سوغاتی رئیسی یا نتیجهی حکم ۶ سال قبل؟!
بازگشت تعدادی از الواح هخامنشی به ایران نتیجهی لغو حکم مصادره و فروش این الواح در دادگاهی در آمریکاست. این حکم چهار سال پیش از قرار گرفتن ابراهیم رئیسی بر کرسی ریاست دولت صادر شده بود.
بهگزارش انصاف نیوز، رسانههای حامی دولت سیزدهم بازگشت بخشی از الواح هخامنشی از آمریکا به ایران را بهعنوان «سوغاتی رئیسی برای مردم» و یا «خبر خوش رئیسی» بازتاب دادهاند.
عزتالله ضرغامی، وزیر گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی ساعاتی پیش از فرود هواپیمای حامل رئیس دولت در فرودگاه مهرآباد در توییتی نوشت: قرار است از آقای رییس جمهور و ۳۵۰۶ لوح تاریخی مربوط به دوره هخامنشی که در هواپیمای ایشان است استقبال کنم. پیگیریهای مستمر نتیجه داد و سرانجام ۹ صندوق،هر کدام به وزن ۷۵ کیلوگرم که شامل مجموعهای ارزشمند از میراث فرهنگی و تمدنی کشور است، از آمریکا تحویل گرفته شد
بنا بر اعلام پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، ابراهیم رئیسی در پاسخ به سوالی دربارهی «سوغاتی سفر آمریکا برای ملت ایران» گفت: با پیگیریهای خوبی که دوستان ما در وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، دفتر نمایندگی ایران در نیویورک و وزارت خارجه انجام دادند، بحمدالله بخشی از میراثهای ارزشمند ملت ایران، یعنی تعدادی از الواح دوره هخامنشی که 84 سال در دست آمریکاییها و در مرکز شرقشناسی دانشگاه شیکاگو مانده بود، به کشور بازگشت.
او در ادامه افزود: این الواح که تعداد آنها بیش از 3 هزار و 500 لوح است، امروز به کشور بازگشت و تحویل موزههای جمهوری اسلامی خواهد شد. آمریکاییها باید بیش از 80 سال قبل به تعهدشان برای بازگرداندن این الواح عمل میکردند که امتناع کردند ولی در این سفر 3 هزار و 500 لوح بازگردانده شد و امیدوارم باقی این الواح نیز هر چه زودتر با پیگیریهای مسئولان به کشور بازگردد.
تاکید وزیر گردشگری و رئیس دولت مبنی بر اینکه بازگشت الواح هخامنشی حاصل پیگیریهای آنها بوده در حالیست که خبرگزاری دولتی ایسنا روایتی متفاوت از رفع موانع بازگشت لوحهای هخامنشی را منتشر کرده که بر اساس آن، این موانع به دلیل حکم قضات دیوان عالی آمریکا در اسفند ۹۶ برطرف شده است.
ایسنا نوشته است: «الواح هخامنشی از جمله آثاری است که حدود ۹۰ سال پیش با موافقت دولت وقتِ ایران از کشور، خارج و برای مطالعه و بررسی به دانشگاه شیکاگو «امانت» سپرده شد. الواح در ۵۰ صندوق چوبی شامل حدود دوهزار جعبۀ مقوایی و چند پیت نفتی که در تخت جمشید (پارسه، پرسپولیس) به پارافین آبشده آغشته شده بودند، از راه بوشهر به آمریکا فرستاده شدند. قرار بود این الواح سه سال پس از مطالعه به ایران برگردانده شوند.
بعد از مطالعه و انتشار نتایج مطالعات در قالب چند کتاب، استرداد الواح آغاز شد، که در سه مرحله بخش کوچکی از آنها به کشور برگردانده شد؛ ۱۷۹ قطعه در نخستین محموله ارسالی در سال ۱۳۲۷ به تهران رسید. دومین محموله شامل ۳۷ هزار قطعه بود که در سال ۱۳۲۹ به ایران بازگردانده شد و در سال ۱۳۸۳ سومین محموله یعنی ۳۰۰ قطعه لوح به ایران تحویل داده شد.
برای بازگشت بخش چهارم الواح به کشور، یک شکایت اما ورق را برگرداند. پروندۀ معروف «جنی روبین» علیه ایران تشکیل شد. رویترز در اسفند ۱۳۹۶، آن را بررسی کرد و درباره آن نوشت: «سه سال پیش دادگاهی در آمریکا حکم داد، آثار تاریخی ایران که امانت در دانشگاه شیکاگو بودند، مصادره شوند و غرامت ۷۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری حاصل از فروش آن به قربانیان آمریکایی که در انفجار انتحاری در بیتالمقدس بودند، پرداخت شود. در نتیجه دادگاه آمریکایی حکم مصادرۀ این اشیاء تاریخی را صادر کرد و دستور فروشِ الواح را داد، اما در بررسی نهایی قضات دیوان عالی در دادگاهی که دوم اسفند ۱۳۹۶ برگزار شد، حکم مصادره و فروش الواح هخامنشی ایرانی لغو شد»
بنا بر خبر منتشرشده در این رسانهی حامی دولت سیزدهم تعداد قابل توجهی از الواح هخامنشی در دولت حسن روحانی به کشور بازگردانده شده بود: «سرانجام سال ۱۳۹۸ پس از ۸۴ سال، ۱۷۸۰ قطعه لوح هخامنشی بود به ایران بازگشت».
انتهای پیام
برای پاک کردن جنایات رضا خان ملعون سعی نکنید دروغ بگید ، واقعا خجالت نمیکشید میگید برای تحقیقات به آمریکا به امانت داده شد ؟
بعدشم اگر روحانی و تیمش عرضه داشتن ، سیمان کاری نمیکردن ، نتیجه مذاکرات اینی هست که دارید میبینید ، نه حرفهای مفت زدنی که نتیجه اش فقط خسارت بود .
اگر سوغاتی رئیسی برای مردم ارزشی ندارد به این دلیل که در دوره روحانی در سال 1396 مصادره آن لغو شد این سولا را از شما انصاف نیز!!! می کنم که چرا دولت روحانی چهار سال پس از لغو نتوانست آن را به ایران بازگرداند پس انصاف داشته باشید