خرید تور تابستان

نفیسه کوهنورد: خبرنگار در میدان

نفیسه کوهنورد خبرنگاری است که نام او در تحولات منطقه بیشتر از نام سایر خبرنگاران به گوش مخاطبان فارسی‌زبان آشناست. این خبرنگار ایرانی در رخدادهای تنش‌آلود در کشورهای عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و… معمولا از میانه‌ی میدان جنگ گزارش‌های خود را تهیه می‌کند.

به‌گزارش انصاف نیوز، خانم کوهنورد متولد سال ۱۳۵۶ در ارومیه است و بنا بر اطلاعاتی که از او در ویکی‌پدیا منتشر شده با رسانه‌هایی همچون شرق، همشهری و ایران همکاری داشته است.

نفیسه کوهنورد در سال‌های اخیر با رسانه‌های خارجی همکاری داشته و به‌عنوان یکی از مهمترین خبرنگاران ایرانی بی‌بی‌سی شناخته می‌شود.

نفیسه کوهنورد: خبرنگار در میدان

او که در سال‌های دورتر مسئول صفحه‌ی سیاست خارجی روزنامه‌ی همشهری بود، فارغ‌التحصیل رشته‌ی مدیریت بازرگانی از دانشگاه شهید بهشتی تهران است.

کوهنورد به زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی مسلط است و به‌عنوان خبرنگاری که گزارش‌های میدانی مهمی را از از مناطق جنگی در منطقه در سال‌های اخیر تهیه کرده مشهور شده است.

برخی رسانه‌های اصولگرا نقدهایی را به رویکرد رسانه‌ای نفیسه کوهنورد وارد می‌دانند. برای نمونه، خبرگزاری فارس در سال ۹۳ نوشته بود:

نفیسه کوهنورد: خبرنگار در میدان

«نفیسه کوهنورد خبرنگار بی بی سی فارسی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی فیس بوک خود برای یک بچه گربه سرگردان در غزه دلسوزی کرد!

وی بدون کوچک‌ترین اشاره‌ای به جنایات فجیع علیه مردم ساکن در نوار غزه با انتشار عکسی نوشت: «پیشى کوچولو و بى پناه تو غزه…عکس رو یکى از خبرنگارهاى ترک که الان اونجاست گذاشته…»

خبرنگار بی‌بی‌سی‌ فارسی با این شیوه و با تبعیت از رسانه متبوعش چشم خود را به جنایات رژیم صهیونیستی بسته است»

یا خبرگزاری تسنیم در سال ۹۴ با بازنشر متنی که حاوی ادعاهایی اثبات‌نشده علیه کوهنورد است، به نقل از سایتی اصولگرا به نام «جام نیوز» نوشته بود:

نفیسه کوهنورد: خبرنگار در میدان

«نفیسه کوهنورد خبرنگار بخش فارسی بی بی سی، در سال‌های فعالیت خود در ایران -بر اساس اسناد منتشره- در پوشش همکاری با روزنامه‌های داخلی اقدام به جاسوسی برای سرویس جاسوسی کشور ترکیه می‌کرد.

سابقه خبرنگار فعلی بی بی سی در لبنان در دوران فعالیت وی در تهران و استانبول پر است از ارتباطات پیچیده و مشکوک با مقامات انگلیسی و تُرک که از او یک جاسوس تمام‌عیار ساخته است؛ به طوری که وی به اعتراف خود، زمانی به جاسوسی هسته‌ای نیز متهم بوده است.

گفتنی است چندی پیش نفیسه کوهنورد در فیس بوک شخصی خود اعتراف کرد که بخاطر سوء‌استفاده از ویژگی های زنانه خود برای تهیه گزارش، مورد اعتراض و شماتت همکاران قرار گرفته است.

نفیسه کوهنورد پس از افشای روابط غیراخلاقی‌اش با “صادق‌ صبا” (مدیر بخش فارسی بی‌بی‌سی) مجبور به ازدواج سازمانی با یکی از کارمندان این شبکه شده و همزمان با ناآرامی‌های منطقه، به عنوان خبرنگار به لبنان اعزام می‌شود.

پس از ظهور غافلگیرکننده داعش در سوریه و سپس عراق، بی بی سی عملیات پشتیبانی از این گروه جنایتکار را کلید زد؛ اما نکته قابل توجه، اعزام نفیسه کوهنورد به مناطق عملیاتی ارتش و نیروهای مردمی عراق علیه داعش بود؛ در حالی که این شبکه، خبرنگارانی حرفه‎ای‎تر و مسلط به زبان عربی در اختیار دارد که هدف اصلی از اعزام این کارمند زن را با ابهام همراه می‎سازد.

اما با کنار هم قرار دادن برخی قرائن به راحتی می‎توان به مأموریت اصلی نفیسه کوهنورد در عراق پی برد.

نکته جالب این است که خبرنگار بی بی سی فارسی در گزارش‌های خود اعتراف می کند که به دلیل ارادت مردم عراق به ایرانیان، وی توانسته با پنهان کردن وابستگی خود به رسانه دولتی انگلیس، در مناطق عملیاتی و در کنار رزمندگان عراقی حضور پیدا کند.

اما آنچه نقش این خبرنگار را در خصوص موضوع حمایت اطلاعاتی رسانه دولتی انگلیس از داعش پررنگ می کند، زمانی است که “جواد علی حسناوی” فرمانده یکی از گردان‎های مردمی عراق به نام “سرایا الخراسانی” به شهادت می رسد. نامبرده نه در میدان جنگ، بلکه بر اثر یک نقشه هدفمند توسط عوامل داعش در روستای “عزیزالبلد” ترور شد، آنهم بعد از مصاحبه با خبرنگار بی بی سی فارسی!

این نخستین باری بود که داعش به این صورت اقدام به ترور مبارزان عراقی می‌کرد.

گفتگوی همرزم این شهید با یکی از پایگاه‎های خبری، پرده از نحوه شناسایی و لو رفتن این فرمانده شهید عراقی برداشت.

وی در این گفتگو اظهار داشت: «حاج جواد به خاطر ارادتش به رهبر انقلاب و نصب تصاویر متعدد ایشان در سنگرش معروف بود. اهل پنهان‎کاری و قایم شدن هم نبود و چند مصاحبه با خبرنگاران غربی داشت. در آخرین مورد، خبرنگار بی‎بی‎سی مصاحبه‌ای با ایشان داشت که به تصور من، همین باعث شناسایی‎اش شد.»

از دیگرسو به محض انتشار خبر شهادت این مجاهد عراقی، خبرنگار بی بی سی فارسی برای پنهان کردن رد پای خود در ترور جواد حسناوی، با انتشار متنی در فیس‎بوک شخصی خود از شهادت وی ابراز اندوه کرد.

نفیسه کوهنورد در تشریح چگونگی شهادت شهید حسناوی با آدرس غلط دادن درباره مکان و نحوه شهادت، ترور او را پنهان کرده و او را یکی از کشته شدگان عملیات صلاح الدین معرفی می‌کند.

خبرنگار بی بی سی در فیس بوکش نوشت: “شهید حسناوی در ادامه عملیات صلاح الدین به شهادت رسیده است” اما این آدرس غلط دادن در خصوص ترور هدفمند شهید حسناوی در مکانی که کیلومترها از میدان جنگ فاصله داشت، باعث شد دم خروس ماجرا نمایان شود و گفتار همرزم این شهید درباره “گرا دادن شبکه بی‌‎بی‌سی به داعش برای ترور شهید حسناوی” را تأیید نماید.

با توجه به سابقه جاسوسی نفیسه کوهنورد برای کشور ترکیه و حمایت این کشور از داعش و تروریست‌های منطقه در طول چند سال گذشته، با بررسی گزارش‌های ارسالی نفیسه کوهنورد به بی بی سی فارسی، به راحتی می‎توان موارد فراوانی از این دست را برشمرد که نشان می‎دهد وی همچنان به جاسوسی ادامه می‎دهد و اعزام شدنش به بهانه تهیه گزارش از تحولات عراق، در واقع پوششی برای جمع‎آوری اطلاعات از نیروهای عراقی و انتقال اطلاعات جمع آوری شده به جبهه مقابل می‎باشد.

به ‎عنوان مثال وی در یکی از گزارش‎های ارسالی خود به بی بی سی، شیوه مجاهدان کرد عراقی برای تشخیص اتومبیل‌هایشان از خودروهای متعلق به تروریست‎ها را در قالب گزارشی تصویری لو داد که بلافاصله موجب شد، تروریست‌های داعش نیز از این روش برای در امان ماندن از حملات هوایی استفاده نمایند!»

انتهای پیام

بانک صادرات

پیام

  1. ازنظرشما۹۹درصدمردم دنیا یا جاسوس هستن یا دشمن البته بغیر از آمنه سادات ضبیح پور بعنوان یک ایرانی حالم ازتون بهم میخوره…

    35
    29
    1. نفیسه کوهنورد پرونده کثیفی داشته از جاسوسی در ایران برای سازمان میت ترکیه تا جاسوسی برای انگلیس ، ولی در مورد آمنه سادات ذبیح پور با شما هم رای هستم ایشان نزد ملت ایران شناخته شده و منفور می‌باشد

      6
      14
      1. من در خصوص هیچکدام نظری ندارم اما خانم آمنه یادات ذبیح پور هدف بک جنگ روانی رسانه ای کثیف قرار گرفته و البته همیشه یک عده آدم احمق نادان عقده ای هم تحت تأثیر قرار می گیرند.

        9
        12
  2. نوشته شما خیلی شلخته است . نمی توان تشخیص داد کجا مربوط به نویسنده انصاف نیوز و کجا نظرات سایرین است .

    5
    3
  3. در همین افغانستان حدود 2 سال پیش یکی از مبارزان و بزرگان تاجیک تبار که دشمن گروه تروریستی طالبان در پنجشیر افغانستان بود بعد از مصاحبه با بی بی سی فارسی بعد از چند دقیقه موقعیت مکانی و جغرافیایی اش شناسایی و لو رفت و توسط پهپادهای پاکستان که به کمک طالبان شتافته بودند بمب باران و ترور شد .. !!! بی بی سی سابقه خرابی در این موارد دارد

    11
  4. توی متن فقط اسم یه خبرنگار وطن فروش اومده ،که فکرنکنم یه نفر کل مردم ایران باشه ،پس دقت کن

    8
    3
    1. با سلام. چه متن کثیف و سفارشی بود. لطفا اسم سایت تون را به فارس نیوز ۲ تغییر بدید.فکر می کنید برای بدنام کردن دیگران با بکار بردن سلاح دروغگویی و انگ‌زدن مسایل اخلاقی روشنگری می کنید؟برادر این کارها را به برادران فارس و مشرق و تسنیم بدید و شما به کارتون برسید.

      11
      6
  5. متأسفانه اول نخبگان در هر عرصه ای را فراری می دهیم. بعد هم انگ وطن فروشی می زنیم.
    ایشان طبق وظیفه حرفه ای کارمند یک شبکه ارتباطی خارجی است که با توجه به منافع آنها فعالیت می کند. یک شغل طبیعی.
    حالا اگر با منافع ما منافات دارد، انگ جاسوسی و … خجالت آور است.
    توی مملکت عرصه را تنگ می کنیم و بگیر و ببند. بعد هم که می بینم چه نیروی حرفه ای را از دست داده این به جای شماتت خود و سیاستهای مان انگ جاسوسی ، وطن فروشی و هزاران تهمت ناروا می زنیم.

    7
    5
    1. اینقدر متنت تعجب آور و مسخره بود که نتونستم هضم کنم!!! با این طرز فکر شما کلا قانون جنگل باید حکمفرما باشه! یعنی هر کس یا هر کشوری بخاطر منافع ملی یا سازمانی خودش، میتونه از هر کسی بر علیه منافع کشور یا سازمان دیگه استفاده کنه! کلا محوریت همه چیز، “منافع” هست.نه اخلاق و انسانیت و عدالت. جاسوسی هم ولو بر علیه کشور خودت پذیرفته شده و توجیه پدیر هست!! بنازم به طرز فکرت!!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا