خرید تور تابستان

دعوت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خاتمی برای کاندیدتوری

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با صدور بیانیه ای از حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی برای کاندید شدن در انتخابات ریاست جمهوری دعوت کرد.

به گزارش انصاف نیوز (رسانه ی کمپین انتخاباتی دکتر مسعود پزشکیان)، متن کامل این بیانیه به نقل از روابط عمومی این تشکل دانشجویی به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
نهاد دانشگاه در طول هشت سال گذشته شرایط نامطلوبی را از سر گذارنده است. دانشگاه و جامعه در پیوند با هم قرار دارند و در کشوری که دانشگاه آن در محدودیت ها و تنگناها روزگار می گذراند چه انتظاری می‌توان از از جامعه داشت؟ دانشگاهی که قرار بود مبدأ همه‌ی تحولات باشد در زیر فشارها و دخالت‌ها از یکسو و سوء تدبیر در امور از سوی دیگر، آینده ای بس مبهم و تاریک برای خود می بیند. فشارها و بی تدبیری هایی که بخش اعظم آن محصول ناکارآمدی دولت های نهم و دهم است.
آنان که در سال های گذشته در دانشگاه فعال بوده اند می دانند که فعالیت دانشجویی در این سال‌ها تبدیل به فعالیتی پر هزینه شده است. مقایسه فعالیت‌ها در سال‌های دوره اصلاحات و حتی پس از آن با فضای فعلی، نشان دهنده افزایش شدید محدودیت‌ها و تنگ نظری‌ها و نظارت‌های بی ضابطه است.
در دانشگاهی که قرار بود محل استقرار کرسی‌های آزاد اندیشی باشد، با سیاست‌های ناصواب مدیران، نه تنها از آزاد اندیشی خبری نیست که دگر اندیشان از حضور در دانشگاه منع می‌شوند. ورود نهادهای نظارتی و امنیتی به فعالیت‌های دانشجویی رویه ای عادی شده است. در حالی که دانشگاه، نهادهای نظارتی و انضباطی خود را دارد و مختل کردن این نهادها به واسطه ورود نهادهای بیرونی، خطای بزرگی است. کما اینکه با گذشت چهار سال، زخم های تهاجم سحرگاه 25 خرداد 88 به کوی دانشگاه بر پیکر دانشگاه و دانشجویان باقی است و دانشگاهیان هنوز منتظر شنیدن پاسخ قانع کننده و اعلام رسمی محاکمه و برخورد با عاملان این جنایت هستند. دانشگاهیان بارها هشدار دادند که سیاست‌های مربوط به اداره دانشگاه اقتضائات خاص خود را دارد و زیر پاگذاشتن ضوابط دانشگاهی و بی‌اعتنایی به نظرات اساتید و دانشجویان منجر به حاکمیت انحصارطلبی و تنگ نظری خواهد شد. اما گوش شنوایی در کار نبود!
سیاست های غیرکارشناسی و یکجانبه گرایانه در طول سال های گذشته همچنان تداوم یافت. روند ممانعت از تحصیل و یا جلوگیری از ادامه تحصیل دانشجویان در دانشگاه‌ها، به شکل بی‌سابقه و بی ضابطه‌ای گسترش یافته و بر خلاف نص صریح قانون اساسی و وجدان عمومی جامعه که حق تحصیل را برای همه محفوظ می‌داند، موجب محرومیت دانشجویان به دلایل مختلف چون فعالیت‌های سیاسی و انتقادی گردید. روند توجیه ناپذیر احضار دانشجویان به سازمان سنجش و بازجویی آنان توسط نیروهای غیردانشگاهی نیز قصه پر غصه دیگری است که بارها مطرح شده است. اعمال محدودیت‌های جنسیتی در پذیرش دانشجویان روندی بود که اساتید و کارشناسان نسبت به آن هشدار دادند و آن را خلاف عدالت آموزشی دانستند. اما این تصمیمات ناعادلانه و غیرکارشناسانه که محصول سیاست‌های غلط نهادهای کلان فرهنگی و علمی بوده و هست همچنان ادامه دارد و باعث صدمه دیدن وجهه علمی کشور و پیامدهای ناگوار اجتماعی می شود.
بخش دیگری از مصائب دانشگاه ریشه در نگرش منفی مسئولان کشور دارد. بدبینی نسبت به دانشگاه تحت لوای اسلامی کردن آن، موجب گردید تا شاخص‌های غیرعلمی و انتساب‌های جریانی مبنای ورود نیروهای جدید به دانشگاه گردد. برخورد با نخبگان، روشنفکران و اساتید دانشگاه ها مسئله تازه ای نیست، اما در جریان اتفاقات سال 88 و رخدادهای پس از آن شدت یافته و منجر به برخورد با اساتید منتقد و کنار گذاشتن آنان شده است. اساتید دانشگاه به دلیل حضور در احزاب، سخنرانی‌ها، مقالات و اظهار نظرهای خود هزینه‌های گزافی دادند و کرسی تدریس و تحقیق را از دست دادند. چنین برخوردهایی البته گاه قالب‌های رسمی به خود گرفته و خود را به شکل بازنشستگی‌های خودخواسته و اجباری نشان می‌دهد.
اظهارنظرهای مکرر مسئولان وزارت علوم علیه اساتید منتقد و دگراندیش و متهم کردن آنان به بی دینی و ضدیت با نظام، از جمله همین رویکردهایی است که موجب ایجاد شکاف و فاصله میان بدنه دانشگاهی و مدیران و سیاستگزران شده و کارکردهای واقعی دانشگاه را از آن گرفته است. به اینها باید محدودیت در پژوهش و دسترسی به منابع علمی، افزایش رانت‌ها و نظارت‌های امنیتی را نیز افزود.
چنانچه این شرایط تغییر نیابد و وضعیت کنونی تداوم پیدا کند، دانشگاه هویت و کارکردهای اساسی خود را از دست داده و کشور به کلی از مسیر توسعه و پیشرفت خارج خواهد شد. دانشگاه مهمترین رکن تغییر و اصلاحِ وضع فعلی کشور است و انزوا و اضمحلال آن زنگ خطری است برای مسئولین و دلسوزان کشور. اگر قرار است دانشجویان و دانشگاهیان نسبت به استقرار عدالت و آزادی در جامعه حساس باشند و از بابت انحراف‌ها و خطاها هشدار دهند، این تنها با اعتماد به نخبگان و دانشگاهیان ممکن می شود.
با وجود تمامی مشکلات و معضلات پیش روی جامعه و دانشگاه، اگر محدودیت‌های امنیتی ایجاد شده پیرامون عزیزان و دلسوزان انقلاب که محصور هستند برطرف شود و به کمک نخبگان و دانشگاهیان مدیریت کشور تحول پیدا کند، رفع مصائب چندان دشوار نخواهد بود. انتخابات ریاست جمهوری پیش رو فرصتی برای مشارکت طیف های مختلف مردم و به ویژه دانشجویان و دانشگاهیان است. دانشجویان نشان داده اند که هر گاه تمام قد در عرصه مشارکت و نقش آفرینی سیاسی و اجتماعی فعال شوند، حماسه ای بزرگ را رقم خواهند زد. گرچه در شرایط کنونی سیاست ها در راستای کمرنگ شدن نقش دانشجویان در عرصه سیاسی و حضور موثر در انتخابات است، باز می توان به روزنه ها امید بست و از حداقل ها بهره جست.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به عنوان بخش کوچکی از جامعه دانشگاهی و دانشجویان منتقد و آگاه ایران اسلامی، راه برون رفت از وضعیت کنونی و رفع مصائب و محنت های پیش روی ملت را در حضور و نقش آفرینی حجه الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی می داند. اگر ایشان به عنوان معتمد ملت و جامعه دانشگاهی کشور در فرایند انتخابات پیش رو حضور داشته باشند و سرمایه اجتماعی خود را برای آینده بهتر ایران به پیشگاه ملت عرضه دارند، گره ها گشوده شده، امیدها بازخواهد گشت و ایران با تدبیر و دلسوزی بازسازی خواهد شد.
 
 
و من الله توفیق
انجمن اسلامي دانشجويان
دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا