خرید تور تابستان

آتش بس در غزه؟ | موافقت ها و مخالفت ها

چین خواستار آتش بس فوری میان اسرائیل و حماس شد

شی جین پینگ رئیس جمهور چین روز پنجشنبه خواستار آتش بس فوری میان اسرائیل و حماس شد و اعلام کرد راهکار دو کشوری “مسیر اساسی” برای خروج از این بحران است.

به گزارش پنجشنبه شب ایرنا از “چاینا مورنینگ پست”, رئیس جمهور چین همچنین گفت که پکن مایل است با کشورهای عربی برای “راه حل جامع، عادلانه و پایدار” این بحران همکاری کند.

شی جین پینگ این اظهارات را در دیدار با مصطفی مدبولی نخست وزیر مصر در پکن بیان کرد.

رییس جمهور چین ادامه داد که پکن از ایجاد کریدور بشردوستانه برای کمک رسانی به فلسطینی‌ها حمایت می‌کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد که پکن با قاهره برای ایجاد یک کریدور بشردوستانه جهت کمک به ساکنان غزه همکاری خواهد کرد.

به گزارش ایرنا, معاون سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه اعلام کرد که تعداد آوارگان در غزه حدود یک میلیون نفر تخمین زده می‌شود که حدود ۳۵۳ هزار نفر آن‌ها در مدارس آژانس امداد و کار سازمان ملل (UNRWA) در مرکز و جنوب غزه اقامت دارند.

فرحان حق روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: آوارگان در شرایط وخیمی زندگی می‌کنند که به صورت فزاینده بدتر می‌شود.

وی اضافه کرد: غزه برای نهمین روز متوالی تحت خاموشی کامل برق قرار دارد. بیمارستان‌ها در آستانه فروپاشی هستند. آن‌ها با حداقل ظرفیت کار می‌کنند و در تلاش هستند تا اتاق‌های اورژانس را فعال نگه دارند. برخی از جراحی‌ها به حالت تعلیق درآمده است و بیمارستان‌ها در تاریکی کار می‌کنند و استفاده از آسانسور محدود شده است.

همچنین آنتونیو گوترش در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با سامح شکری وزیر خارجه مصر در قاهره گفت: غزه به کمک در مقیاس لازم و واقعی و به صورت پایدار نیاز دارد.

دبیرکل سازمان ملل پیشتر حمله عصر سه شنبه رژیم صهیونیستی به بیمارستان غزه را محکوم کرده بود.

گوترش همچنین در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) گفت از کشته شدن صدها غیرنظامی فلسطینی در حمله به بیمارستان غزه، وحشت زده است و آن را قویا محکوم می‌کند.

وزارت بهداشت فلسطین سه شنبه شب به وقت محلی از بمباران بیمارستان «المعمدانی» در غزه و شهادت غیرنظامیان خبر داد. این وزارت‌خانه پیش از این هشدار داده بود که بیمارستان‌های غزه به سبب قطعی برق و اتمام سوخت عملا در آستانه تعطیلی و فروپاشی قرار دارند.

پاسخ آمریکا به درخواست آتش‌بس فوری در غزه

ایرنا : سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل برای آتش بس فوری در غزه، آن را رد کرد و گفت: این سیاست ما نیست.

پاسخ آمریکا به درخواست آتش‌بس فوری در غزه

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی برابر با ۱۹ اکتبر ۲۰۲۳ و ۲۷ مهرماه جاری در پاسخ به سوالی در واکنش به درخواست دوباره آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل برای برقراری آتش بس فوری در غزه گفت: «این سیاست ما نیست. ما از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می کنیم. باید به یاد داشته باشیم که به اسرائیل همچنان حمله می شود و حماس به سمت آن موشک پرتاب می کند که منجر به کشته شدن غیرنظامیان بی گناه شده است. »

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: «معتقدیم که اسرائیل باید حق دفاع از خود در برابر این حملات را داشته باشد. در همین حال اسرائیل باید به شکلی از خود دفاع کند که به غیرنظامیان کمترین آسیب برسد.»

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با سامح شکری وزیر خارجه مصر در قاهره خواستار برقراری فوری آتش‌بس انسانی در غزه شد و گفت:  غزه به کمک در مقیاس لازم و واقعی و به صورت پایدار نیاز دارد.

گوترش از حماس خواست اسرای رژیم صهونیستی را که در روز ۷ اکتبر (۱۵ مهر) به اسارت در آورد، آزاد کند و از رژیم صهیونیستی نیز خواست اجازه دسترسی نامحدود به کمک ها را بدهد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین در پاسخ به سوالی درباره علت وتوی قطعنامه برزیل در شورای امنیت سازمان ملل از سوی آمریکا درباره آتش بس در غزه گفت: ما پیش نویس قطعنامه شورای امنیت را وتو کردیم زیرا حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حملات تروریستی را به رسمیت نمی شناخت.

آمریکا در نشست روز چهارشنبه به وقت محلی شورای امنیت، با رای منفی خود، قطعنامه پیشنهادی برزیل را وتو کرد که خواستار «وقفه های بشردوستانه» برای ارسال کمک های حیاتی به میلیون ها نفر در غزه بود.

قطعنامه پیشنهادی برزیل رای ۱۲ کشور آلبانی، برزیل، چین، اکوادور، فرانسه، گابن، غنا، ژاپن، مالت، موزامبیک، سوئیس و امارات متحده عربی را در مقابل یک رای مخالف ایالات متحده آمریکا داشت و دو کشور روسیه و انگلیس نیز رای ممتنع دادند.

میلر همچنین با ادعای کمک های بشردوستانه به غزه همزمان با تجهیز نظامی و امنیتی رژیم اسرائیل گفت که نماینده ویژه آمریکا که کاخ سفید برای بحران غزه تعیین کرده است، امروز با مقامات مصری و اسرائیلی دیدار کرده تا زمینه برقراری این مسیر کمک رسانی هر چه زودتر برقرار شود.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: دیوید سترفیلد نماینده ویژه آمریکا در امور انساندوستانه در خاورمیانه در حال رایزنی درباره جزئیات و چارچوب کار و اجرایی کردن توافق مصر و اسرائیل بر سر ورود نخستین کاروان کامیون‌های امدادی از گذرگاه رفح به داخل غزه است.

وی با اشاره اعزام اولیه ۲۰ کامیون به غزه گفت که واشنگتن امیدوار است فرایند مستمری برای کمک رسانی به غزه ایجاد کند به طوری که نگرانی‌های رژیم اسرائیل از “دخالت حماس یا سود بردن این گروه از کالاهای ارسالی” برطرف شود.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: “ما به دقت توزیع این اقلام را زیر نظر خواهیم گرفت”.

 جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در بازگشت از سفر  تل آویو در هواپیمای ایر فورس وان در جمع خبرنگاران افزود که عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر با عبور ۲۰ کامیون امدادی از گذرگاه رفح به سوی غزه موافقت کرده است.

رئیس جمهور آمریکا در عین حال مدعی شد:« در مورد نیاز به ورود سریع کمک‌های بشردوستانه به غزه، با اسرائیلی‌ها بسیار تند صحبت کردم. اما اگر حماس بخواهد این کامیون‌ها را توقیف و مصادره کند، آنگاه این فرآیند ادامه نخواهد یافت و متوقف خواهد شد.»

پیشنهاد حماس: آزادی برخی اسرا در ازای آتش‌بس فوری

پارسینه: بی بی سی مدعی شده که با ادامه مذاکرات برای آزادی بسیاری از ۲۰۳ اسیری که در غزه نگهداری می‌شوند، حماس پیشنهاد آزادی برخی از آنها را در ازای آتش بس فوری داده است.پیشنهاد حماس: آزادی برخی اسرا در ازای آتش‌بس فوری

اسرائیل تاکنون با این موضوع موافقت نکرده است.

گفته می شود همه گروگان‌ها در دست حماس نیستند،‌ برخی از آن‌ها در دست سایر گروه‌های شبه نظامی مسلح هستند.

ادامه اسارت آن‌ها در غزه، عاملی پیچیده برای فرماندهان اسرائیلی است که قصد تهاجم مورد نظر خود را به این منطقه برنامه ریزی می کنند.

بدیهی است در صورتی که کار با مذاکره انجام شود، اسرا شانس بیشتری برای زنده ماندن دارند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا