینها شباهت ها و تفاوت ها مربوط به زمان انتخابات است. احمدی نژاد 8 سال رییس جمهور ایران بوده است و عملکرد او برای تحلیل گران مسائل سیاسی روشن است اما ترامپ هنوز راهی کاخ سفید نشده است. باید عملکرد ترامپ مشخص شود تا آن زمان بنشینیم و تحلیل کنیم که آیا ترامپ شبیه احمدی نژاد است یا خیر؟

این دو حداقل در زمان انتخابات ریاست جمهوری شباهت هایی به هم داشتند اما باید صبر کرد و منتظر عملکرد مرد مو بور آمریکا در کاخ سفید بود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. شما چرا حسودى ميكنيد ؟ چه ايرادى داره امريكائى ها هم طعم مهرورزى و پاكدستى رو يكبار در زندگيشون بچشند ؟! هنوز نيومده اعلام كرده حقوق رياست جمهورى رو نمى گيره ! بده الگوش داش محموت خودمون باشه ؟! هيچ ميدونيد با اين اقدامش چه خدمت بزرگى به ملت امريكا كرد ؟! دست كم نگيريدخواهشاً ، مثلاً همون شام و نهارهائى كه داش محموت خودمون در هشت سال رياست جمهوريش از خونه ميبرد يا نون و پنيرهائى كه در ده سفر پياپى و طولانى به نيويورك به سيصد نفر از همراهاش ميداد كم خدمتى بود ؟! اتفاقاً خيلى خوبه سياستمدارها در كارهاى خير از همديگه الگو بگيرند مثلا چه عيبى داره حاج محموت اگه يه بار ديگه هوس رياست بكنه مثل داش دونالد يه هواپيماى شخصى بخره ؟! نيويورك كه راه دور و درازيه ، شايد پاداش بازنشستگى دكتر كفاف داد ، خدا رو چه ديديد ؟! يه ايرباس معمولى كه قيمت زيادى نداره ! فقط وجداناً از كارهاى ديگه داش دونالد الگو نگيره كه حوصله درد سر نداريم !بهر صورت ملت امريكا حقشون بود كه براى اولين بار يه رئيس جمهور راستگو داشته باشند ، لا مروت اوباما حرفهاش ثقيل بود ، استاد هاروارد بود كسى منظورشو نمى فهميد – دقيقاً مثل نمونه وطنى قبل از داش محموت – تازه مثل داش محموت هنر نداشت تا با زبون عوام الناس حرف بزنه، انگار جبر زمانه بود تا شرائط يانكى ها هم مثل ما رقم بخوره ! نوش جونشون !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا