خرید تور نوروزی

معمای «۱۷ شهریور» | صادق زیباکلام

صادق زیباکلام طی یادداشتی در کانال خود نوشت:

🔹️سرخوردگی‌های سیاسی و اجتماعی از شرایط موجود به‌همراه بغض و نفرت، به‌تدریج وضعیتی به‌وجود آورده که کمتر کسی دیگر حال و حوصله و دل و دماغ برای شنیدن گذشته، بالأخص انقلاب سال ۵۷ داشته باشد. این تازه، نگاهی معتدل از حال و هوای بسیاری از ایرانیان است. و اِلّا کم نیستند آنان که به‌گذشته و تحولات مربوط به آن انقلاب، با خشم و بغض و کینه می‌نگرند. بنابراین در این روزگاران، نوشتن پیرامون تحولات مرتبط با آن انقلاب، در حقیقت «خودزنی سیاسی» است؛ اما چه به‌گذشته عشق بورزیم، یا برعکس، از آن فرار کنیم، چیزی عوض نمی‌شود. نه گذشته محو و نه عوض می‌شود. به تعبیری، گذشته همچون پدر مادری هستند که صرف نظر از اینکه فرزندان بعدها چقدر ترقی کرده باشند، آن پیرزن و پیرمرد همچنان پدر مادرشان هستند.

🔹️با این مقدمه بروم سر اصل مطلب. من در این یادداشت قصد پرداختن به «۱۷ شهریور» را ندارم. فقط می‌خواهم یکسری پرسش‌های مرتبط با آن واقعۀ تاریخی را یادآوری نمایم. پرسش‌هایی که علی‌رغم گذشت ۴۵ سال از آن، چه از ناحیۀ اندک طرفداران باقی‌مانده و چه متقابلاً از سوی اکثریت مخالفین آن انقلاب، همچنان بدون پاسخ مانده‌اند. ابتدایی‌ترین پرسش آن است که اساساً چرا «۱۷ شهریور» اتفاق افتاد؟ پاسخ اسلامگرایان آن است که رژیم شاه می‌خواست با کشتار به اعتراضات پایان دهد. اما اگر شاه چنین قصدی داشت، پس چرا علی‌رغم آنکه اعتراضات ادامه یافتند، اما «۱۷ شهریور» دیگر اتفاق نیفتاد؟ اگر حکومت به‌دنبال سرکوب نبود، پس چرا کشتار «میدان ژاله» صورت گرفت؟ اگر حکومت به‌دنبال مشت آهنین و جمع‌کردن اعتراضات نبود، چرا اعلام حکومت نظامی شد؟ پاسخ [برخی مسئولین] آن است که رژیم شاه می‌خواست با آوردن نظامی‌ها به‌خیابان‌ها، جلوی ادامۀ تظاهرات و راهپیمایی‌ها را بگیرد. اما چند روز بعد از حکومت نظامی، مردم مجدداً به‌خیابان‌ها آمده و به نظامی‌ها گل می‌دادند و بر روی شیشۀ خودروهای نظامی‌شان تصویر آیت‌الله «خمینی» را می‌چسباندند. اگر هدف از اعلام حکومت نظامی، آنگونه که انقلابیون می‌گویند، جمع کردن تظاهرات می‌بود، چرا این هدف تحقق پیدا نکرد؟ سؤال بعدی، اگر نظام نمی‌خواست کشتار کرده و ارتش را در مقابل مردم قرار دهد، چرا اعلام حکومت نظامی و کشتار «میدان ژاله» صورت گرفت؟

🔹️در کتاب «شاه کشتار نکرد»، این پرسش‌ها را مورد بررسی بیشتری قرار داده‌ام. اما متأسفانه اجازۀ انتشار به کتاب داده نشد.

📎 ادامه را در فایل کامل صوتی در لینک ذیل بشنوید:

https://t.me/sadeghZibakalam/5174

انتهای پبام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. چه از ناحیۀ اندک طرفداران باقی‌مانده و چه متقابلاً از سوی اکثریت مخالفین / همه ادعاهای ایشان از همین دست است آرزوهای خود را بعنوان یک امر حقیقی می خواهد به مخاطب انتقال دهد .من سخنان وی را در مورد 17 شهریور گوش داده و با کسی که در آن دوران سرباز بوده در میان گذاشتم ایشان فرمودند تمام این سخنان نادرست است و خلاف آن را ما در پادگانها و خیابان می دیدیم و اجرا می کردیم در جواب چرا 17 شهریور تکرار نشد تنها علت اش این بود که افسران از واکنش سربازان و حتی افسران دیگر بخاطر جان خودشان می ترسیدند و و چند بار هم خبر ها رسید که سربازی در پی دستور شلیک به مردم بطرف افسری که دستور داده بود شلیک کرده بود .زیبا کلام مدتها استاد دانشگاه بوده و یک استاد حداقل برای ادعاهای خود اول اسنادی را ارایه می دهد و بعد بر اساس این اسناد مطلب خود را تحلیل می کند ولی در تمام سخنان زیبا کلام رقم شهدای 17 را از قول هم فکر خود می آورد که با ارقام مشهور در آن زمان تفاوت دارد ولی در بقیه موارد تنها گفته خود را مبنا قرار داده و نتیجه می گیرد جناب شفیعیان و دوستان شما با گذاشتن این مطلب دو موضوع را دنبال می کنید .با اینکه با گفته های این فرد کاملا موافقید که باید برایتان تاسف خورد که با وجود صدها سند در خلاف گفتار وی بدون کوچکترین نقدی بر آن با درج آن آنچه را که در دل دارید از زبان وی بیان کنید ویا اینکه در ازا چیزی می خواهید برای کتاب این فرد تبلیغ کنید که چه ارزان اندک اعتبار خود را فروختید۱۱۱۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا