خرید تور تابستان

منزل برخی مقامات کشور در کجا قرار دارد؟

برای بسیاری دانستن محل سکونت مسوولان و مقام‌های ارشد سیاسی کشور جالب است.

مقام‌های سیاسی کجا سکونت دارند؟/از موسوی و خاتمی تا روحانی و قالیباف

به گزارش اقتصادنیوز، در فهرست زیر می‌توانید محل زندگی مقامات ارشد کشور را مطالعه کنید. 

امام خمینی

جماران که محله‌ای در شمال تهران است، در دهه شصت مرکز توجه ایران قرار گرفت. حضور بنیان‌گذار انقلاب ایران امام خمینی در این منطقه، آن را به شدت مورد توجه قرار داد. در پرتال امام خمینی تاکید شده است که منزل امام «اجاره‌ای» بود. ایشان روز ۲۸ اردیبهشت ۱۳۵۹ به جماران، نقل مکان کرد و تا پایان عمر از این منطقه نقل مکان نکرد.«منزل اجاره‌ای امام یک ساختمان آجری ساده با حیاطی به مساحت تقریبی چهل متر مربع است، اتاق پذیرایی امام با یک کاناپه و طاقچه‌ای ساده، به اتاقی متصل است که مجموعه محل زندگی و ملاقات‌های امام را تشکیل می‌داد».

حضور امام و اعضای بیت ایشان در این منطقه باعث اهمیت سیاسی آن منطقه شد. جماران به محله‌‌ای سیاسی، امنیتی بدل شده بود زیرا رفت و آمد مقامات ارشد کشور و حتی مقامات خارجی برای دیدار با امام، بر لزوم حفاظت از این منطقه می‌افزود.

آیت‌الله خامنه‌ای

آیت‌الله خامنه‌ای، پس از آنکه رئیس‌جمهور ایران شدند به مرکز شهر آمدند. ایشان ابتدا در خیابان ایران زندگی می‌کردند و پس از آن به خیابان پاستور رفتند. علی اکبر ناطق نوری در کتاب خاطرات خود نوشته است: «در زمان انتخاب آیت‌الله خامنه‌ای به رهبری این مسئله مطرح بود که ایشان کجا مستقر شوند. پیشنهاد اول جماران بود که ایشان به احترام امام و خانواده ایشان نپذیرفتند. پیشنهاد دوم هم اردوگاه شهید باهنر آموزش و پرورش بود که رهبری گفتند می‌خواهم در مرکز شهر باشم و هم نمی‎‌خواهم اردوگاه دانش‌آموزان را بگیرم. در کنار ساختمانی که رهبری مستقر بودند حسینیه‌ای به نام امام خمینی در آنجا ساختند و بعد از آن دیدارهای رهبری در آنجا انجام می‌شد.» روزنامه جام‌جم به نقل از محسن رفیق‌دوست نوشت محل فعلی سکونت و دفتر آیت‌الله خامنه‌ای را به قیمت ۱۲۰ میلیون تومان از خانواده نظام مافی خریداری کرده و بعدها حسینیه آیت‌الله خمینی را ساخته است. پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای، با انتشار روایتی از حضور رهبر جمهوری اسلامی در سرشماری نفوس ایران یادآور شد که ایشان هنگام پر کردن فرم سرشماری مربوط به خود توسط رئیس مرکز آمار ایران، گفته‌اند «منزل ما سازمانی است.»

حس روحانی

حسن روحانی رئیس‌جمهور فعلی ایران پیش از اینکه به ریاست جمهوری برسد، در منطقه ولنجک تهران سکونت داشت. پس از ریاست جمهوری او نیز این سئوال مطرح شد که وی کجا باید مستقر شود؟ پیشنهاد اول همان جماران و ساختمان متعلق به نهاد ریاست جمهوری بود اما به دلایلی روحانی از رفتن به این خانه منصرف شد. پیشنهاد دوم این بود که وی به پاستور برود و در ساختمانی که در اختیار هاشمی شاهرودی بود، مستقر شود. این ساختمان تا سال ۱۳۸۸ در اختیار مهندس میرحسین موسوی بود که مشاور رئیس‌جمهور خاتمی محسوب می‌شد و البته بعد از دولت خاتمی هم در آنجا ماند تا سال ۸۸ که محمود احمدی‌نژاد به مدت ۱۵ سال این ملک را به آیت‌الله شاهرودی واگذار می‌کند. منزل مهندس موسوی همچنان در کوچه اختر ماند. ساختمان مورد اشاره در پاستور مدتی مهمان مشخصی نداشت تا اینکه بعد از پایان ریاست آیت‌الله شاهرودی بر قوه قضاییه، وی در آنجا مستقر شد و قرار شد دفتر وی باشد. به روحانی پیشنهاد شد که وی می‌تواند خانواده‌اش را در این ساختمان مستقر کند تا نزدیک دفتر کارش باشد. اما شاهرودی واگذاری این خانه به روحانی را نپذیرفت و ساختمان همچنان با وجود فوت آیت‌الله شاهرودی در اختیار خانواده ایشان مانده است. 

هاشمی رفسنجانی

هاشمی رفسنجانی مشهورترین سیاستمداری بود که در جماران و نزدیک منزل امام سکنی گزید. دیگرانی هم بودند که خانه و منزل خود را به علت توجه به امام به جماران منتقل کردند اما شاید هاشمی تنها سیاستمداری بود که حضورش بیش از دیگران در جماران جلب توجه می‌کرد. اسفند ماه ۱۳۹۰ روزنامه اعتماد در یادداشتی به نقل از محسن هاشمی رفسنجانی نوشت: «در کوچه‌‌ای که امام سکونت داشتند، در کنار حسینیه، منزلی وجود داشت که به جهت ازدحام مردم و ملاقات‌کنندگان امام و شلوغی و سر و صدای زیاد، ساکنان آن معذب بودند. این منزل از مالک آن خریداری شد. در شهریور سال ۱۳۶۰ در اوج فضای ناامن برای شخصیت‌های نظام، حضرت امام به جهت نگرانی برای سلامت پدر، از حاج‌احمدآقا خواستند ترتیبی داده شود که ایشان در منزل مذکور در کنار خانه امام ساکن شوند. این کار صورت گرفت و پدر به همراه خانواده در این خانه مستقر شدند که تاکنون این سکونت ادامه دارد.»

بنابر خاطرات منتشر شده از هاشمی او در دهه شصت، هنگامی که رئیس مجلس ایران بود در بسیاری از شب‌ها، در دفتر خود در مجلس می‌ماند اما کماکان اهالی بیت او در جماران و نزدیک بیت امام و حسینیه جماران بودند. پس از رحلت امام، وقتی هاشمی رفسنجانی به مقام ریاست جمهوری رسید، همچنان خانه خود در جماران را حفظ کرد.

سید محمد خاتمی

با ریاست جمهوری سید‌محمد خاتمی در سال ۱۳۷۶ او نیز مدتی بعد به جماران نقل مکان کرد. خاتمی تا پیش از آن در منطقه پاسداران تهران زندگی می‌کرد. بعد از مدتی از ریاست جمهوری او، این سئوال مطرح شد که رئیس‌جمهور کجا باید زندگی کند؟ ظاهرا به پیشنهاد سیدحسن خمینی او به جماران رفت. نسبت نزدیک خانوادگی خانم فاطمه صادقی همسر سیدمحمد خاتمی با خانم فاطمه طباطبایی مادر سیدحسن خمینی باعث شد نهاد ریاست جمهوری در کنار منزل مسکونی خانم طباطبایی خانه‌ای را بخرد و آنجا را پس از بازسازی و مرمت در اختیار رئیس‌جمهور وقت بگذارد. در واقع این ملک نهاد ریاست جمهوری بود که برای استقرار رئیس‌جمهوری خریداری و بازسازی شده بود. اکنون جنجال بر سر همین ملک است. خاتمی البته تا پایان دوره‌ی ریاست جمهوری خود در همین ملک زندگی کرد.

محمود احمدی‌نژاد

بعد از پایان یافتن ریاست‌جمهوری خاتمی و با به قدرت رسیدن محمود احمدی‌نژاد، او تا مدتی در منطقه نارمک زندگی می‌کرد. احمدی‌نژاد اعلام کرده بود که قصدی برای ترک منزل خود ندارد. با این حال بعد از مدتی به دلایل حفاظتی و امنیتی، مجبور شد به تغییر محل زندگی خود بیندیشد. یکی از کارهایی که در ابتدای دوره‌ی ریاست جمهوری احمدی‌نژاد صورت گرفت، آن بود که تمام ساختمان‌های متعلق به نهاد ریاست جمهوری که در اختیار مدیران دولت سابق بود از آنها بازپس گرفته شد. این خبر در همان ایام جنجالی شد. یکی از این ساختمان‌ها دفتر سیدمحمدخاتمی بود و دیگری ساختمانی که رئیس‌جمهور سابق در آن مستقر بود. خاتمی به خانه خود نقل مکان کرد اما تا مدت‌ها دفتری نداشت. ابتدا دفتری در محدوده‌ی ونک برای وی در نظر گرفتند که دفتر بنیاد باران بود. بعد از آن سید‌حسن خمینی یکی از ملک‌هایی که متعلق به موسسه تنظیم و نشر آثار امام بود را در ابتدای خیابان یاسر در اختیار وی گذاشت. ظاهرا ملک مذکور متعلق به شخصی به نام هوشنگ انصاری بود. سایت مشرق در این خصوص نوشته بود: «استفاده رئیس دولت اصلاحات از این ملک، بدون رضایت او بوده است. هرچند برخی اصلاح‌طلبان خیلی سریع نسبت به این ماجرا موضع گرفتند و آن را رد کردند. یکی از این افراد نزدیک به خاتمی جواد امام، مدیرعامل بنیاد باران است. امام هرگونه مالکیت بر این ملک از سوی خاتمی را رد کرد و برای توجیه ماجرا، موضوع را به موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام (ره) حواله کرد؛ جواد امام ادعا دارد که این ملک از سوی موسسه تنظیم و نشر آثار امام (ره) و فقط برای استفاده موقتی به سید‌محمد خاتمی سپرده شده است.»

اما احمدی‌نژاد چه باید می‌کرد و رئیس‌جمهور وقت در چه خانه‌ای باید مستقر می‌شد. پیشنهاد این بود که به ساختمان جماران و ملک ریاست جمهوری برود اما آنجا به علت حضور هاشمی رفسنجانی و تجمع اصلاح‌طلبان، خوشایند احمدی‌نژاد و نزدیکانش نبود. وی اعلام کرد که به پاستور می‌رود و مقرر شد در نزدیکی ساختمان قرمز در نهاد ریاست جمهوری، ساختمانی را برای وی و خانواده‌اش مهیا کنند. احمدی‌نژاد تا پایان ریاست جمهوری خود در آن خانه ماند و پس از پایان ریاست‌جمهوری، به خانه خود در نارمک رفت. بدین ترتیب ملک جنجالی در جماران تا مدت‌ها خالی بود.

همسایگی جنتی و میرحسین موسوی

در کنار نهاد ریاست جمهوری در پاستور، منزل آیت الله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان و دبیر شورای نگهبان قرار دارد. 

سردار سلیمانی، محمد باقر قالیباف و محسن رضایی

مسئولین سپاه پاسداران جمهوری اسلامی به طور مشخص در سه نقطه از شهر تهران منزل دارند. نخست شهرک شهید محلاتی که البته به دلیل بافتی که بعدها به خاطر حضور سپاهی‌ها پیدا کرد برای دیگر مسئولین هم مطلوب شد و مثلا چند وزیر دولت احمدی‌نژاد و نیز خانواده پدری رئیس جمهور سابق در آنجا سکونت داشتند. سردار شهید، حاج قاسم سلیمانی نیز در شهرک محلاتی سکونت داشت. دوم شهرک شهید دقایقی در میانه جنگل‌های لویزان که محل سکونت فرماندهانی مثل محسن رضایی است و شهردار فعلی تهران، محمد باقر قالیباف هم در همسایگی هم‌رزم‌های دیروز خود زندگی می‌کند. سپاه البته شهرکی هم به نام شهید کلاهدوز در نزدیکی ستاد فرماندهی خود دارد که محل سکونت فرمانده سابق این نهاد، رحیم صفوی و عزیز جعفری است.

علی اکبر ولایتی علی لاریجانی محمود جواد ظریف

علی‌اکبر ولایتی که متولد شمیران نیز هست در خیابان سعدآباد و در یک‌خانه بزرگ قدیمی زندگی می‌کند. او در کنار خانه‌اش حسینیه‌ای بنام ثارالله وقف کرده و هرسال نذری هم می‌دهد. به گفته خودش، در طبقات بالای منزل او چهار فرزندش به همراه خانواده‌هایشان نیز زندگی می‌کنند.
علی لاریجانی رئیس مجلس در محله قیطریه تهران زندگی می‌کند. غلامعلی حداد عادل در محله دروس ساکن است. محمدجواد ظریف هم در فرمانیه خانه دارد. علی اکبر ناطق نوری در لواسان زندگی می‌کند. 

البته همه هم بالانشین نیستند و مثلاً عباسعلی کدخدایی که دوباره به سخنگویی شورای نگهبان بازگشته در میدان فاطمی تهران ساکن است و غلامحسین الهام، سخنگوی دولت احمدی‌نژاد و وزیر پیشین دادگستری در شهرکی در جنوب غربی تهران زندگی می‌کند. در آخر هم باید یادی کرد از محله‌ سعادت‌آباد که اخیراً توسط برخی از مسئولین برای سکونت انتخاب‌شده ولی نمی‌توان گفت که خیابان، کوچه یا برج خاصی در این محله، فقط مختص مسئولین است.

منابع: روزنامه سازندگی و اسکانو

خانه ابراهیم رئیسی کجاست؟ /علیه آیت الله هاشمی می‌توانیم فیلم بسازیم، اما درباره جنتی نه+فیلم

اقتصادنیوز: حسین شمقدری در گفت‌وگو با یک برنامه اینترنتی اعتراف کرد که فقط اجازه ساخت مستند درباره اصلاح‌طلبان و دولت روحانی را دارد!

خانه ابراهیم رئیسی کجاست؟ /علیه آیت الله هاشمی می‌توانیم فیلم بسازیم، اما درباره جنتی نه+فیلم

به گزارش  تازه‌نیوز، حسین شمقدری، کارگردان، مستندساز و مجری در گفت‌وگو با یک برنامه اینترنتی گفت: ما فقط آزادیم که علیه اصلاح‌طلبان فیلم بسازیم ولی برای شورای نگهبان نه! قبلا درباره وزرای آقای روحانی مستند ساخته شده بود، اما ما این بار سراغ همه رفتیم که ببینیم خانه‌هایشان کجاست!

برادر مشاور احمدی‌نژاد ادامه داد: شما می‌دانید منزل سعید جلیلی کجاست؟ منزل آقای رئیسی کجا بوده؟ ندانید بهتر است. بالای ۹۰ درصد خانه‌هایشان شمال تهران بود! درباره این‌که کاخ‌های شاه الان دست کیست هم مستند ساختیم، وقتی ساختیم دیدیم نمی‌توانیم پخش کنیم و ما را شتک می‌کنند! هاشمی بده است و علیه آقای هاشمی می‌توانیم فیلم بسازیم، اما درباره جنتی نه.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا