خرید تور تابستان

فرصت مغتنم پایان حصرها | ابوالفضل فاتح

دکتر ابوالفضل فاتح موسس ایسنا و رییس تبلیغات و رسانه ستاد میرحسین موسوی در انتخابات سال ۸۸ در یادداشتی نوشت:

بسمه تعالی

به هفته‌ی «دفاع مقدس» رسیده ایم و در برابر عظمت های آن دوران و شهدای وطن سر تعظیم فرود می آوریم. اما افسوس که «نخست وزیر» دفاع مقدس که نقش آفرینی منحصر بفردش، حمایت مردم، تمجید مکرر حضرت امام و دعای مرزداران شهید را به همراه داشت، همچنان در حصر است. آن هم نخست وزیری که دولتش در جنگ نابرابری که هر روز گوشه گوشه‌ی کشور هدف بیگانگان بود، ایران و امور مردم را بهتر از امروز اداره کرد، و این چه طنز تلخی است!

هیچگاه از آن دسته نبوده ام که همه چیز را تباه و نقاط قوت کشور را عمدا انکار کنم، اما شواهد فراوان از تعدی به حقوق اساسی مردم و از جمله این حصر و تداوم بی دلیل آن، نشانه‌ی مهمی است که از نظر تحولات ارزشی و اخلاق سیاسی و بی اعتنایی به قانون، تنزلی بی سابقه داشته ایم. شخصیت هایی با آن سوابق درخشان در حصرند، چون معترضند و حاضر به عدول از مواضع خود نیستند. این شکست شما است، نه ایشان. تداوم حصر به مفهوم باقی ماندن زخم است. زخمی که به دست خود ایجاد کرده اید و گویی چاره اش را نمی دانید. تداوم یک ظلم، چاره‌ی راه نیست. چاره‌ی راه، پایان دادن به مسیرهای ناعادلانه ایست که پیموده اید. در این ۱۳ سال، جهان و ایران دگرگون شده است، اما شما در مناقشات گذشته مانده اید. فقر تغییر و فقر آینده نگری و فقر جهاندیدگی از ضعف های عمیق حکمرانی کشور است، و الا اگر چشم به جهان باز می کردیم در می یافتیم که این میزان انتقاد به شیوه حکمرانی و تخطئه‌ی حکام و تقاضای گردش قدرت از بدیهیات هرمکتب و کشوری است که ادعای مردم سالاری و آزادی دارد، و چاره اش حصر و حبس نیست. چاره، بازگرداندن حق انتخاب به مردم است.

این کشور می توانست و می تواند در بستر آزادی و فراگیری همه اندیشه ها و رویکردها، همزیستی و توسعه ای تاریخی و سریع را تجربه کند. ملتی را نمی شناسم که در چند دهه‌ی اخیر به اندازه ملت ایران از چند بُعد رشد کرده باشد. میلیون ها تحصیل کرده دانشگاهی یکی از همین رشدها و توانمندی هاست و از قضا این رشد در بستر انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است. توانمندی های برجسته‌ی دیگری نیز در این سرزمین مقدس سربرآورده است که آینده ایران را امید بخش می نماید. اما چنان که عرض شد، بسیاری از شما حاکمان از توسعه‌ی فکری ملت، عقب افتاده اید و عقب ماندگی خود را با تحمیل و ارعاب و انحصار، پنهان می سازید. شما با انحصار طلبی خود شخصیتی نظیر مهندس موسوی و خانم رهنورد و آقای کروبی را به حصر، و شخصیت هایی چون آقای خاتمی را خانه نشین، و ده ها شخصیت چون آقایان بهزادیان نژاد و علی رضا بهشتی شیرازی را در احضار و ایذاء، و امثال آقای تاجزاده را در زندان، و چه تعداد دانشجو و استاد را ممنوع و صدها هزار ایرانی توانمند را به مهاجرت اجباری واداشته اید. بسیاری را نیز به توپخانه بهتان بسته اید و به این سیل دروغ دلخوشید. شما نه تنها نخبگان که اکثریت ملت را نیز از چرخه خارج ساخته اید و انتخابات چهل درصدی برگزار و همچنان خود را مستظهر به اکثریت ملت می دانید. این شعبده، در کنارناکارآمدی ها و فسادها و تحریم ها، خسارت های جبران ناپذیر برجای گذاشته است. چنان که سرعت توسعه کشوری با این میزان سرمایه‌ی معنوی و مادی را به شدت کُند و حتی منفی، و شاخص فلاکت برای میلیون ها از ملت مظلوم را گسترش داده است. هیچکس ابدی نیست و همه ما روزی خواهیم رفت. تاریخ، این سیاست ها و رفتار را بی رحمانه نکوهش خواهد کرد. مگر گذشتگان از نقد مصون ماندند؟ همین حصرها کافی است که یک «قرن سیاسی» تخطئه شوید. ای کاش تنها خودتان تخطئه می شدید. هر چقدر از ارزش ها و استقامت در برابر قدرتها بگویید، چون آزادی و عدالت و حق تعیین سرنوشت را پاس نداشته اید، متاسفانه ارزش مداران و استقلال طلبان و دینداران واقعی را نیز برای ده ها سال متهم ساخته یا در معرض اتهام تعریض و بی اعتنایی به حقوق بنیادی ملت قرار داده اید. کما این که به دلیل عملکردهای جاری، عظمت های گذشته نیز در معرض تخریب قرار گرفت و حتی متاسفانه اسباب سودجویی و برائت قدرت های متعدی و جریانات بدخواه فراهم آمد. نکند همچون داستان ملامتگران زلیخا ضرب المثل شوید. آنجا که چشمشان به جمال حضرت یوسف (ع) افتاد، اما اینجا تا چشم ها به جمال قدرت افتاد، طاقت از کف ربودند! و آن همه شعارها مربوط به پیش از رسیدن به قدرت بود! البته، به یاری خداوند، «در» همیشه بر یک پاشنه نخواهد چرخید و این ملت رشید با درایت، دوراندیشی و شیوه‌ی خاص خود، با حفظ استقلال و توانمندی های کشور و اساس دیانت، همه را به سر عقل خواهند آورد و راهی که از مشروطه آغاز و در انقلاب اسلامی در سودای تحقق آن بوده اند، نیمه تمام رها نکرده و به اکمال خواهند رساند.

مناسبت مبارک ولادت حضرت ختمی مرتبت (ص) فرصت مغتنمی است، که از جمله این حصرها و زندان ها پایان یابد. خبرها از کسالت نگران کننده و ضعف فزاینده‌ی محصوران، بُعد اخلاقی و فوریت انسانی مسئله را نیز مضاعف می سازد. فضا را باز کنید و بگذارید مردم آن همه شعار و باغ های سبز و سرخ را دروغ نپندارند. ارزش حکام به همان چیزهایی است که برایشان مهم است و بدان عمل می کنند. اگر برای شما مهم نیست، اگر این مطالبات حداقلی نیز برایتان سنگین است، به این مفهوم است که یا زمانه را نمی شناسید و قادر به درک مسئله نیستید و یا تمایل به تغییر ندارید و استبداد می ورزید، و الا از این مسیر بازمی گشتید. اما برای ایران و آینده ایران مهم است که از هرگونه سیاست های آمرانه رهایی یافته و خود را بر سرنوشت خود حاکم ببیند. این سرزمین پاک، از مسیر پیاده سازی متوازن اصول پنجگانه‌ی «استقلال و آزادی و عدالت و ملیت و دیانت» به توسعه و خیر عمومی می رسد، نه از مسیر حصر منتقدان و ارعاب و منکوب مخالفان و زندان، و حذف جمهوریت و تبعیض و بی عدالتی نسبت به میلیون ها شهروند که صاحبان اصلی این میهنند.

والسلام علیکم و رحمه الله وبرکاته
ابوالفضل فاتح
دو شنبه سوم مهرماه ۱۴۰۲

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. سوال اساسی را آقای دکتر فاتح جواب دهند:
    چرا از دروغ تقلب در سال 88 معذرت خواهی نمیکنند؟ خود دکتر فاتح در ستاد آقای موسوی بودند و میدانند تقلبی نشده بوده است. این ادعای تقلب باعث شد تحریم ها افزایش پیدا کند . باعث شد کودکان آن سالها (دهه هشتادی ها) خیال کنند حکومت متقلب است و بازخورد آنرا در اغتشاشات پارسال دیدیم.
    سال 88 اوباما سه با نامه رسمی به رهبری و رئیس جمهمور داده بودند و تقاضای رابطه داشتند. اگر دروغ تقلب نبود همان سال رابطه برقرار شده بود.
    آقای فاتح از میرحسین انتظار عذر خواهی نیست. شما پیش قدم شوید.

    7
    9
  2. آقای دکتر فاتح (که من بارها در جلسات انجمن پای سخنان ایشون استفاده کردم و واقعا دوستشان دارم) میگویند: “شخصیت هایی با آن سوابق درخشان در حصرند، چون معترضند و حاضر به عدول از مواضع خود نیستند.”

    سوال: آیامواضع میرحسین و کروبی باز تولید بهار عربی در ایران نبود؟ آیا مواضع آنها دروغ تقلب نبود؟ آیا جمهوری اسلامی یک سال و نیم با آنها مراعات نکرد؟

    4
    3
  3. تعارف و حرف‌های کلیشه‌ای رو کنار بگذارید جناب فتاح. نظام رو در ۸۸ تا لپ پرتگاه بردند در ۸۹ فراخوان انقلاب عربی دادند و ادامه بیانیه‌ها و براندازی‌ها و آخرین‌ش بیانیه تشکیل مجلس موسسان در سال گذشته!

    4
    4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا