خرید تور نوروزی

انتقاد علی باقری از «کسانی که با پوشش دفاع از ارزش‌ها تلاش می‌کنند مذاکره را ضدارزش جلوه دهند»

علی باقری کنی، مذاکره‌ی کننده‌ی ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات احیای برجام گفت: کسانی که با پوشش دفاع از ارزش‌ها تلاش می‌کنند تا مذاکره را ماهیتاً ضدارزش جلوه دهند، عملاً می‌خواهند دست نظام برای تأمین منافع ملی را از این ابزار کلیدی و مهم تهی کنند.

به گزارش تسنیم، معاون سیاسی وزارت امور خارجه امروز دوشنبه بیستم شهریورماه با حضور در گردهمایی سراسری اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان در اردوگاه شهید باهنر تهران، طی سخنانی به بیان ابعاد و چارچوب‌های سیاست خارجی و دستاوردهای دوساله دولت در عرصه دیپلماسی پرداخت.

وی با یادآوری حساسیت امر سیاست خارجی در سامانه حکمرانی گفت: سیاست خارجی عرصه احساس نیست، بلکه میدان باورها، عقلانیت و هوشمندی است.

باقری با اشاره به این که عده‌ای این‌گونه القا می‌کنند که “بهای امنیت و توسعه”، “وادادگی در قبال آرمان‌ها و ارزش‌ها” است، تصریح کرد: “پایداری امنیت و توسعه” در گروی “پایبندی به آرمان‌ها و ارزش‌ها” است.

این دیپلمات ارشد کشورمان افزود: کسانی که با پوشش دفاع از ارزش‌ها تلاش می‌کنند تا مذاکره را ماهیتاً ضدارزش جلوه دهند، عملاً می‌خواهند دست نظام برای تأمین منافع ملی را از این ابزار کلیدی و مهم تهی کنند.

وی با تصریح به جدیت دولت در مذاکرات رفع تحریم اضافه کرد: دولت هرگز مسیر دیپلماسی، مذاکره و تلاش برای تأمین منافع ملی از طریق دستیابی به یک توافق متوازن را مسدود نکرده است.
باقری با اشاره به تجربه طرف‌های مقابل از تحولات سال گذشته و در عین حال پیوستگی استمرار تعامل و گفتگو میان دو طرف، ابزار امیدواری کرد: جمهوری اسلامی ایران در صورت واقع‌بینی طرف‌های مقابل و پرهیز آنها از تکرار اشتباهات گذشته، مانعی برای از سرگیری مذاکرات و نهایی‌سازی توافق نمی‌بیند.

وی با تأکید بر نگاه راهبردی دولت به عرصه سیاست خارجی خاطرنشان کرد: اگر تنها خدمت این دولت به سیاست خارجی، جلوگیری از سیاسی‌بازی با سیاست خارجی باشد، باید آن را دستاوردی راهبردی برای تأمین منافع ملی دانست.

مذاکره‌کننده ارشد کشورمان افزود: دولت تحت هیچ شرایطی وارد سیاسی‌بازی برخی جریان‌های سیاسی در عرصه سیاست خارجی نشده و با اهتمام تمام تلاش کرده است سیاست خارجی در تراز یک موضوع ملی بماند و به سطح مسئله یک جریان سیاسی تقلیل نیابد.

وی با اشاره به اهتمام دولت برای استفاده از همه ظرفیت‌ها در راستای نقش‌آفرینی در عرصه سیاست خارجی اظهار داشت: دولت سیزدهم نسبت به هیچ برگی از صفحات کتاب روابط خارجی و عملیات دیپلماسی در چهار دهه گذشته بی‌اعتنا نیست و تمام آن را باارزش می‌داند، چراکه هر صفحه آن یا درسی است برای تجربه و یا سرگذشتی است برای عبرت.

باقری با بیان اینکه سیاست خارجی عرصه اندیشه و فکر است، گفت: صیانت از هویت ملت ایران که دارای سه جنبه هویت اسلامی، هویت انقلابی و هویت ملی، است کار ویژه اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

وی در ادامه افزود: برای اینکه سه جنبه هویت ملت ایران در دل و جان جوانان ایرانی نقش ببندد مدرسه و دانشگاه نقش بسیار مهم و حیاتی در تعمیق و تحکیم باورها و ارزش‌ها که زیرساخت و بن‌مایه سیاست خارجی را شکل می‌دهند، دارند که در این میان عامل تربیت پیش و بیش از آموزش در ساختن فکر، سرشت و منش جوانان عاشق ایران عزیز نقش دارد.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به این که توجه به ظرفیت شرق هیچ دلیلی بر بی‌توجهی یا کم‌توجهی به دیگر ظرفیت‌ها نیست، گفت: اروپا هیچ‌گاه در فهرست سیاه روابط خارجی ما قرار نداشته و ندارد و به هر میزان که این کشورها آماده نقش‌آفرینی در توسعه کشور باشد، با اقبال طرف ایرانی مواجه خواهد شد، اما تأکید راهبردی رییس جمهور این است که توسعه و پیشرفت کشور و رفاه و آسایش مردم نباید گروگان اراده و تصمیم چند پایتخت‌ غربی باشد.

وی با تأکید بر عزم دولت برای استفاده از همه ظرفیت‌ها در مناسبات خارجی اظهار داشت: چتر دیپلماسی دولت سیزدهم هر کشوری را که از اراده کافی و توانایی مناسب برای هماهنگی و هم‌افزایی در مسیر توسعه و پیشرفت ایران برخوردار باشد، در بر می‌گیرد.

این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به سیاست تنش‌زدایی در قبال همسایگان به‌عنوان یک نگاه راهبردی در دولت، تصریح کرد: احیای روابط با عربستان نشان داد دیپلماسی دولت سیزدهم از اراده و توانایی لازم برای اتخاذ تصمیم‌های راهبردی و بلندمدت برخوردار است.

وی با بیان اهتمام ویژه و مستمر رییس جمهور به تحول و ابتکار در سیاست خارجی اظهار داشت: نقطه قوت و مزیت درخشان دیپلماسی دولت سیزدهم، نقش‌آفرینی مستقیم و مؤثر و پیگیر پیوسته رییس جمهور برای تحقق اهداف سیاست خارجی و مدیریت روابط خارجی است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به استقبال دستگاه سیاست خارجی از ایده‌ها و پیشنهادهای مختلف برای افزایش کارآمدی سیاست خارجی تصریح کرد: خط قرمز نقد سیاست خارجی همان خط قرمز اجرای سیاست خارجی است که همانا منافع ملی است، لذا هیچ فرد یا دستگاهی هرچند به‌نوبه خود هویت شخصی و حیثیت اجتماعی قابل احترامی دارد، هیچ‌گاه خط قرمز نقد سیاست خارجی نیست.

مذاکره‌کننده ارشد کشورمان در پایان با اشاره به ضرورت تعامل تنگاتنگ دانشگاه و دستگاه سیاست خارجی اظهار داشت: تعامل دانشگاه و وزارت خارجه هم به‌نفع رشد علمی در دانشگاه است تا جایی که می‌تواند مرزهای دانش و پژوهش را جابه‌جا کند و هم به‌نفع وزارت خارجه است چراکه ایجاد کارگاه‌های علم و تجربه در امر سیاست خارجی، بستر لازم برای تبیین ابعاد پیدا و پنهان سیاست بین‌الملل و درک پیچیدگی‌های روابط بین‌الملل را فراهم می‌آورد، لذا وزارت امور خارجه از ایجاد سازوکاری برای تعامل هدفمند سیاست خارجی و دانشگاه استقبال می‌کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا