باکتری ترسناک آدمخوار
العین فارسی نوشت:
با افزایش دمای اقیانوسها به دلیل تغییرات آب و هوایی، عفونتهای ناشی از ابتلا به یک نوع باکتری کشنده و آدمخوار رایجتر میشود.
یک پروفسور زیست شناسی در دانشگاه اورگان به العین نیوز گفت: تغییرات آب و هوایی باعث تغذیه باکتریهای وبا میشود.
این باکتری گوشتخوار Vibrio vulnificus نام دارد که از جنس Vibrio است و شامل باکتریهای عامل وبا نیز میشود.
این میکروارگانیسم در آب گرم، کمعمق و کمی شور رشد میکند. وقتی انسان به شنا یا غواصی میرود، باکتریها میتوانند راه خود را از طریق زخمها و حتی نیش حشرات به بدن انسان پیدا کنند.
همچنین افراد ممکن است به طور تصادفی آنها را در حین خوردن غذاهای دریایی خام یا نیمپز مانند صدف ببلعند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا هشدار داده اگر برای جلوگیری از گرمایش جهانی اقدامی صورت نگیرد شیوع این باکتری و موارد شبیه به آن ادامه خواهد یافت.
این هشدار پس از آن صادر شد که مرگ هفت تن بر اثر عفونت با این باکتری بار دیگر نقش تغییرات آب و هوا در گسترش توزیع باکتریها و افزایش تعداد قربانیان را مورد توجه قرار داد.
چرا به این باکتری «گوشتخوار» می گویند؟
این باکتریها را «گوشتخوار» مینامند چرا که میتوانند از طریق کوچکترین ضایعات پوستی مانند سوراخ، خالکوبی، بریدگی و خراشهای کوچک وارد بدن شوند و عفونت میتواند خیلی سریع به نکروز تبدیل شود.
در این صورت میزان مرگ و میر ناشی از عفونت زخم افزایش یابد. بر اساس مطالعه ای که از سوی مجله نیچر منتشر شده است، ۱۸ درصد مرگومیرها ۴۸ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض این باکتری اتفاق افتاده است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها اعلام کرد: در حال حاضر سالانه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ مورد عفونت ویبریو ولگاریس وجود دارد که بیشترشان عفونتهای پوستی هستند و در حدود ۱۰ درصد موارد این نوع باکتری در صورت خوردن صدف خام یا نیمپز میتواند انسان را مبتلا کند.
انتهای پیام