فرق شیشه فلوت و شیت از زبان آریا ساز و کار
رپورتاژ آگهی
با نگاهی به تاریخچه ساخت و کاربرد شیشه، می توان نتیجه گرفت که این ماده با ویژگی های منحصر به فردی مانند شفافیت و توانایی شکست نور عنصری مهم است که در خلق نما و محیطی زیبا کاربرد دارد. ما در این مطلب قصد داریم به دو نوع پرکاربرد از انواع شیشه یعنی شیشه شیت و شیشه فلوت و تفاوت های آن ها بپردازیم.
شیشه فلوت چیست؟
شیشه فلوت شیشه ای کاملا صاف و بدون موج است. این شیشه پس از خارج شدن از کوره برای صاف شدن، مسطح شدن و ضخامت پیدا کردن درون حوضچه ای از قلع فرو می رود.
شیشه فلوت یا تخت محصول اولیه در فرایند تولید شیشه است. این شیشه در ضخامت های مختلف از ٢ میلی متر تا بیش از ٢٠ میلی متر تولید می شود. ضخامت شیشه فلوت به گرم یا سرد بودن منطقه ای که شیشه در آن مورد استفاده قرار می گیرد نیز بستگی دارد.
شیشه فلوت جزو شیشه های تخت به حساب می آید و به دلیل این که فاقد خمیدگی یا هرگونه انحنایی است، در نمای ساختمان ها و پنجره ها به کار می رود.
اساس تولید شیشه های فلوت نیروی کشش سطحی آن است. صافی و یک دستی شیشه های فلوت هم به دلیل همین نیروی کشش سطحی است.برای مشاهده لیست قیمت شیشه فلوت حتما به سایت فروشگاهی آریا ساز و کار مراجعه کنید.
کاربردهای ویژه شیشه فلوت
- شیشه های فلوت رنگی در صنایع ساختمان سازی
- ساخت راه پله شیشه ای به فرم لمینت
- تزئین نما و دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان ها
- ساخت آکواریوم های بزرگ و خانگی
- قابل استفاده به صورت فراوری شده
- عایق صوتی و حرارتی
شیشه شیت چیست؟
شیشه شیت از ترکیب پودر ماسه سنگ کوارتز، ماسه سیلیس، شن، فسیل پتاسیم، خاکستر سودا و همچنین دیگر مواد خام به دست می آید. این مواد در کوره هایی با درجه حرارت بالا ذوب می شوند و در نهایت بعد از خروج از کوره با طول و عرضی متفاوت بر روی ریل های متحرک قرار می گیرند و تبدیل به شیشه شیت یا شیشه معمولی می شوند. شیشه های شیت هم مانند شیشه های فلوت در زمره شیشه های خام قرار می گیرند.
تفاوت اصلی شیشه فلوت و شیشه شیت
از لحاظ کیفیت دو نوع شیشه وجود دارد:
- شیت
- فلوت
شیشه شیت دارای ضخامت نسبتاً نازکتری نسبت به شیشه فلوت است و برخلاف شیشه فلوت که به صورت خودکار تولید میشود، شیشه شیت به صورت مصنوعی تولید میشود. این شیشه به دلیل ویژگیهایی مانند شفافیت، سبکی، قابلیت پردازش و برش آسان، و مقاومت به ضربات و شکستگی، در بسیاری از کاربردها مورد ترجیح قرار میگیرد. همچنین، شیشه شیت میتواند در برخی موارد به عنوان جایگزینی مناسب برای شیشه فلوت باشد، به ویژه در برنامههایی که نیاز به وزن کمتر و مقاومت بهتر در برابر شکست دارند. ولی در کل شیشه شیت کیفیت مطلوبی ندارد. درون شیشه شیت حباب های ریزی وجود دارد و سطح آن هم موج دار است. اگر در مقابل شیشه شیت بایستید، تصویر شما نامنظم و بی کیفیت خواهد بود.
اما شیشه فلوت کم ترین میزان حباب و موج را درون و بر سطح خود دارد. یکی دیگر از تفاوت های فلوت با شیت استفاده از قلع در فرایند ساخت شیشه فلوت است.
تفاوت کیفیت ظاهری شیشه شیت و شیشه فلوت
تفاوت کیفیت ظاهری بین شیشه شیت و شیشه فلوت به ویژگیهای مختلف هر نوع شیشه برمیگردد. این تفاوتها عبارتند از:
ریزنمایی (Clarity): شیشه فلوت به عنوان یک نوع شیشه سنتی شفافیت بالایی دارد و در اغلب موارد ریزنمایی بالاتری نسبت به شیشه شیت دارد. این به معنی این است که تصویر از طریق شیشه فلوت به وضوح تر و بدون انعکاسهای زیادی نمایان میشود.
صفحهبندی (Smoothness): شیشه فلوت عمدتاً به صورت صاف و بدون نقاط انتقال روشنایی تولید میشود. این به دلیل فرآیند تولید دقیق تر و صفحهبندی بهتر است. شیشه شیت، به دلیل ساختار پلاستیکی و تولید به روش رولینگ (Rolling)، ممکن است دارای نقاط کوچک و غیر صافی در سطح خود باشد که ممکن است تأثیر متفاوتی بر روی ریزنمایی و پویایی تصویر داشته باشد.
ضخامت (Thickness): شیشه شیت معمولاً نسبت به شیشه فلوت ضخامت کمتری دارد که میتواند برای برنامههایی که نیاز به وزن کمتر و ضخامت کمتر دارند، مناسب باشد.
به طور کلی، شیشه فلوت از لحاظ کیفیت ظاهری به عنوان یک شیشه سنتی و با کیفیت بالا شناخته میشود، در حالی که شیشه شیت نیز از لحاظ ظاهری مطلوب است، اما ممکن است در برخی جزئیات کیفیتی کمتری داشته باشد، به ویژه در مواردی که از نزدیک به شیشه نگاه میشود. انتخاب میان این دو نوع شیشه باید با توجه به نیازها و اولویتهای خاص هر پروژه صورت گیرد.
درجه کیفیت ظاهری شیشه های شیت غالباً بر اساس ریزموج، حباب، دانه های شن موجود در ترکیب شیشه، خراش و ضربه ها تعیین می شود. در حالی که کیفیت ظاهری شیشه های فلوت را فاکتورهایی مانند میزان گنجایش، وجود حباب، عبور نور، وجود یا عدم وجود خراش و بعضی نقایص دیگر تعیین می کنند. برای اطلاع از مشخصات انواع شیشه و لیست قیمت شیشه ساختمانی حتما به وب سایت ساز و کار مراجعه کنید یا با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید و از تخصص و تجربه آنها در چندین دهه در صنعت شیشه استفاده کنید.