«خلخال پیرترین شهر اردبیل است»
خلخال طبق گفتهی رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی این شهرستان، پیرترین شهر اردبیل است. «بر اساس آمارها میانگین جمعیت سالخورده خلخال ۱۷ درصد از کل جمعیت این شهرستان است این در حالیست که میانگین سنی جمعیت سالخورده و سالمند استان اردبیل ۱۰ درصد است.»
به گزارش سبلان ما، رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی خلخال در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی خلخال گفت: بر اساس آمارها خلخالیها پیرترین در استان اردبیل هستند.
وی افزود: میانگین سنی جمعیت سالخورده و سالمند استان اردبیل ۱۰ درصد است، اما این رقم در شهرستان خلخال طبق بررسیهای کارشناسان واحد کنترل جمعیت دانشکده علوم پزشکی ۱۷ درصد از کل جمعیت این شهرستان است.
عمران خسروی گفت: میانگین جمعیت سالخورده خلخال بر اساس آمار استخراج شده از مرکز ملی آمار ایران ۱۵ درصد اعلام شده است و در مجموع از جمعیت ۸۶ هزارو ۷۳۱ نفری خلخال، ۱۴ هزار و۵۰۰ نفر ۷۵ سال به بالا دارند.
وی از اجرای طرح شناسایی، طبقهبندی و حمایت از سالمندان پرخطر در مقابل بیماریهای مختلف در خلخال خبر داد و بیان داشت: ۹۸ درصد از جمعیت سالخورده در معرض همهگیری بیماریهای واگیردار در مناطق شهری و روستایی این شهرستان شناسایی شدند.
خسروی تصریح کرد: سالخوردگان شناسایی شده خلخال، برخی تحت حمایت خانواده، همسران و یا فرزندان بوده و یا درآمد مناسب برای ادامه زندگی در شرایط تنهایی را دارند و ۴۶۰ سالمند خلخالی نیز نیازمند حمایت هستند.
او گفت: انتظار میرود دستگاههای اجرایی عضو شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان، دانشکده علوم پزشکی را در اجرای بهینه طرح شناسایی، طبقهبندی و حمایت از سالمندان پرخطر در مقابل بیماریهای مختلف یاری کنند.
دبیر شورای سلامت و امنیت غذایی خلخال از تشکیل کمیته صیانت از حقوق مردم در بحث سلامت و امنیت غذایی خبر داد و گفت: این کمیته با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی، نماینده حقوقی دادستان عمومی و انقلاب خلخال و نماینده دانشکده علوم پزشکی به عنوان رئیس دبیرخانه کمیته فعالیت خود را آغاز کرده است.
انتهای پیام
نه تنها خلخال به این موضوع دچار شده 5سال اینده،خیلی از شهرستانهای ومراکزاستانهاباپیری جمعیت روبرو میشود بعلت نداشتن،شغل برای جوانان جویای کار نداشتن امکانات تحصیلی دانشگاهی و مراکز بهداشتی درمانی وغیره همه بیکاران به تهران هجوم آوردند و جوانان تهران هم به کشورهای غربی مهاجرت میکنند بعلت نداشتن برنامه ازطرف مسؤلان مربوطه در سطوح کلان تصمیم گیری مردم تمام روستاهای کشور رادرتهران جمع کردن ایران تبدیل به یک بیابان لم یزرع تبدیل کردند،بهترین راه جلوگیری از مهاجرت انتقال شرکتهای بزرگ و صنایع سنگین به خارج از تهران 55%شرکتهای خصوصی و دولتی در تهران هست که همه این شرکتها به اندازه مس سرچشمه درآمد ندارند،ومهاجرتهای بی رویه سبب شده خیلی از روستاهای اطراف تهران جمعیتش بیشتر از مراکز استانها است،بعضی از روستاهای تهران به استان تبدیل شدند،درحال سریر جمعیت هستند ودرحال حاضر هم شهریار ملارد سرآسیاب استان جدید میخواد تشکیل بشه ازطرفی هم اسلامشهر ،سلطان آباد اکبر آباد نصیر اباد،رباط کریم درخواست استان شدن رادادند،ازطرفی دیگر ورامین قرچک،جواد اباد،ولی آباد پاکدشت ،شریف آباد هم در نوبت استان شدن درصف اول قرار دارد،فقط میشه گفت واقعاً شرم آور است