خرید تور نوروزی

حاشیه مسابقات آسیایی به متن آن غلبه کرد؟

روزنامه هم میهن نوشت: مسابقات آسیایی هانگژو درحالی آغاز شد که کاروان ایران پیش از اعزام با حواشی زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کرد

مسابقات آسیایی هانگژو چین رسماً از یکم مهرماه آغاز شد. کاروان ورزش ایران با ۲۸۹ورزشکار در ۳۴رشته ورزشی، در نوزدهمین دوره از بازی‌های آسیایی شرکت کرده است. اما حواشی ایجادشده از ماه‌ها قبل، این مسابقات را برای کاروان ایران تحت‌الشعاع خودش قرار داد. مصاحبه‌های پیاپی نماینده کمیته ملی المپیک با علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، اعزام تیم دوم کشتی که شانس کسب مدال کاروان ایران را به‌مراتب کاهش می‌دهد و حذف رشته‌های تیمی زنان باوجود موفقیت در مسابقات پیشین، باعث شد تا در این دوره از بازی‌ها، حاشیه بر متن غلبه کند؛ حداقل برای کاروان ایران. در این گزارش سعی شده برخی چالش‌ها و حواشی پیش از اعزام ورزشکاران، مورد بررسی قرار بگیرد.

دعوای کمیته ملی المپیک با علیرضا دبیر

اوایل تیرماه 1402 چالش عجیبی بین دبیر کمیته ملی المپیک با علیرضا دبیر به‌وجود آمد و به سبک فوتبالی‌ها کار به بیانیه‌نویسی علیه یکدیگر کشید.

علیرضا دبیر معتقد بود، دغدغه کشتی با رویکرد کمیته ملی المپیک متفاوت است و حرف یکدیگر را متوجه نمی‌شوند. در ادامه کمیته ملی المپیک بیانیه‌ای علیه فدراسیون کشتی صادر کرد و بلافاصله فدراسیون کشتی بیانیه‌ای تندتر علیه مناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک روی خروجی سایت خود قرار داد.  پیرو این اتفاقات، کمیته ملی المپیک لیستی را منتشر کرد که در آن، تعداد مدال‌های طلای کاروان ایران در بازی‌های آسیایی پیش‌رو را مورد ارزیابی و پیش‌بینی قرار داده بود. در این لیست برای کشتی 7مدال طلا پیش‌بینی شده و پس از آن برای رشته‌های ووشو و کوراش مجموعاً 3مدال طلا و برای رشته تکواندو آقایان و بانوان، 2طلا پیش‌بینی شده است. فدراسیون کشتی پس از انتشار این خبر بلافاصله لیست‌هایی را که حسن رنگرز و پژمان درستکار، سرمربیان تیم‌ملی کشتی فرنگی و آزاد برای حضور در بازی‌های آسیایی هانگژو داده بودند، منتشر کرد. این لیست که به کمیته ملی المپیک ارسال شده، در هیچ وزنی کشتی‌گیران اول ایران را شامل نمی‌شود و در بهترین حالت شاهد نفرات دوم ایران هستیم.  به‌طورمثال در لیست داده‌شده در وزن 86کیلوگرم که سال‌هاست در قبضه یزدانی است، نام هادی وفایی‌پور دیده می‌شود که در جام‌تختی در غیاب علیرضا کریمی -نفر دوم 86کیلوگرم- در رده دوم قرار گرفت. وفایی‌پور که مدتی در کشتی محلی هندوستان فعالیت می‌کرد، مدتی است به کشور بازگشته و تابه‌حال موفق به پوشیدن دوبنده تیم‌ملی در مسابقات‌جهانی نشده است. بازی‌های آسیایی در 6وزن کشتی آزاد و 6وزن فرنگی برگزار خواهد شد و طبق پیش‌بینی و ارزیابی کمیته ملی المپیک، از 12کشتی‌گیر اعزامی باید 7نفر طلا کسب کنند. کسب 7طلا در بازی‌های آسیایی، برای کشتی ایران دور از دسترس نیست ولی اینکه کمیته المپیک با چه متر و معیاری به این 7طلا رسیده، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. کشتی ایران در بازی‌های آسیایی 2018جاکارتا، به 5مدال طلا رسید. این 5طلا در حالی کسب شد که سهمیه المپیک در مسابقات جهانی هم مطرح نبود و تیم اول ایران راهی اندونزی شده بود.

زنان ورزشکار، مظلوم واقع شدند

در نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی در هانگژو غیر از رشته کبدی، خبری از رشته‌های تیمی در بخش زنان نیست و تیم‌هایی همچون هندبال، والیبال و بسکتبال که عملکرد خوبی هم در سال‌های اخیر داشته‌اند، به بهانه بحث کیفی و مدال‌آوری حذف شده‌اند. باتوجه به نتایج خوب زنان هندبالیست ایران، ستاد عالی بازی‌های آسیایی با اعزام تیم‌ملی زنان ایران به هانگژو، موافقت کرده بود، اما به‌یکباره این ستاد تصمیم خود را عوض کرد.

گفتنی است نتایج تیم‌ملی هندبال زنان در چند سال گذشته، درخشان بوده است. آنها توانستند با ایستادن روی سکوی پنجم آسیا، جواز حضور در جام‌جهانی را برای بار دوم به‌دست بیاورند. این تیم پارسال برای نخستین‌بار در مسابقات قهرمانی جهان هم حاضر شده بود. تیم‌ملی والیبال زنان ایران نیز همین اواخر در مسابقات چلنجر کاپ آسیا توانست به مقام پنجمی برسد که نتیجه‌ای قابل‌قبول به‌حساب می‌آمد. والیبالیست‌های زن ایران مردادماه پارسال توانستند در مسابقات کشورهای اسلامی روی سکوی نایب‌قهرمانی بایستند.

تیم‌ملی بسکتبال زنان ایران هم در دومین حضور در مسابقات دیویژن بی (دسته دوم) کاپ آسیا در بانکوک تایلند، به نایب‌قهرمانی رسید اما آنها هم که در مسیر پیشرفت قرار دارند، به هانگژو اعزام نشدند. در حالی سه‌تیم زنان به مسابقات آسیایی، به‌بهانه «شانس پایین کسب مدال» اعزام نشدند که اگر رشته‌های دیگر را مورد نقد و بررسی قرار دهیم، مشخص می‌شود دلیل اصلی و نگرانی اساسی، کسب مدال نبوده است.

وضعیت الناز رکابی

یکی از حواشی اعزام ورزشکاران به مسابقات هانگژو، حضور یا عدم‌حضور الناز رکابی، سنگ‌نورد مدال‌آور ایران بود. فدراسیون سنگ‌نوردی تا روزهای پایانی به‌صورت رسمی اعلام نکرده بود که رکابی در لیست نهایی مسابقات آسیایی حضور دارد یا خیر. رکابی بعد از یک‌سال پرحاشیه، قصد داشت برای کسب جواز مسابقات المپیک توکیو، در مسابقات آسیایی حضور داشته باشد که این موضوع به روزهای پایانی کشید. الناز رکابی در سال ۱۴۰۲ توانست در مسابقات بین‌المللی مختلفی حاضر شود. هرچند این حضور با قید وثیقه‌ میلیاردی بوده است اما رکابی برای رسیدن به هدفش -یعنی راهیابی به المپیک- حتی این وثیقه را هم تأمین کرد. او در مهرماه ۱۴۰۰ موفق شد در مسابقات سنگ‌نوردی جهان در روسیه، مدال برنز دریافت کند و با این نتیجه، نخستین زن ایرانی است که در مسابقات جهانی این رشته مدال گرفته است. رکابی در جام‌جهانی سنگ‌نوردی ایتالیا در ماده بولدرینگ، چهل‌وچهارم شد. در جام‌جهانی سنگ‌نوردی اتریش شرکت کرد و بیست‌و‌سوم شد و در ماده لید جام‌جهانی اتریش در رده چهل‌وسوم ایستاد. الناز رکابی در مرحله سوم مسابقات جام‌جهانی ویلارس سوئیس در ماده لید، در رده بیست‌وسوم جهان قرار گرفت و درنهایت چندهفته‌پیش جهت آماده‌سازی برای مسابقات آسیایی هانگژو، به‌عنوان تنها نماینده ایران در جام‌جهانی اسلونی شرکت کرد و به رتبه بیست‌وهشتم رسید.

رضا زارعی، رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت الناز رکابی برای بازی‌های آسیایی و اینکه «وضعیت مبهم او به‌خاطر حواشی پرونده ورزشی‌اش است یا به مسائل دیگر مربوط می‌شود؟» توضیح داد: «چالش و حاشیه‌ای پیرامون الناز رکابی، مطرح نیست. او سال گذشته اقدامی انجام داد که به‌صلاح نبود، اما محرومیتی برای او منظور نشد. کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون جهانی کوهنوردی نیز همزمان پیگیر وضعیت‌اش بودند.» رئیس فدراسیون کوه‌نوردی همچنین از رأفت اسلامی در قبال الناز رکابی نیز گفت که مشکلی بابت حضور در مسابقات هانگژو ندارد و می‌تواند مانند سایر ورزشکاران، در این رقابت‌ها حضور داشته باشد: «الناز رکابی بعد از بازگشت از کره‌جنوبی مدتی دور از میادین بود اما برای اینکه به سازمان‌های جهانی ورزش اعلام شود که در ورزش ایران رأفت و گذشت لازم وجود دارد، او به میادین بازگشت. اصلاً با این ملی‌پوش با وجود اشتباهی که مرتکب شد، برخورد دور از انتظاری صورت نگرفت.»

تعطیلی فوتبال برای هیچ

تیم امید ایران با مربیگری رضا عنایتی، ماه گذشته به‌دلیل نتایج ضعیف و دور از انتظار، از مرحله اول انتخابی المپیک پاریس حذف شد و نتوانست سهمیه مرحله بعدی را به‌دست بیاورد. بعد از حذف تیم امید، انتظار می‌رفت این تیم با نفرات زیر 23سال، راهی مسابقات هانگژو شود اما در کمال شگفتی رضا عنایتی، بازیکنان بالای 23سال از استقلال و یکی، دوتیم دیگر را با تیم امید به چین برد تا بتواند مدال طلای این بازی‌ها را کسب کند. موضوع زمانی جالب می‌شود که بدانیم این کسب مدال طلای احتمالی، هیچ اثری در کسب سهمیه المپیک ندارد. بااین‌حال به‌دلیل تعداد بالای بازیکنان تیم امید از استقلال و پرسپولیس و یکی، دوتیم دیگر، لیگ‌برتر برای یک‌هفته تعطیل شد. عدم برنامه‌ریزی صحیح باعث شده تا جدول رده‌بندی لیگ‌برتر به‌شکل بسیار نامنظمی شکل بگیرد.

باتوجه به حواشی شکل‌گرفته، باید کمی صبر کرد و دید آیا کاروان ایران می‌توانند حداقل در بهترین حالت، نتایج دوره قبلی در سال 2018 که با کسب 20مدال طلا، 20مدال نقره، 22مدال برنز و رتبه ششمی همراه شد را تکرار کنند یا خیر.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا