هاشمی موج ساز است اما باید نوع نگاه به محرومان را شفاف کند / هدفمندی یعنی توجه به محرومان، نه تقسیم مفت پول
دکتر پزشکیان، کاندیدای انتخاباتی آتی ریاست جمهوری: اصلاحات بدون اصول امکانپذیر نیست / هاشمی موج ساز است اما باید نوع نگاه به محرومان را شفاف کند / هدفمندی یعنی توجه به محرومان، نه تقسیم مفت پول / نمیتوان محرومان را نادیده گرفت و فقط به دنبال رشد اقتصادی بود / اگر خاتمی کاندیدا شده بود، صلاحیتش تایید میشد / بدون جرم اثبات شده در دادگاه نمیشود کسی را محکوم کرد / نباید از واگذاری پست و مسئولیت به کسانی که در مقابل مان هستند، هراس داشته باشیم / اگر شیخ الاسلام دستور کتبی احمدی نژاد را نشان میداد، شاید استیضاح شکل نمیگرفت / میگویند چیزی نگویید، بگذارید دولت تمام شود.
به گزارش انصاف نیوز (رسانه ی کمپین انتخاباتی دکتر مسعود پزشکیان)، وزیر دولت اصلاحات در گفتوگویی تفصیلی با خبرگزاری خانه ملت که امروز منتشر شده است، درباره وضعیت کشور در آستانه ی انتخابات ریاست جمهوری گفت: تهمت هایی که گروههای سیاسی به هم میزنند، اصلا پسندیده نیست و با این شرایط، هیچ جریان سیاسی در کشور نمیتواند به جایی برسد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قانونمند نبودن احزاب در کشور اشاره کرد و افزود: نبود هدف روشن، نبود اولویت برای هدف و نبود برنامه برای این اولویت، مساله اصلی جریان های سیاسی در کشور است؛ مگر غیر از این بود که تمام اصولگرایان تمام قد پشت سر احمدینژاد ایستادند و برای او کار کردند، مدعی شدند که گذشتگان بد بودند و اکنون همه چیز بهتر میشود؛ چطور اکنون مخالف او شده اند؟
وی بیان کرد: مگر میشود حزبی وجود داشته باشد، برنامه و هدفی داشته باشد و کسی به اسم حزب بیاید و کاری غیر از اهداف حزب بکند؛ مگر اصلا چنین حقی دارد؛ پس معلوم میشود حزبی در کار نیست و افرادی که میآیند، فردا سلایق خودشان را اجرا میکنند و باز همان عده ای که حمایتش میکردند، می گویند او را قبول نداریم.
پزشکیان تصریح کرد: در کشور هنوز آن توسعه و رشد سیاسی به وجود نیامده که احزاب تعیین کننده باشند؛ زمانی به علت نبود سازمانها و ارگانها، آدمی که هیچ مهارت و پشتوانه تخصصی، علمی و فکری نداشت، آمد و مملکت را به دست گرفت؛ نتیجه اش این شد که تورم، بیکاری و گرانی افزایش پیدا کرد و هزینه کشور برای ارتباطات خارجی افزایش یافت؛ نتیجه چنین انتخاب هایی متضرر شدن جامعه است.
چوب حراج به سرمایه مملکت، جامعه را رو به سقوط میبرد
وی درباره پیش بینی خود از اینکه کدام نامزد برنده انتخابات ریاست جمهوری خواهد شد، گفت: با توجه به اینکه احمدینژاد چگونه از مردم رای گرفت، باید دید افرادی که اکنون هستند با چه ادبیاتی با مردم صحبت کنند که بتوانند رای بگیرند. اینکه به مردم وعده پول مفت دهند و هر کس با خود فکر کند که اگر وعده بیشتر بدهد، رای میگیرد؛ اینکه بدون تلاش و کوشش، امکانات مملکت را تقسیم و رای جمع کنند، [متاسفانه] حرفهایی است که اکنون در جامعه خریدار دارد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با انتقاد از این رویکرد توضیح داد: هیچ جامعهای را نمیتوان پیدا کرد که خورده و مانده، بدون آن که کار کند. اگر قرار است بمانیم و فرهنگی بسازیم و در دنیا، جایگاهی داشته باشیم باید کار و تلاش کنیم. اگر جامعه را عادت بدهی که مفت پول بگیرد بدون این که کار کند، فاجعه رخ میدهد و رو به سقوط میرود.
هدفمندی یعنی توجه به محرومان، نه تقسیم مفت پول
وی ادامه داد: هدفمند کردن یارانه ها و توجه به محرومان اصل است؛ ولی هدفمندی این نیست که پول مملکت را مفت تقسیم کنی و بگویی من میخواهم بیشتر بدهم ولی نمیگذارند.
وزیر بهداشت دولت اصلاحات گفت: در کدام برهه از تاریخ میتوان جامعهای را پیدا کرد که سرمایهشان را خوردند و به جایی رسیدهاند؛ کسی حق ندارد با این شعارها با سرمایه فردای مملکت بازی کند ولی متاسفانه برخی این کار را انجام میدهند.
دکتر پزشکیان درباره رایهای تشکیلاتی و سازمانی نامزدها و نقش آن در انتخاب نهایی بیان کرد: فکر نمیکنم که تشکیلات رای به وجود بیاورد؛ مگر این که ارگانهای دولتی و سازمانها وارد عرصه شوند که این کار خلاف قانون است و هیچ دستگاهی نباید از امکانات خود، استفاده ای غیر از رسالت آن سازمان انجام دهد.
وی درباره ثبت نام خود در انتخابات ریاست جمهوری گفت: فکر کردم با این کسانی که ثبت نام کردند، خودم بهتر میتوانم پاسخگوی بسیاری از مشکلات جامعه باشم تا ورود آدمهایی که جامعه را به سادگی و با تفکراتی که از نظر مدیریتی و اجتماعی دارند، بسته تر و محدودتر می کنند.
حجم بالای ثبت نام ها نشان میدهد، افراد منفرد آمده اند، نه تشکیلاتی
این نامزد ریاست جمهوری ادامه داد: الان از اصولگراها ده بیست نفر آمدند، از دیگران به همین تعداد و این نشان میدهد یک تشکیلات نیامده و هر فردی جدا آمده است؛ این اتفاق نمیتواند مشکل کشور را حل کند.
وی درباره این نکته که همه ثبتنام کردند ولی بعد از آن به نتیجه میرسند و برخی کنار میروند، گفت: این امر هم به دلیل نبودن تشکیلات است.
اصلاحات بدون اصول امکانپذیر نیست
پزشکیان توضیح داد: امکان ندارد یکی بخواهد جامعه را مدیریت کند ولی اصلاحات نکند. اگر تصمیم به اصلاحات نداشته باشد یعنی در این خرابی ماندن. در حدیث داریم هرکس دو روزش با هم برابر باشد، زیانکار است؛ لذا اگر قرار است طبق چشمانداز [در منطقه] اول شویم، باید کاری بکنیم و این کار [فعلی]، آنی نیست که باید انجام شود. برای اول شدن باید در رفتار، نگرش، فعالیت تغییر ایجاد شود و این یعنی اصلاحات.
وی تصریح کرد: البته اصلاحات بدون اصول امکانپذیر نیست؛ اگر فرد و جامعه ای بخواهد به چشمانداز برسد ولی پایه های فکری او محکم نباشد، فایده ندارد؛ چون به سوی هدف رفتن با پایههای ضعیف و لرزان موجب می شود که با هر بادی طرف بیفتد.
این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان اینکه حرکت رو به جلو یعنی اصلاحات، گفت: حتما کسی که حرکت میکند باید یک اصول محکمی داشته باشد و آدمی که اصول دارد باید و باید اصلاح کند وگرنه از بین رفتنی است.
وی درباره ورود افراد مختلف به عرصه انتخابات یازدهم توضیح داد: مجموعه متغیرها در کنار هم باعث میشود فرد تصمیمی بگیرد؛ البته این تصمیم ممکن است درست باشد یا غلط ولی بر اساس تحلیلهای فردی و نگاه به متغیرهای مختلف جامعه است و این مساله نیز که او با این تصمیم، میتواند جامعه و محیطی را که در آن زندگی می کند، یک قدم به جلو ببرد یا خیر.
هاشمی میتواند موج ایجاد کند اما باید نوع نگاه به محرومین را روشن و شفاف کند
نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم یادآور شد: اگر حضور فردی باعث شود تغییر و اصلاحی در روند امور به وجود آید – حتی بدون اینکه آن آدم رای بیاورد و موفق شود – باعث میشود نگاه و شعور جامعه در مسیری قرار گیرد که مردم وادار شوند فکرهای درست تری داشته باشند.
وی درباره حضور هاشمی در انتخابات گفت: هاشمی گزینه مهمی است و میتواند موج ایجاد کند. ولی او باید نوع نگاه به محرومین را روشن و شفاف کند زیرا این رویکرد ارزش زیادی در دین ما دارد و مسئولان به لحاظ علمی، اعتقادی و اجتماعی موظفند مشکل محرومان یا گرفتاران جامعه را حل کنند.
نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به اینکه نمیتوان محرومان را نادیده گرفت و فقط به دنبال رشد اقتصادی بود، بیان کرد: توصیه بانک جهانی در سال ۱۹۸۷ این بود که بازار را باز بگذارید، او خودش را کنترل میکند و همه چیز را جلو میبرد؛ در واقع هزینه-اثربخش و کارآمد میکند؛ ولی باید بدانیم در بعضی جاها عدالت اجازه نمیدهد فقط به پول فکر کرد، باید به آدمها نیز فکر کرد.
اگر هر کسی خودش تشخیص دهد فلانی مجرم است، سنگ روی سنگ بند نمیشود
وی گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با مردم نمایندگان تبریز به این نکته اشاره کردند که نمیشود هر کسی به اسم اینکه فلانی بصیرت ندارد، فلانی ولایتمدار نیست، به در خانه آن فرد رود و خرابکاری کند.
پزشکیان با بیان اینکه دادگاه و قانون وجود دارد و طبق قانون و شرع باید با مجرم برخورد شود، افزود: کسی حق ندارد متعرض دیگری شود زیرا ضابط قانونی و دادگاه وجود دارد و اگر هر کسی خودش تشخیص دهد باید با فلانی برخورد شود که سنگ روی سنگ بند نمیشود.
وی ادامه داد: رویکرد بسیار بدی باب شده که مدیران ارشد و مسئولان رده بالای که زمانی کشور را اداره میکردند، امروز همه مشکل دارند. اگر ورودی سیستم، انسانهای درست و مورد تایید هستند و خروجی سیستم، افراد بدی، سیستم اشکال دارد، آدمها مقصر نیستند و این یعنی روند کار ایراد دارد البته ممکن است یک یا دو استثنا وجود داشته باشد، ولی نمیشود همه این گونه باشند.
اگر خاتمی در انتخابات ورود میکرد، صلاحیتش تایید میشد
وی در پاسخ به این سوال که اگر خاتمی در انتخابات حضور پیدا میکرد، صلاحیتش تایید میشد، گفت: فکر میکنم تایید میشد. فردی که رئیس جمهور بود، کار کرده و حالا به دلیل اشتباهاتی که به او منصوب میکنیم، بدون آن که در هیچ محکمهای ثابت شده باشد، اگر رد صلاحیت شود، جای سوال داشت.
وزیر دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه در بررسی صلاحیت ها قانون باید اجرا شود، تصریح کرد: ما حق نداریم کسی را قبل از محاکمه محکوم کنیم و تشخیصهای فردی نیز مهم نیست.
بدون جرم اثبات شده در دادگاه نمیشود کسی را محکوم کرد
وی با بیان اینکه بدون آنکه جرمی در دادگاه محرز شده باشد، نمیشود کسی را محکوم کرد حتی اگر مجرم باشد گفت: این ایراد به دولت وارد است و اگر او پروندهای از کسی دارد، چرا در این هشت سال به دادگاه نداده؛ در کشور ما بدون آن که به دادگاه سند بدهیم تا فردی در محکمه محکوم شود، خودمان او را محکوم و حکم صادر میکنیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه اگر قرار باشد قضاوت ها را بدون داشتن یک پرونده مشخص، ملاک قرار داد، همه انسانها را میتوان رد صلاحیت کرد، ادامه داد: اگر تشخیصهای ما درست باشد، نتیجه اش این میشود همه کسانی که هشت سال پیش آمدند اکنون مشکل دارند؛ مگر این آدم ها همان افرادی نبودند که هشت سال پیش زمین و زمان را به هم میدوختیم که بهتر از این ها نیست؟
پزشکیان با بیان اینکه خوب یا بد عمل کردن افراد در دوره مسئولیت و یا مدیریتی شان نمی تواند ملاکی برای رد یا تایید صلاحیت باشد، افزود: در قانون صرفا گفته شده رجل سیاسی؛ اشاره ای نداشته که آیا زمانی که فلان فرد، مدیر یا وزیر بود، خوب کار کرده یا بد.
وی بیان کرد: این جزئیات در قانون نیامده و مردم باید به بد و خوب آن رای دهند؛ اگر فردی کارنابلد بود، مردم به او رای نخواهند داد و بنابراین، در مرحله تایید صلاحیت نمی توان روی عملکرد افراد اظهارنظری کرد.
این نماینده مردم در مجلس در پاسخ به این سوال که اگر رییس جمهور شوید، از افراد دولت فعلی در کابینه خود استفاده می کنید یا خیر؛ گفت: متاسفانه دولتها وقتی روی کار آمدند، همه – با شدت و ضعف – افراد خود را آوردند و در اعطای امتیازات، پروژهها، پستها و تقسیم امکانات به نفع گروه و جناح خود بهرهبرداری میکردند.
نباید از واگذاری پست و مسئولیت به کسانی که در مقابل مان هستند، هراس داشته باشیم
وی بیان کرد: مدیران ارشد و کسانی که ادعای مسلمانی و اصولگرایی میکنند، نباید بین خود و کسانی که در مقابلشان هستند، در ارائه خدمات اجتماعی و دادن پست و مسئولیت فرقی بگذارند؛ زیرا شاخص این نیست که فردی با ماست یا بر ماست، شاخص اصلی این است که آیا او توانمندی این کار را دارد یا خیر؛ اگر توانمندی ندارد، حقی برای او نیست، چه با ما باشد یا مخالف ما.
پزشکیان توانمندی های مدیریتی را شامل فاکتورهایی همچون توانمندی فردی، سواد، تجربه و عملکرد موفق گذشته دانست و افزود: مشکل جامعه ما این است که براساس اصول در یک سیستم اداری کار نمی شود و در مدیریتها، گروکشیهای جناحی و دستهای و حزبی وجود دارد و همین چیزها باعث شده مملکت به اینجا برسد.
نمیشود فکر کرد همه مدیران قبلی بد بودند و از نو باید مدیر گذاشت
وی تصریح کرد: نمیشود چنین فکر کرد که همه مدیران قبلی بد بودند و از نو مدیر گذاشت. این کار اصلا در عقل نمیگنجد. نمیشود در این مملکت بعد از ۳۴ سال مدیر نداشته باشیم و بخواهیم از صفر مدیر بگذاریم. مدیریت یک علم توام با مهارت و تجربه است و امکان ندارد آدمی که علم مدیریت و تجربه ندارد، بتواند سیستم را درست اداره کند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس، مشکل گرانی و تورم در کشور را نبود انسانهای متخصص و توانمند بر سر جای خود دانست و در پاسخ به این سوال که ادعای مدیران فعلی اقتصادی که سابقه مدیریتی هم دارند، این است که امور و تصمیم گیری در اختیار آنها نیست، توضیح داد: چنین فردی، مدیر نیست؛ زیرا نمیتوان مدیر بود و نتوانست کاری کرد.
وی به این سوال که اگر شما وزیر احمدینژاد بودید و میگفت فلان کار را انجام بده، چه میکردید، گفت: اگر آن دستور به صلاح نبود، آن را انجام نمیدادم.
اگر شیخ الاسلام دستور کتبی احمدی نژاد را نشان میداد، شاید استیضاح شکل نمیگرفت
پزشکیان افزود: وقتی مدیر ارشد دستور غیرصحیحی میدهد، مدیر پایین دستی باید برای وی بنویسد که این ایده شدنی نیست. اگر مجددا دستور کتبی گرفت دیگرتکلیف از او ساقط است. من هم اگر دستور کتبی میگرفتم، مجبور به اجرا بودم و در این حالت، میتوانم ادعا کنم که دستور از مقام مافوق است.
وی در پاسخ به این سوال که در استیضاح شیخالاسلامی هم، او اظهار میکرد دستور انتساب مرتضوی از احمدی نژاد است ولی شما قبول نکردید و طرح استیضاح شکل گرفت، بیان کرد: مسائلی را شیخالاسلامی گفت اما او بیان نکرد به من کتبا دستور داده شده است چون در این صورت باید دستور را نشان میداد.
وزیران در دولت احمدینژاد کارهای نیستند
پزشکیان با اشاره به اینکه من اصلا با استیضاح وی موافق نبودم ولی چون امضا کرده بودم، نمیخواستم آن را پس بگیرم، تصریح کرد: در این دولت، موضوع همانطور است که میگویید و وزیران و مدیران کارهای نیستند و به نظر من کوتاهی از مجلس است؛ زیرا اگر مجلس همان اولین باری که دولت خلاف قانون عمل کرد، جلوی او می ایستاد و با وی برخورد قاطع و قانونی میکرد، این رویکرد تکرار نمیشد.
میگویند چیزی نگویید، بگذارید دولت تمام شود
وزیر دولت اصلاحات با اشاره به یکی از خطبه های حضرت علی (ع) گفت: حضرت علی(ع) میگوید در چنین حالتی شرورها حاکم میشوند و هر چقدر داد بزنی، کسی گوش نمیکند. مثل الان که هر چقدر داد میزنی، دولت گوش نمیدهد و کار خودش را میکند. میگویند چیزی نگویید و بگذارید دولت تمام شود.
انتهای پیام