رقابت سياسی جرم نيست | علی شکوهی
علي شكوهي، روزنامه نگار در یادداشتی در روزنامه ی اعتماد درباره ی بررسی نیت یاشار سلطانی در انتشار نامه ی سازمان بازرسی نوشت:
✅ چند روز قبل به هنگام انتشار گزارش «سازمان ديدهبان شفافيت و عدالت» درباره املاك واگذار شده شهرداري تهران، آقاي احمد توكلي اعلام كرد در ماجراي دستگيري آقاي ياشار سلطاني به خاطر افشاي اسناد مرتبط با اين ماجرا، قصد مداخله داشت اما مطلع شد كه ياشار سلطاني داراي اتهامات ديگري هم است و بنابراين وارد نشده است.
✅ مدتي بعد آقاي دولتآبادي دادستان تهران در مصاحبهاي به اتهامات ديگر ياشار سلطاني اشاره و اعلام كرد «طبق تحقيقات دادستاني، شيوه عمل نشان ميدهد كه اقدام متهم در پس پرده مبارزه با فساد، در پي پيروزي يك جريان خاص سياسي در شوراي شهر تهران بوده است». به گفته ايشان «ياشار سلطاني در جريان تحقيقات پذيرفته است كه شيوههاي ديگري براي اطلاعرساني وجود داشته كه ميتوانسته بدون آنكه مرتكب جرم يا هتك آبروي فردي شود، به آنها تمسك جويد». به گفته دادستان تهران «انتشار نامه در يك طراحي چندروزه از ٣١ مرداد تا ٤ شهريور در برابر حقوقهاي نجومي مطرح شد و نطفه آن در جاي ديگري شكل گرفته است». اين اظهارات چند روزي است كه ذهن بنده را به خود مشغول كرده و پرسشهايي را برجسته ساخته است.
✅ به نظر ما و در عرف سياسي رايج، هدف هر فعاليت سياسي كسب قدرت است. اينكه احزاب و گروهها و افراد، قدرت را براي قدرت و ثروت ميخواهند يا براي خدمت به مردم و كشور، بحثي فرعي است و نميشود انگيزهكاوي يا انگيزهسازي كرد و با زير سوال بردن نيت آنان، اصل كسب قدرت سياسي و اجتماعي را منفي دانست. هيچ نيروي سياسي بدون داشتن قدرت قادر به اجراي منويات و تحقق مطالبات خود نيست و بنابراين همگان با همين هدف در صحنه سياسي حضور پيدا ميكنند.
✅ از طرفي صحنه كسب قدرت بدون رقيب نيست و براي رسيدن به قدرت بايد با احزاب و جريانها و افراد ديگر رقابت كرد و راي مردم را متوجه خود ساخت و با اراده و خواست مردم به قدرت رسيد. اين نيز پذيرفته است كه هر جريان سياسي براي رقابت با ديگران، بر فعاليتها و مواضع و عملكرد آنان نظارت ميكند و اگر نقاط ضعفي از آنان بيابد از آن بهره ميبرد و با طرح انتقاد و نقد مواضع و حتي افشاگري مستند و با مدرك نشان ميدهد كه رقيبش داراي ضعف است و از اين طريق مردم را به تجديدنظر در حمايت از جريان حاكم سوق ميدهد. نكته آخر اينكه هر جريان سياسي حق دارد از تشكيلات و سازماندهي در اختيارش براي زيرسئوال بردن عملكرد رقيب استفاده كند تا تاثير كارش را مضاعف سازد و اطلاعرساني به مردم را به شكل موثرتري پي بگيرد.
✅ مواردي را كه گفتيم از حقوق مسلم هر جريان سياسي است و فرقي ندارد كه كدام جريان و حزب و گروهي از اين منطق براي كسب قدرت سياسي بهره ميگيرد. از سويي معتقديم كه برخي از نهادها از جمله قوه قضاييه در جايگاهي فراتر از احزاب سياسي قرار دارند و بخشي از حاكميت محسوب ميشوند و نسبتشان با احزاب و جريانهاي سياسي رقيب، يكسان است يعني آنان حق ندارند به نفع يك جريان و عليه جرياني ديگر عمل كنند و كاري فراتر از حيطه وظايف خودشان انجام دهند. البته اگر حزبي متوسل به اقدامي خلاف قانون شد و رقيب هم با طرح شكايت از آن حزب، به قوه قضاييه توسل جست طبعا دستگاه قضا بايد وارد ماجرا شود و به حل اختلاف و داوري و اقامه عدالت اقدام كند. در غير اين صورت معنا ندارد كه دستگاه قضا راسا در مسائلي كه ميان احزاب سياسي جريان دارد، وارد شود زيرا نهادهاي حاكميتي از شاني فراتر از احزاب و گروهها برخوردارند و از دايره رقابت سياسي خارجند و وارد شدن آنها به اين حيطه، آسيبزا است.
✅ حال اين موارد را با نگاه به اقدام مدير سايت «معمارينيوز» در افشاي اسناد مرتبط با املاك نجومي مورد توجه قرار ميدهيم. مدير يك سايت مرتبط با خدمات شهري، به اطلاعاتي از يك تخلف شهرداري دسترسي پيدا ميكند. اين اطلاعات هم از سوي يك عضو شورا در اختيار وي گذاشته شده و ظاهرا در اختيار افراد ديگري هم بوده است. ياشار سلطاني با توجه به گرايش سياسي و مديريتي خودش، اين فرصت را مناسب ميداند تا دست به افشاگري بزند و از اين طريق به مردم آگاهي بدهد. اگر دسترسي به آن اسناد يا انتشار آن مطابق قانون جرم باشد يا شاكي خصوصي اقدام به طرح شكايت كرده باشد، دستگاه قضا حق دارد با مدير سايت معمارينيوز برخورد قانوني كند اما مگر اقدام ياشار سلطاني براي شكست يك جريان در انتخابات شوراها و تلاشش براي پيروزي طيفي ديگر جرم است؟
✅ مشابه اين اقدامات را جريانهاي سياسي ديگر هم انجام ميدهند. مثلا برخي از سايتها و مطبوعات به صورت هماهنگ به مخالفت با دولت اقدام ميكنند و مثلا اسنادي را درباره حقوقهاي نجومي منتشر ميكنند. اين را هم ميدانيم كه بسياري از اين رسانهها در يك اقدام هماهنگ با يكديگر مبادرت به اين كار ميكنند و ما خبر داريم كه يكي از وزراي سابق مسوول هماهنگي اين اقدامات است. هدف آنان هم روشن است يعني راي آوردن و كسب قدرت سياسي و ضربه زدن به پايگاه اجتماعي دولت و پايين آوردن ميزان مقبوليت آن. آيا بايد آنها را مجرم دانست؟ صريحا عرض ميكنم كه اينگونه اقدامات در عرف سياسي كشورها كاري عادي است و هيچ ايرادي به آن نميشود گرفت.
انتهای پیام
آقايون دلشون از اتفاقات ٨٨ هنوز هم خونه، اگر تفكرات اصلاح طلبى را رسماً قدغن نميكنند لابد بندگان خدا محذوراتى دارند !