خرید تور نوروزی

نکات مهم پیاده روی اربعین حسینی برای زائران

لزوم اخذ روادید، رعایت قوانین کشور عراق، رعایت بهداشت و تحمل مشکلات احتمالی از مسائل مهمی است که زائران اربعین حسینی (علیه‌السلام) می‌بایست رعایت کنند.
خبرگزاری فارس: «میر مسعود حسینیان» سرکنسولگر ایران در شهر مقدس کربلا، به بیان مهم‌ترین نکات قابل توجه زائران اربعین امام حسین (ع) پرداخت و از آن‌ها خواست نهایت همکاری را برای هر چه بهتر برگزار شدن این مراسم عظیم به عمل آورند.

حسینیان در این گفت‌و‌گو گفت: علی رغم اینکه یک هفته هنوز به زیارت اربعین مانده است، اما از یک هفته پیش تمام خیابان‌ها و کوچه و محله‌های کربلا فضای اربعینی به خود گرفته و تمامی حسینیه‌ها و هتل‌ها و اماکن مختلف در حال پذیرش زائران هستند و در حال حاضر بالغ بر 200 هزار نفر در کربلا از زوار ایرانی حضور دارند.

سرکنسول ایران در کربلا در ادامه به بیان نکات مهمی که زائران باید در سفر زیارتی اربعین امام حسین (ع) رعایت کنند پرداخت و گفت: نکته اول اینکه عزیزانی که هنوز وارد خاک عراق نشده‌اند حتما با ویزا باشند، چرا که در صورت بازداشت در خاک عراق، به مشکل بر می‌خورند و چند روز پیش تعداد 30 نفر به همین علت بازداشت شدند و برای کونسولگری ایران نیز موجب زحمات بسیاری شدند تا آزاد شوند.

او افزود: این مسأله از سوی دیگر به اعتماد دوستان عراقی به زائران و موکبان ضربه می‌زند و مسأله دیگر در این باره اینکه مدت ویزا 20 روز از زمان ورود به خاک عراق و مهر ورود است و زائران فقط 20 روز می‌توانند در خاک عراق حضور داشته باشند و اگر بیش از این بخواهند بمانند حضور غیر قانونی و غیر موجه متوجه آن‌هاست.

حسینیان مجازات ورود غیر قانونی را 5 الی 6 سال زندان و مجازات حضور غیر قانونی یعنی کسانی که ویزا دارند ولی مدت زمان آن گذشته است را برای روز اول 100 دلار و در ادامه برای هر روز 10 دلار جریمه دانست که زائران باید هنگام خروج و زدن مهر خروج مبلغ جریمه را پرداخت کنند.

حسینیان در بیان نکته بعدی گفت: موضوع قابل توجه دیگر اینکه حتما و تأکیدا در بدو ورود، مهر کشور عراق بر روی گذرنامه‌ها زده شود.

وی در بیان نکته بعدی گفت: عراق با وجود 1600 کیلومتر مرز مشترک و وجود ارتباط خوب و عمیق میان دو کشور، باز هم یک کشور خارجی است و قوانین مخصوص به خود را دارد و زائران باید به آن‌ها احترام بگذارند و از عکس گرفتن از اماکن نظامی و امینتی و حساس خودداری کنند.

میر مسعود حسینیان همچنین بر رعایت بهداشت تأکید کرد و گفت: زائران با وجود پذیرایی وسیع و متنوع باید مراقب غذاهایی که می‌خورند باشند تا خدای نکرده اتفاقی برای آن‌ها نیفتد و صرف اینکه تبرک است نباید مانع از دقت در بهداشتی بودن آن باشد.

به گفته سر کنسول ایران در کربلا، نکته مهم دیگر این است که زائران به هیچ وجه از کاروان خود جدا نشوند تا گُم و سرگردان نشوند و مهتر اینکه حتما مراقب گذرنامه‌های خود باشند؛ بطوریکه در روزهای گذشته 70 گذرنامه به دست ما رسیده و افرادی که گذرنامه‌های خود را گم می‌کنند دچار مشکلات متعددی می‌شوند.

او از همه زائران خواست تا پشت گذرنامه یا کارت شناسایی یا داخل کیف و ساک خود روی یک برگه شماره تلفن ایران و عراق خود را بنویسند تا در صورت پیدا شدن بتوان براحتی، شیء گم شده را به دست او رساند.

حسینیان همچنین خواستار این شد تا برای کودکان یا سالمندان مخصوصا کسانی که آلزایمر دارند و حتی افراد عادی، یک گردن آویز که مشخصات فرد بر روی آن نوشته شده باشد بر گردن آن‌ها انداخته شود تا در آن شلوغی مخصوصا اینکه خیابان‌های کربلا اسم و نام مشخصی ندارند یا اینکه بسیاری موکب خود را گم می‌کنند و با استفاده از این گردن آویز بتوان آن‌ها را شناسایی و به موکبشان تحویل داد و اگر فرد بیماری خاصی دارد روی آن نوشته شود و همه زائران حتما کارت موکب و آدرس موکب و هتل یا مکان محل اقامت خود در شهر کربلا را حتما در نزد خود داشته باشند.

سرکونسولگر ایران در کربلا در ادامه با تأکید بر این که فرهنگ حجاب در شهر کربلا پوشش چادر است، خواستار رعایت و توجه هر چه بیشتر زائران به این نکته شد و همچنین از خانم‌ها خواست تا همراه خود هیچ گونه زیورآلات نداشته باشند چون در میان جمعیت 20 میلیونی شاید چند نفری هم با هدف دزدی به میان جمعیت آمده باشند.

حسینیان در آخر با بیان اینکه بیش از 20 میلیون زائر از کشورهای مختلف به کربلا می‌آیند از زائران ایرانی خواست تا صبر و شکیبایی و تحمل خود را بالا ببرند و سختی و مشکلاتی را که طبیعی است، تحمل بکنند و بدانند که در شهر کربلا همه مسئولان تمام توانشان در راستای خدمتگزاری است و در این مسأله هیچ شکی نداشته باشند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا