اقتصاد فارس از مزیتهای چند برابری صنایع دستی محروم مانده است
اقتصاد فارس به کمک صنایع دستی میتواند ارتقا پیدا کند اما به گفتهی رئیس کمیسیون صنایع دستی، فرش و گردشگری اتاق تعاون فارس «در حال حاضر استان فارس در حوزه بحث بازرگانی صنایع دستی با چالش های زیادی روبرو بوده و از مزیت صادرات صنایع دستی و حضور در نمایشگاههای خارجی محروم است.»
روزنامه تماشا نوشت: «ظرفیتهای خوب تجاری، اقتصادی و بازار هدف فعال، فرصت خوبی برای صادرات محصولات و تولیدات صنایع دستی فراهم کرده تا ضمن اقتصادی سازی این بخش، فرهنگ و هنر ایران نیز به دنیا معرفی شود.
صنایع دستی که در واقع آمیختگی صنعت و سنت را نمایان میکند برخاسته از ذائقه، نگرش، فرهنگ و تمدن یک مرز و بوم است.
کشور ما از دیرباز خاستگاه دست سازهها و صنایع دستی در جهان است و در این خصوص به دور از هرگونه اغراق و بزرگ نمایی، استان فارس با داشتن سهم قابل توجهی از دست سازهها و آثار ارزشمند صنایع دستی به عنوان قطب صنایع دستی شناخته میشود اما متأسفانه در کنار همه این توانمندیها و جایگاه فاخر در این عرصه، تا به امروز از این فرصت بسیار ارزشمند، به نحو شایسته استفادههای اقتصادی نشده است.
اما آنچه مسلم است بخشی از رونق اشتغال و شکوفایی اقتصادی از گردنههای جاذبه دار صنایع دستی میگذرد که با کاربردی سازی و صادرات میتوان به آن رسید.
سلمان گورنگی، رئیس کمیسیون صنایع دستی، فرش و گردشگری اتاق تعاون فارس نیز به ضرورت نگاه ویژه متولیان این بخش به استان فارس اشاره و اظهار کرد: خواسته مشخص این اتحادیه، طی سالیان گذشته ایجاد اتحادیه صنایع دستی، فرش و گردشگری کشور به مرکزیت استان فارس بوده است اما علی رغم پیگیری های گسترده در ای خصوص تا به امروز شاهد تحقق ان نبوده ایم.
سلمان گورنگی با عنوان اینکه ایجاد اتحادیه صنایع دستی، فرش و گردشگری کشور به مرکزیت استان فارس می تواند چرخ های صنایع دستی استان را در شرایطی ویژه و منحصر به فرد به حرکت درآورد، گفت: این اتحادیه در صورت تشکیل و فعالیت می تواند، رسالت صادرات انواع دست سازها و محصولات مرتبط با حوزه صنایع دستی، تامین مواد اولیه، بسته بندی، تامین تسهیلات برای برای هنرمندان و مارکت سازی و برندینگ در حوزه صنایع دستی را عهده دار باشد اما متأسفانه تا به امروز این فرصت اقتصادی برای استان فارس مغفول مانده و همه بخش های مرتبط با این حوزه از آن محروم مانده اند.
راهاندازی اتحادیه کشوری در فارس یک مسئولیت اجتماعی برای فارس
وی راه اندازی اتحادیه کشوری در فارس را یک مسئولیت اجتماعی برای این استان دانست و گفت: با توجه به سوابق درخشان فارس در این زمینه می بایست ظرف سال های گذشته طرح ایجاد این اتحادیه احصا می شد.
رئیس کمیسیون صنایع دستی، فرش و گردشگری اتاق تعاون فارس خاطر نشان کرد: ما به دنبال سهمخواهی نیستیم و در حقیقت فارس در حال حاضر نیز شرایط فعالیت و صادرات در این حوزه را دارد و تا به امروز کارنامه درخشانی نیز از این فعالیت های ارزنده و منحصر به فرد در سطح کشور ثبت شده است؛ کارنامه ای که پیرو آن طی دو سال پیاپی، شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی معرفی شده است.
فارس در حوزه بحث بازرگانی صنایع دستی با چالشهای زیادی روبرو است
گورنگی خاطر نشان کرد: در حال حاضر استان فارس در حوزه بحث بازرگانی صنایع دستی با چالش های زیادی روبرو بوده و از مزیت صادرات صنایع دستی و حضور در نمایشگاههای خارجی محروم است.
وی عنوان کرد: با توجه به ظرفیتهای ارزشمند در حوزه صنایع دستی، میتوان با کاربردی سازی این صنعت با سابقه و اقتصادزا، آن را در ریل توسعه و پیشرفت قرار داد و از سوی دیگر با بازآفرینی این آثار ضمن کوشش برای حفظ و احیا، به ظرفیت اقتصادی آن ضریب بخشید.
رئیس کمیسیون صنایع دستی، فرش و گردشگری اتاق تعاون فارس به نقش ۲۵ درصدی بخش تعاون در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: برای تحقق این نقش تخصیص ۲۵ درصد از سهم تسهیلات بانکی به بخش تعاون ضروری است.
گورنگی راه اندازی مشاغل خانگی را از جمله مباحث مهم در بحث صنایع دستی دانست و گفت: تا به امروز در بخش مشاغل خانگی کمترین انحراف در مورد طرح های مربوط به صنایع دستی بوده است.»
انتهای پیام