پیشبینی سمتوسوی بورس در نیمه دوم سال: نتیجهی مدیریت عشقی همین است
سرویس اقتصادی، انصاف نیوز: بسیاری از کارشناسان مالی، مدیریت عشقی در بورس را عامل سردرگمی بازار میدانند؛ سال به نیمه رسیده اما شاخص کل بورس همچنان سرگردان است و بازار به قول قدیمیها شارپ نیست، نه در نزولهایش و نه در صعودهایش.
مرتضی محمدآبادی یکی از فعالان بازار بورس تهران است که مدیریت عشقی را به هر دو معنا، باعث و بانی وضع موجود میداند و به خبرنگار انصاف نیوز میگوید تا شرایط مدیریت همین باشد، شرایط بازار هم همین است.
او گفت: تا زمانی که بانک مرکزی، ارز 28هزار و 500 تومانی را به صورت قطعی حذف نکند و نرخ تسعیر جدید به بانکها و پالایشگاهها ندهد، شرایط بازار هیچ تغییری نمیکند.
محمدآبادی به تعیین تکلیف نرخ خوراک اشاره کرد و ادامه داد: برخی تصور میکردند نرخ خوراک مسئله را حل میکند و بازار بالاخره تکان میخورد اما عملا دیدیم که با تعیین تکلیف نرخ خوراک هم اتفاقی نیفتاد چون نرخ خوراک عاملی نیست که بازار را از سردرگمی دربیاورد.
این کارشناس بورس به وجود سهامهایی با پی به ای کمتر از 3 اشاره کرد و عدم استقبال بازار از این سهام را نشانه بارزی از توقف و سردرگمی بازیگران موثر بورس دانست.
او گفت: بورس تهران محرکهای مشخصی دارد اما آقایان کاری کردهاند که گروه خودرویی با اینهمه مسئله و مشکل و زیان انباشته، به لیدر بازار تبدیل شده است. برای همین هم معتقد بوده و هستم مدیریت عشقی در بورس جواب نمیدهد. نه مدیریت آقای عشقی جواب میدهد و نه مدیریت باری به هر جهت و عشقی هر کس دیگری!
محمدآبادی رفتار مدیران سازمان بورس را دوگانه خواند و ادامه داد: شخص آقای عشقی برای خودرو سینه سپر میکرد اما الان که زمزمه خروج محصولات فولادی و پتروشیمی از بورس کالا به گوش میرسد، نه خودش و نه سایر مدیرانش لام تا کام سخن نمیگویند و هیچ واکنشی نشان نمیدهند.
محمدآبادی گفت: تا زمانی که چنین مدیریتی بر سر بازار است، اصول بنیادین (فاندامنتال) بر بازار حاکم نیست.
این کارشناس، تبدیل شدن گروه خودرویی به پرارزشترین گروه معاملاتی بورس برای یکسال مداوم را نشانهای از رونق سفتهبازی دانست و ادامه داد: ایرانخودرو 3 سال است که مشمول ماده 141 قانون تجارت شده و با این وضعیت، جز تمایل آقای عشقی، هیچ دلیل دیگری وجود ندارد که گروه خودرو به پرارزشترین گروه معاملاتی تبدیل شود.
محمدآبادی تصمیمات مجید عشقی را تحمیل ریسک به بازار سرمایه نامید و اضافه کرد: دارندگان سرمایههای بزرگ، وقتی میبینند پرارزشترین گروه معاملاتی بازار، گروه خودروست که چنین ریسکهای بزرگی دارد، از وارد کردن سرمایهاش به بازار خودداری میکند که تصمیم عاقلانهای هم هست چون عقل حکم میکند سرمایهتان را وارد صنعتی با زیان انباشته چند هزار میلیارد تومانی و با ریسکهای بزرگ نکنید.
آقای محمدآبادی گفت: یکی از وظایف مدیریت بازار، هدایت سرمایهها به سمت صنایع سودآور و مطمئن است. وقتی مدیران بازار به مسیر معکوس میروند، صاحبان سرمایه همراهیاش نمیکنند. به همین دلیل هم شاهدیم که روند ورود پول حقیقی به بازار متوقف شده است.
او در پاسخ به سوال خبرنگار انصاف نیوز درباره راهکار خارجکردن بورس از رکود فعلی گفت: اگر بانک مرکزی به صورت رسمی اعلام کند که ارز 28هزار و 500 تومانی را حذف کرده است، و در پی آن نرخ تسعیر جدید اعلام کند، گروه بانکی و گروه پالایشگاهی به عنوان دو بال بزرگ بازار را به حرکت درمیآورند.
محمدآبادی ادامه داد: سیاستهای پولی و مالی یک بام و دو هوای بانک مرکزی، بازیگران بزرگ بازار را سردرگم کرده است. مثلا این هفته فرمول نرخ خوراک را مشخص کردند اما هفته بعد، لوبکات را با نرخ پایه دلار 28هزار و 500 تومانی عرضه کردند. یک هفته بعد، دلار 28 هزار تومانی حذف شد و دلار 37 هزار تومانی مبنای محاسبه قرار گرفت. یعنی بازار نمیداند با کدام مبنای قیمتی باید روندهای را پیشبینی کند.
او اضافه کرد: بازار الان نمیداند نرخ معاملات پالایشگاهیها با دولت نرخهای سامانه نیما است یا نرخ دلار 28/5 هزار تومانی. هم فکتهایی دارد که میگوید نرخ 28/5 هزار تومان است، هم فکتهایی دارد که میگوید نرخ 37 هزار تومان است.
این کارشناس، تاثیر تعیین نهایی نرخ تسعیر ارز را همتراز حذف دلار یارانهای دانست و ادامه داد: این دو محرک آنچنان قوی خواهد بود که بر سیاستهای غلط آقای عشقی هم غلبه میکند و بازار را تکان میدهد و من احتمال میدهم هرچه به انتخابات مجلس نزدیکتر شویم، تلاش بیشتری برای حذف ترمزهای بازار بورس انجام میشود.
محمدآبادی سمتوسوی شاخص کل بورس تهران در مهر ماه را مشابه 6 ماه گذشته دانست و گفت: در مهر ماه هم اتفاق خاصی در بازار نمیافتد مگر اینکه آقای عشقی برکنار شود! در غیر اینصورت باید منتظر باشیم که از آبانماه، وقتی گزارشهای 6 ماهه منتشر و وضعیت کلی حرکت گروهها مشخص شد، صاحبان سرمایه تصمیمگیری کنند و بازار را تکان دهند.
انتهای پیام